Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Poprawia się organizacja pracy sanepidu. Poprzednio o tym, że jesteśmy na kwarantannie dowiedziałem się po jej zakończeniu. Wczoraj zadzwonił automat, że syn jest na kwarantannie do 27 grudnia. Ciekawe jest to, że na IKP syn ma już certyfikat covidowy (po pierwszej dawce szczepionki).

Bratowej kolega z pracy ma objawy, poszedł do lekarza - a ten nie dał mu skierowania na test uzasadniając, że przecież jest zaszczepiony. Jak wśród lekarzy jest taka (nie)wiedza, to co się dziwić "zwykłym" ludziom :bash:

Przy okazji składania życzeń przedświątecznych dowiedziałem się, że w dalszej rodzinie ta fala zabrała już dwa żywota a jedna osoba spędza święta w szpitalu covidowym (o ile dożyje).

Edytowane przez Kaizen

Moja żona nieszczepiona zachorowała i już wyzdrowiała w sumie takie jak by przeziębienie tylko miała , ja niezaszczepiony tego jakoś nie pobrałem od niej mimo że śpimy w jednym łózku ona może już chodzić a ja mam kwarantanne do 25-tego masakra jak więzień się czuję .:sick:

Moja żona nieszczepiona zachorowała i już wyzdrowiała w sumie takie jak by przeziębienie tylko miała , ja niezaszczepiony tego jakoś nie pobrałem od niej mimo że śpimy w jednym łózku ona może już chodzić a ja mam kwarantanne do 25-tego masakra jak więzień się czuję .:sick:

Jeśli pracujesz na etacie to jesteś szcześliwy

A dziabnięta ta rodzina była?

U mnie nikt jeszcze nie zmarł od czasu zaszczepienia

A co to znaczy "dziabnięta"?

Bo jeśli tylko dwa razy "dziabnięta" to niedługo nie będzie w statystyce figurowała jako "dziabnięta" i w ten sposób statystyka umieralności "dziabniętych" się znacząco poprawi.

Znowu minister zdrowia będzie mógł oficjalnie kłamać że w 99% umierają "niedziabnięci".

Edytowane przez stos

A co to znaczy "dziabnięta"?

Bo jeśli tylko dwa razy "dziabnięta" to niedługo nie będzie w statystyce figurowała jako "dziabnięta" i w ten sposób statystyka umieralności "dziabniętych" się znacząco poprawi.

Znowu minister zdrowia będzie mógł oficjalnie kłamać że w 99% umierają "niedziabnięci".

:p

Posłuchajcie o tym jak sfałszowane zostały wyniki testów na podstawie których uznano szczepionki na COVID za skuteczne w 95%.

https://vrevealed.com/c19/numbers-all-lies

Tak z ciekawości, czy ty w jakiś sposób weryfikujesz informacje zawarte w takich filmikach?

I jeszcze jedno pytanie, również z ciekawości. Trochę ostatnio się zainteresowałem funkcjonowaniem algorytmów w socialach i generowanych wynikach wyszukiwania. Chciałbym zobaczyć czy rzeczywiście treści prezentowane mogą być wynikiem naszych preferencji i zorientowane na dopasowanie się do oczekiwań usera.

Czy mógłbyś na serwisie youtube wyszukać frazę covid vaccine i podzielić się pierwszymi wynikami? Jeśli ktoś chciałby się przyłączyć to zapraszam do eksperymentu. Może być to ciekawe doświadczenie.

U mnie wyniki są takie:

Bez-tytu-u.png

Tak z ciekawości, czy ty w jakiś sposób weryfikujesz informacje zawarte w takich filmikach?

I jeszcze jedno pytanie, również z ciekawości. Trochę ostatnio się zainteresowałem funkcjonowaniem algorytmów w socialach i generowanych wynikach wyszukiwania. Chciałbym zobaczyć czy rzeczywiście treści prezentowane mogą być wynikiem naszych preferencji i zorientowane na dopasowanie się do oczekiwań usera.

Czy mógłbyś na serwisie youtube wyszukać frazę covid vaccine i podzielić się pierwszymi wynikami? Jeśli ktoś chciałby się przyłączyć to zapraszam do eksperymentu. Może być to ciekawe doświadczenie.

U mnie wyniki są takie:

Bez-tytu-u.png

Tosamo

U mnie wyniki są takie:

Bez-tytu-u.png

Tak z ciekawości zapytam.

1. Czy ty, w jakiś sposób, weryfikujesz wszystkie informacje na temat covid podawane w TV?

2. Obejrzałeś ten "filmik", czy tylko po tytule go odrzuciłeś?

Co do twojego testu z Youtubem.

Moje wyniki są identyczne jak twoje.

Ja bym tu nie dopatrywał się wyników zależnych od naszych preferencji.

Te wyniki zależą jedynie od preferencji Google.

Tak z ciekawości zapytam.

1. Czy ty, w jakiś sposób, weryfikujesz wszystkie informacje na temat covid podawane w TV?

Dlaczego odbijasz pytaniem tak proste pytanie? To było proste pytanie, bez podtekstu, a wzbraniasz się przed udzieleniem odpowiedzi.

2. Obejrzałeś ten "filmik", czy tylko po tytule go odrzuciłeś?

Dotarłem do miejsca, w którym pan zaczął robić brzydkie rzeczy ze statystyką. Po tym uznałem, że szkoda czasu.

Co do twojego testu z Youtubem.

Moje wyniki są identyczne jak twoje.

To dobrze, właśnie youtube mnie interesował, kilka innych socjali już sprawdziłem.

Ja bym tu nie dopatrywał się wyników zależnych od naszych preferencji.

Te wyniki zależą jedynie od preferencji Google.

Nie, nie zależą. Proponuję zgłębić trochę algorytmy google i nie tylko, to powinno być dla ciebie ciekawe zagadnienie, bo nawet pod teorię spiskową wpisuje.

Nie, nie zależą. Proponuję zgłębić trochę algorytmy google i nie tylko, to powinno być dla ciebie ciekawe zagadnienie, bo nawet pod teorię spiskową wpisuje.

W świętego Mikołaja też wierzysz?

Właśnie te algorytmu Google i ich polityka likwidowania filmów które się nie zgadzają z ich polityką są oznaką tych preferencji Google.

P.S.

W moim pytaniu też nie było podtekstu.

Chciałem ci tylko uzmysłowić jednostronność twojego postrzegania tego co się dzieje.

Gdyby to nie było smutne to by było zabawne.

W dniu rozpoczęcia szczepień dzieci poniżej 12 roku życia, w mediach pojawiają się doniesienia o pierwszych osobach zarażonych omikronem.

Tak przez przypadek oczywiście, to są same dzieci.