Ryni 10.01.2022 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 Trochę informacji z oddziału w jednym ze szpitali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 10.01.2022 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 (edytowane) No i co z tego? Wydaje ci się, że wystarczy użyć słów z mojego komentarza do sklecenia zdania, żeby stało się ono tezą? Moją, na dodatek? Chyba się zamieniłeś na głowy..., albo miałeś zamienione od urodzenia? Mój komentarz dotyczy zalinkowanego wykresu i pozostaje aktualny. Taak... To też aktualne ? W krajach sąsiadujących z Polską najwięcej zachorowań jest tam gdzie dużo wyszczepionych Wykres zachorowań jest dokładnym odwróceniem wyszczepialności populacji- Najlepiej wygląda sytuacja na Białorusi, Ukrainie Polsce, Rosji. Ale czy nie dotarło do ciebie, że podawanie jednej danej, kiedy skorelowane są z nią trzy inne jest bez sensu ? No chyba logiczne jest, że jak ktoś robi więcej testów (porównaj Niemcy i Ukrainę), to wykryje więcej przypadków ? Przepraszam - dla ciebie to może nielogiczne, ale teraz już jestem w stanie zrozumieć. Dlatego warto sprawdzić % pozytywnych testów. Pomogłem tobie i podlinkowałem taki wykres. Sadziłem, że wnioski wyciągniesz sam. Ale nie dałeś rady, wg ciebie to mataczenie, manipulacja, sranie w banie Piszesz o Szwecji ? O tym, że "zapadają, jak nigdy dotąd" A dlaczego nie zauważyłeś, że (choć ta fala zachorowań jest najwyższa), to zgonów jest znacząco mniej ? Jak "nigdy dotąd" ? https://www.google.com/search?q=szwecja+koronawirus&sxsrf=AOaemvLprNPOGIKrjzgcY96TGrcDJTiiTA%3A1641847219580&ei=s5ncYYjzIsqr3APH6pnABg&ved=0ahUKEwjImLHChaj1AhXKFXcKHUd1BmgQ4dUDCA4&uact=5&oq=szwecja+koronawirus&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAMyBAgjECcyCwgAEIAEELEDEMkDMgUIABCABDIFCAAQgAQyBQgAEIAEMgUIABCABDIFCAAQgAQyBQgAEIAEMgUIABCABDIFCAAQgAQ6CAgAEIAEELADOgkIABCwAxAIEB46BQguEIAESgQIQRgBSgQIRhgAUOAFWL4lYPEoaAFwAHgAgAF3iAGiCZIBAzIuOZgBAKABAcgBA8ABAQ&sclient=gws-wiz Z prostej proporcji przelicz sobie potencjalną liczbę zgonów dla takiej fali, gdyby pozostali niezaszczepieni. W dodatku jeszcze ten rozbrajający tekst o fatalnej sytuacji w Izraelu, gdzie dobowa 7-dniowa średnia zgonów właśnie wzrosła do 4osób... Powiem ci - tyle razy "kopnąć się w czoło" w jednym poście, to trzeba mieć talent Edytowane 10 Stycznia 2022 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 10.01.2022 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 Trochę informacji z oddziału w jednym ze szpitali. okropne.... że takie rzeczy się dzieją. Ale brak odwiedzin daje im swobodę w działaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 10.01.2022 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 To wzruszające i budujące, podziwiam wysokość twojej kompetencji. Umierający zaszczepiony wysyła sms-a. Namawia Bliskich ( koniecznie z durzej litery), a i dalekich, rzeby sie zaszczepili. To mógłby być hit i przekonać wątpiących o tym, że warto się zaszczepić, że umiera się z przyjemnością, a respirator dla zaszczepionego to bajka. Powinieneś opublikować jakiś wzór, może to by mnie zmotywowało bardziej niż pała kuliboba, czy chińskie niedomówienia Kaizena. Absolutnie "( koniecznie z durzej litery)" i "rzeby sie zaszczepili" To jest HIT. Ciebie temat covid też przerasta intelektualnie. Wyczytałeś gdzieś że "warto się zaszczepić, że umiera się z przyjemnością, a respirator dla zaszczepionego to bajka" ?? Nie tylko temat covid przerasta ciebie intelektualnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 10.01.2022 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 Taak... To też aktualne ? Ale czy nie dotarło do ciebie, że podawanie jednej danej, kiedy skorelowane są z nią trzy inne jest bez sensu ? No chyba logiczne jest, że jak ktoś robi więcej testów (porównaj Niemcy i Ukrainę), to wykryje więcej przypadków ? Przepraszam - dla ciebie to może nielogiczne, ale teraz już jestem w stanie zrozumieć. Dlatego warto sprawdzić % pozytywnych testów. Pomogłem tobie i podlinkowałem taki wykres. Sadziłem, że wnioski wyciągniesz sam. Ale nie dałeś rady, wg ciebie to Piszesz o Szwecji ? O tym, że "zapadają, jak nigdy dotąd" A dlaczego nie zauważyłeś, że (choć ta fala zachorowań jest najwyższa), to zgonów jest znacząco mniej ? Jak "nigdy dotąd" ? https://www.google.com/search?q=szwecja+koronawirus&sxsrf=AOaemvLprNPOGIKrjzgcY96TGrcDJTiiTA%3A1641847219580&ei=s5ncYYjzIsqr3APH6pnABg&ved=0ahUKEwjImLHChaj1AhXKFXcKHUd1BmgQ4dUDCA4&uact=5&oq=szwecja+koronawirus&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAMyBAgjECcyCwgAEIAEELEDEMkDMgUIABCABDIFCAAQgAQyBQgAEIAEMgUIABCABDIFCAAQgAQyBQgAEIAEMgUIABCABDIFCAAQgAQ6CAgAEIAEELADOgkIABCwAxAIEB46BQguEIAESgQIQRgBSgQIRhgAUOAFWL4lYPEoaAFwAHgAgAF3iAGiCZIBAzIuOZgBAKABAcgBA8ABAQ&sclient=gws-wiz Z prostej proporcji przelicz sobie potencjalną liczbę zgonów dla takiej fali, gdyby pozostali niezaszczepieni. W dodatku jeszcze ten rozbrajający tekst o fatalnej sytuacji w Izraelu, gdzie dobowa 7-dniowa średnia zgonów właśnie wzrosła do 4osób... Powiem ci - tyle razy "kopnąć się w czoło" w jednym poście, to trzeba mieć talent Interesujące podejście. Można jeszcze bardziej skomplikować analizę wprowadając zamiast trzech, cztery, albo pięć dodatkowych parametrów, zamiast krajów sąsiadujących po jednym z innych kontynentów, a jeden Białoruś na przykład, wyłączyć. Oprócz zgonów zajęte łóżka i czasokres pracy respiratorów i wtedy już na pewno będzie wiadomo, że nic nie wiadomo. Ja, po prostu, patrzyłem na wykresy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 10.01.2022 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 Interesujące podejście. Można jeszcze bardziej skomplikować analizę wprowadając zamiast trzech, cztery, albo pięć dodatkowych parametrów, zamiast krajów sąsiadujących po jednym z innych kontynentów, a jeden Białoruś na przykład, wyłączyć. Oprócz zgonów zajęte łóżka i czasokres pracy respiratorów i wtedy już na pewno będzie wiadomo, że nic nie wiadomo. Ja, po prostu, patrzyłem na wykresy Popatrz, po prostu, na takie proste informacje. Może ogarniesz... ?? Weekly Trends World "Deaths in the last 7 days" i "Deaths i preceding 7 days" Polska na mało zaszczytnym 3 miejscu na świecie w liczbie zgonów. Pierwsze miejsce USA, drugie Rosja a trzecie Polska (niestety). Indie 4 miejsce, Niemcy 5 miejsce, Portugalia 39 miejsce, Szwecja 71 miejsce. https://www.worldometers.info/coronavirus/weekly-trends/#weekly_table Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 10.01.2022 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 Interesujące podejście. Można jeszcze bardziej skomplikować analizę wprowadając zamiast trzech, cztery, albo pięć dodatkowych parametrów, zamiast krajów sąsiadujących po jednym z innych kontynentów, a jeden Białoruś na przykład, wyłączyć. Oprócz zgonów zajęte łóżka i czasokres pracy respiratorów i wtedy już na pewno będzie wiadomo, że nic nie wiadomo. Ja, po prostu, patrzyłem na wykresy Zestawienie wykresu diagnozowanych przypadków + wykresu % zaszczepionych Wystarczy, żeby tym mało skomplikowanym procesem myślowym "błysnąć" na FM Inne dane są nieważne, bo nie pasują do szybko wyciągniętych wniosków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 11.01.2022 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2022 Zestawienie wykresu diagnozowanych przypadków + wykresu % zaszczepionych Wystarczy, żeby tym mało skomplikowanym procesem myślowym "błysnąć" na FM Inne dane są nieważne, bo nie pasują do szybko wyciągniętych wniosków Napisałeś post i nie błysnąłeś Spróbuj skomplikować proces myślowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 11.01.2022 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2022 manipulacja !!!!!!!!!!!!film do weryfikacji dla myslacych logicznie!!!!!!!!! z otwartym umyslem !!!!!!!!! https://globawake.org/#plandemiazawsze chodzi o kaaaaaaaaaaaaaaaaaaase!zanim usuna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 11.01.2022 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2022 manipulacja !!!!!!!!!!!!film do weryfikacji dla myslacych logicznie!!!!!!!!! z otwartym umyslem !!!!!!!!! https://globawake.org/#plandemiazawsze chodzi o kaaaaaaaaaaaaaaaaaaase!zanim usuna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 11.01.2022 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2022 manipulacja !!!!!!!!!!!! film do weryfikacji dla myslacych logicznie!!!!!!!!! z otwartym umyslem !!!!!!!!! https://globawake.org/#plandemia zawsze chodzi o kaaaaaaaaaaaaaaaaaaase! zanim usuna Skąd się tacy ludzi biorą . Coraz więcej mistrzów intelektu się ujawnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 11.01.2022 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2022 kulipoptrudo jest polaczyc kropki peton tak ma slepy i gluchy ego gora!50 dowodow to malo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 11.01.2022 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2022 kulipop trudo jest polaczyc kropki peton tak ma slepy i gluchy ego gora! 50 dowodow to malo![/quote Dowodów na co? Na to że 50% to idioci a 40% to skrajni debile. To dobre czasy chyba że ktoś mało kumaty patrz wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 11.01.2022 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2022 nie idiioci tylko zmanipulowani !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 11.01.2022 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2022 Jeszcze przez 8 godzin można posłuchać o tym co nowego wiemy o "szczepionkach" https://vsecretscc.com/episodes-1-live/?mpweb=1603-489-173017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 11.01.2022 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2022 nie idiioci tylko zmanipulowani !!! Czyli 40%populacji (niezaszczepien)i są zmanipulowani 50% (zaszczepionych) to idioci i 10% (zaszczepioni) to inteligencja . Oświecę cię zmanipulowani to skrajni idioci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 11.01.2022 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2022 Nie zmyślaj. Brakuje tobie empatii i piszesz głupoty. ] Do szkalowania jesteś jednym z pierwszych. Masz jakieś naukowe badania aby potwierdzić swoje tezy? Szacun za samokrytykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 11.01.2022 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2022 Szacun za samokrytykę. Czego ty nie wymyślisz żeby się doczepić. Widzisz w moich wpisach samokrytykę w wybiórczo cytowanych przez cienie wpisach? Wpisy nie były adresowane do ciebie więc nie wtrącaj si... a później będziesz znowu oskarżał... "Kleptoman" nie wystarczy? Może udzielisz swoich światłych porad w tematach HEB180, Kruzer albo CE? Może podasz kolejne przykłady zgonów po drugiej dawce AZ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 11.01.2022 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2022 kulipop trudo jest polaczyc kropki peton tak ma ;) Mistrz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 11.01.2022 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2022 Czego ty nie wymyślisz żeby się doczepić. Widzisz w moich wpisach samokrytykę w wybiórczo cytowanych przez cienie wpisach? Wpisy nie były adresowane do ciebie więc nie wtrącaj si... a później będziesz znowu oskarżał... "Kleptoman" nie wystarczy? Może udzielisz swoich światłych porad w tematach HEB180, Kruzer albo CE? Może podasz kolejne przykłady zgonów po drugiej dawce AZ? Jesteś tak bezczelny że na to brak określenia. Zarzucasz innym to co sam nagminnie tu stosujesz. Nie odpowiadałeś mi ale jak ja odpowiadam innym to ty rozumiem masz monopol i zezwolenie na odpowiadanie na moje posty a w zasadzie na wtrącanie się w dyskusje która ciebie nie dotyczy i żeby to było wtrącanie się merytoryczne to ok ale ty w chamski sposób docinasz i obrażasz. A jakie to ja mam cienie wpisy???!! Kleptoman to przy tobie pikuś, to że jesteś tu cichym moderatorem to już każdy wie bo to widać co tu wyrabiasz. Już nie raz pisałem, fachowiec z ciebie taki że pożal się Boże bo mądry bo masz internet, ciekawe jakiś byłbyś cwaniak bez internetu? cieniutki byłbyś, oj cieniutki Co do .HEB180 to namieszałeś chłopu w głowie i tyle, co do Kruzera to zapewne nim handlujesz skoro wiesz co ma w środku, a z medycyny to masz tytuł naukowy że ludzi leczysz i podajesz jakie i kiedy dawki leków mają brać i jak one działają :D:D:D Normalnie człowiek renesansu:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts