Kaizen 13.03.2022 03:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 na granicy tłum widzę w tv, ludzie przeszli dużą liczbę km , nie ma dystansu, brak magicznych maseczek, nie wiem czy szczepieni czy nie bo póki co na czole jeszcze nie stemplują. I widzę,że żyją i mają się hmmm jakby dobrze w kwestii zdrowotnej, psychika nie wiem jak. Tak więc koronka to ściema była w dwa dni zniknęła. Kto chce to niech dalej myśli o szczepieniu czy to mrna czy inny wynalazek. Ja ewidentnie widzę,że ktoś kogoś w ciula robił i robi Poczekaj. Na razie to nawet przetestować się nie mogą. A drugi czynnik to okres wylęgania - możesz pocałować kogoś z Covidem i jest spora szansa, że za tydzień zacznie Cię dopiero coś drapać. Będąc w obcym kraju, mając ważniejsze problemy na głowie zignorujesz. Dopiero po kolejnym tygodniu jak Cię kompletnie rozłoży będziesz szukał szpitala... Albo i nie - bo kto się zajmie dziećmi? I będziesz dalej zarażał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 13.03.2022 03:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 Maseczki, tak jak jeden rządowiec powiedział, uważam za SYMBOL pewnej formy zniewolenia społeczeństwa. A to ci niewolnik (Warszawa 1996): Ale w sumie... Afroamerykanin... To może faktycznie coś w tym jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 13.03.2022 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 A to ci niewolnik (Warszawa 1996): nie napisałeś, że to niewolnik własnej psychiki. podajesz go jako przykład do czego? do naśladowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 13.03.2022 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 Ale Japończycy nigdy nie byli normalni... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 13.03.2022 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 Niebezpiecznik o dezinformacji - akurat przykład ze szczepieniami. Warto posłuchać całości, ale ten kawałek akurat dotyczy tych nieszczęsnych NOPów. I warto mieć na uwadze, że nie są to jakieś "randomy" z internetu - wypowiadają się specjaliści w zakresie OSINT. Jak to powiedzieli wcześniej w materiale - każda dezinformacja jest zła. Traktowanie covida jako "grypki" też jest złem. A z tymi od "wyłącz TV, włącz myślenie" dawno skończyłem dyskusję, szkoda czasu. Lepiej sobie w ogródku pogrzebać, podłubać przy domu czy innym hobby się zająć. Ja właśnie kończę grzebać przy rozdzielni. O, właśnie sobie uświadomiłem, że jeszcze miesiąc i trzeba będzie basen przygotować do sezonu. A potem może w końcu wezmę się za zrobienie tarasu? Jezu, tak wiele zajęć, a tak mało czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 13.03.2022 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 (edytowane) Niebezpiecznik o dezinformacji - akurat przykład ze szczepieniami. Warto posłuchać całości, ale ten kawałek akurat dotyczy tych nieszczęsnych NOPów. I warto mieć na uwadze, że nie są to jakieś "randomy" z internetu - wypowiadają się specjaliści w zakresie OSINT. Dzięki za ciekawy materiał. Szkoda, że ten Pan nie jest bywalcem Forum Muratora, bo też mógłby zadzwonić do niektórych użytkowników i podpytać te "przypadki" Edytowane 13 Marca 2022 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 13.03.2022 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 Nie oglądałem bo nie mam czasu na kolejne wysłuchiwanie kogoś kto z góry wie najlepiej. [...] Mamy przykład informacji a raczej dezinformacji w Rosji, to samo tłuka ludziom o tym covidzie, tłuką to w co chcą aby ludzie uwierzyli tak jak wierzą Putinowi Rosjanie. Akurat w tej kwestii to Ty jesteś tym, "kto z góry wie najlepiej". Ci ktosie, to osoby, które zajmują się OSINTem od dawna i potrafią weryfikować fakty. A fakty są takie, że często gęsto nie można dotrzeć do wiarygodnego źródła informacji (w tym wypadku o osobach, które zmarły w wyniku szczepienia). A nie można dotrzeć do źródła, bo go najzwyczajniej w świecie nie ma, ponieważ była to dezinformacja, tzw. fake news. Wiesz, ktoś kiedyś powiedział że powielając 100 razy kłamstwo to owe kłamstwo stanie się prawdą. Tu masz 100% racji. Tak długo były powtarzane kłamstwa o szczepionkach i NOPach, że dużo osób uwierzyło w to, że COVID to grypka, a szczepienia zabijają. Ale czego oczekiwać po ludziach, z których wg badania UCE Research i Syno Poland prawie 20% nie ma żadnych oszczędności, następne 13% ma mniej niż 1kpln, a kolejne 20% ma od 1 do 5 kpln odłożone. Czyli ludzi, którzy defacto nie mają żadnych oszczędności (5 kpln to żadne oszczędności) jest ponad 50%! A ja nie wierzę ludziom, którzy nie dbają o własne rodziny. Tak samo nie wierzę nietechnicznym ludziom, którzy protestują przeciwko 5G i tak samo nie wierzę tzw. badaczom sedesowym w sprawie Covida. Fakty są jakie są. Zmarło nam od cholery ludzi, teraz nam się populacja nieco odbuduje kosztem Ukrainy. Ale Covida nie ma, jasne. @henrykow Stosujesz znaną metodą: jeśli fakty przeczą tezie, tym gorzej dla faktów. Warto korzystać z dobrych i sprawdzonych źródeł informacji. Niebezpiecznik jest właśnie takim źródłem i nawet czasem zdarza im się przyznać do błędu, jeśli jakiś popełnią - a ciężko przy obecnym nasileniu dezinformacji czasem nie popełnić błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 13.03.2022 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 Nie oglądałem bo nie mam czasu na kolejne wysłuchiwanie kogoś kto z góry wie najlepiej. To akurat twoja strata. Wiesz, ktoś kiedyś powiedział że powielając 100 razy kłamstwo to owe kłamstwo stanie się prawdą. Racja i dlatego tym większy szacunek dla kogoś, komu chce się weryfikować powtarzane 100x (a właściwie tysiące razy) kłamstwo o rzekomych znajomych co padli po szczepionce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 13.03.2022 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 na granicy tłum widzę w tv, ludzie przeszli dużą liczbę km , nie ma dystansu, brak magicznych maseczek, nie wiem czy szczepieni czy nie bo póki co na czole jeszcze nie stemplują. I widzę,że żyją i mają się hmmm jakby dobrze w kwestii zdrowotnej, psychika nie wiem jak. Tak więc koronka to ściema była w dwa dni zniknęła. Kto chce to niech dalej myśli o szczepieniu czy to mrna czy inny wynalazek. Ja ewidentnie widzę,że ktoś kogoś w ciula robił i robi 1,5 - 2 mln w większości nieszczepionych lub szczepionych jakimś wschodnim wynalazkiem - powinno to już być widoczne w statystykach. Zobaczymy czy rzeczywiście coś się wydarzy, czy będzie jak w przypadku ostatnich dwóch fal fałszywy alarm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 13.03.2022 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 Ja też chorowałem i też dochodzenie do siebie trwało prawie miesiąc,ale ja to nazwałem grypą bo jestem starodawny, a powinienem nazwać to c19. Mało kto chorował z nas na grypę,a grypa z tego co mawiają ,,starsi" to nie przelewki. Ja objawów innych niż utrata smaku i zapachu na ponad tydzień nie miałem, nawet gorączki czy kaszlu. Przeszedłem o wiele łagodniej niż grypę czy nawet przeziebienie. Natomiast po paru miesiącach pojawiła się parosmia. Żeby było śmieszniej w tym samym czasie chorowali zaszczepieni znajomi i też mają parosmię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 13.03.2022 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&time=2020-09-16..latest&facet=none&uniformYAxis=0&pickerSort=desc&pickerMetric=new_deaths_per_million&Metric=Confirmed+cases&Interval=7-day+rolling+average&Relative+to+Population=true&Color+by+test+positivity=false&country=~POL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 13.03.2022 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 Wystarczyło 15minut od momentu, który zaznaczył mitch. Troche o tobie podobnych tam było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 13.03.2022 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 1,5 - 2 mln w większości nieszczepionych lub szczepionych jakimś wschodnim wynalazkiem - powinno to już być widoczne w statystykach. W jakich statystykach? Myślisz, że matka z dwójką dzieci, kotem i jedną walizką bez dachu nad głową i ubezpieczenia pójdzie do lekarza? I co zrobi, jak dostanie skierowanie na test? Dopiero jak zacznie się dusić to karetkę może ktoś do niej wezwie. Tylko co z dziećmi? I kogo posłać na kwarantannę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woan 13.03.2022 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 W jakich statystykach? Myślisz, że matka z dwójką dzieci, kotem i jedną walizką bez dachu nad głową i ubezpieczenia pójdzie do lekarza? I co zrobi, jak dostanie skierowanie na test? Dopiero jak zacznie się dusić to karetkę może ktoś do niej wezwie. Tylko co z dziećmi? I kogo posłać na kwarantannę? Jedyny test jaki powinni robić to na inteligencję aby w tym kraju zostali ludzie ogarnięci i kumaci a nie posmarkani i przestraszeni. W sumie jak patrzę to ludzie nie mają nic innego do roboty jak chodzenie do pracy z przymusu, słuchanie tv i chodzenie na testy i tak rok im mija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 13.03.2022 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 Jedyny test jaki powinni robić to na inteligencję aby w tym kraju zostali ludzie ogarnięci i kumaci a nie posmarkani i przestraszeni. W sumie jak patrzę to ludzie nie mają nic innego do roboty jak chodzenie do pracy z przymusu, słuchanie tv i chodzenie na testy i tak rok im mija Tylko dzięki zaiste niepojętej, a tak wielkiej i niezbadanej litości boskiej, ludzie w tym kraju nie na czworakach chodzą, a na dwóch nogach, udając człowieka. Józef Piłsudski Źródło: "Naczelny wódz w teorii i praktyce", odczyt z 21 marca 1926 r. https://cytatybaza.pl/autorzy/jozef-pilsudski.html?cid=36#qlist Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 13.03.2022 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 Brnij dalej w swojej utopi covidowej a czas pokaże kto miał rację. Statystyki trupów imho już pokazały, kto miał rację. Kompletnie nie zrozumiałeś, o co chodziło w Niebezpiecznikowej pogadance. Nie o utopię chodziło. Ani nawet nie o to kto ma rację. Chodziło o obiektywne stwierdzenie faktu - dotarcia do źródła wiadomości. Jeśli nie jesteś zainteresowany faktami, to faktycznie nie jest to materiał dla Ciebie. Ja się w każdym razie już zdążyłem zorientować, że dla większości w Covid nie chodzi o fakty, a o przekonania. Pies trącał fakty Szerokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 14.03.2022 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 W jakich statystykach? Myślisz, że matka z dwójką dzieci, kotem i jedną walizką bez dachu nad głową i ubezpieczenia pójdzie do lekarza? I co zrobi, jak dostanie skierowanie na test? Dopiero jak zacznie się dusić to karetkę może ktoś do niej wezwie. Tylko co z dziećmi? I kogo posłać na kwarantannę? Setki wolontariuszy pomagający na dworcach, na granicy, transportujący Ukraińców po kraju powinni już tego wirusa porozwozic po wszystkich zakątkach. Póki co tego nie widać. Co więcej w samym jednym ptaku w nadarzynie przebywa ich kilka tysięcy, bez masek, zero dystansu, słabo wyszczepionych. Czysto matematycznie powinny być w takich warunkach codziennie jakieś ciężkie hospitalizacje. Ale to nie ma się co na Ukraińców oglądać, wystarczy prześledzić przebieg i skutki 3 i 4 fali. Najpierw straszenie w mediach co to będzie, dziesiątki tysięcy zakażeń dziennie, armagedon w słabo wyszczepionych wschodnich województwach, hejt na niezaszczepionych itp. itd. Finalnie z dużej chmury mały deszcz.. Z 6 falą wywołaną tym razem przez niezaszczepionych Ukraińców będzie podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.03.2022 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 O jakie zgony chodzi? o te po covidzie bo o zgonach po szczepionkach jest zmowa milczenia 100% racji, jak ktoś zaczyna drążyć rewelacje na temat zgonów po szczepionkach, to nagle ich autorzy zaczynają być mniej skorzy do rozmowy o szczegółach Dokładnie ten mechanizm pokazano w filmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 14.03.2022 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 O jakie zgony chodzi? o te po covidzie bo o zgonach po szczepionkach jest zmowa milczenia więc o jakich faktach chcesz dyskutować? o takich które są wygodne dla wyznawców covida. O takie najzwyklejsze zgony. Był i nie ma człowieka. Te zgony były jeszcze zanim pojawiły się szczepionki. Jak Ty szukasz zmowy milczenia, to tym bardziej powinieneś wysłuchać tego, co ma Niebezpiecznik do powiedzenia i iść na kurs (płatny, ale dobra wiedza kosztuje, tym bardziej sprawdzona wiedza) do Niebezpiecznika. Mają fajne szkolenia z OSINTu, dzięki nim nauczysz się w jaki sposób dokonywać fact-checkingu, odsiewać plotki od faktów i gdzie i jak szukać informacji, żeby miały one wartość. Na razie opierasz się wyłącznie na swoim wewnętrznym przekonaniu, że panuje zmowa milczenia, a szczepionki zabijają, oczywiście podsycanym "opiniami" innych ludzi, tak samo mało zorientowanymi. I jak widać, z sobie znanych powodów nie jesteś zainteresowany, żeby powiedzieć "sprawdzam". Nikt nie lubi się mylić. Mieszanka ego i braku rzetelnej wiedzy/informacji to straszna rzecz, czego mamy przykład w ostatnich dniach. Nie czynię z tego wyrzutu, bo to naturalny odruch, żeby filtrować rzeczywistość, dokonywać uproszczeń. Dzięki temu możemy jako-tako funkcjonować w świecie przeładowanym informacjami. Problemem moim zdaniem jest trend, że ludzie nastawieni przeciwko 5G przerzucili się na Covid, potem na szczepionki, a następnie można było zaobserwować tych samych ludzi negujących wojnę na Ukrainie. Szczytem wszystkiego było oskarżanie Billa Gatesa, który jest w pierwszej piątce największych filantropów świata o niecne zamiary (w kontekście Covid, szczepień) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.03.2022 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 P.S. A nie zaciekawiło cię dlaczego o tym mechanizmie mówią w filmie?? nie umiesz wyciągnąć logicznych wniosków? Bo propaganda tak właśnie działa aby wyśmiać prawdę i przedstawić ja w jako kłamstwo i tacy jak ty i podobni mający klapki na oczach uwierzą Doskonale znam ten mechanizm. Przecież ty nam go zaprezentowałeś na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts