woan 04.03.2022 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2022 No cóz, widocznie COVID stał się waszą fobią, gdyż ja oglądając TV (fakt, nie robię tego codziennie) nie czułem się dombardowany doniesieniami o nim. Mam nadzieję,że maseczkę już zdjąłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 05.03.2022 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 (edytowane) Nie przeszkadza mi tam, gdzie trzeba zakładam, co jest naturalne, bo mam sporo zleceń w szpitalach.Nie panikuję, że grzybicy płuc dostanę. Natomiast żal mi niektórych z was, bo wygląda na to ,że bez tego tematu nie będą potrafili żyć. Bez grafenu tnącego żyły, bez biorobotów aktywowanych 5G, zarażania niezaszczepionych białkiem kolca...Cóż poczną główki nie potrafiące funkcjonować bez teorii spiskowych i fejków ? Edytowane 5 Marca 2022 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 05.03.2022 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 Nie wiem, na jakiej podstawie, sadzisz, że mlode pokolenie Ukraińców bedzie miało w du.ie to, co tobia w ich miastach Rosjanie. ja też nie wiem na jakiej podstawie sądzisz, że jak tak sądzę... urojenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 05.03.2022 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 (edytowane) nie sluchaj moskiewskich wrobli. Nie słuchać bo kłamią, czy nie słuchać bo moskiewskie? A jak ćwierkają , o zgrozo, prawdę? Edytowane 5 Marca 2022 przez gnago Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 05.03.2022 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 Nie przeszkadza mi tam, gdzie trzeba zakładam, co jest naturalne, bo mam sporo zleceń w szpitalach. Nie panikuję, że grzybicy płuc dostanę. Natomiast żal mi niektórych z was, bo wygląda na to ,że bez tego tematu nie będą potrafili żyć. Bez grafenu tnącego żyły, bez biorobotów aktywowanych 5G, zarażania niezaszczepionych białkiem kolca... Cóż poczną główki nie potrafiące funkcjonować bez teorii spiskowych i fejków ? Laboratoryjne pochodzenie SARS-CoV-2 staje się oczywiste po tym, jak naukowcy odkryli nić DNA na białku kolca, która pasuje do sekwencji opatentowanej przez Modernę trzy lata przed Covid-19. Ta unikalna sekwencja DNA Moderny została po raz pierwszy zgłoszona do opatentowania 4 lutego 2016 r. To opatentowane DNA pasuje do kilku liter kodu genetycznego na nukleotydzie i sekwencji genetycznej w unikalnym miejscu cięcia furyny białka kolca w SARS-CoV-2. Jest to część koronawirusa, która łatwo infekuje ludzkie komórki. Moderna wykorzystała covid-19 na długo przed ogłoszeniem pandemii. Zanim Światowa Organizacja Zdrowia ogłosiła „globalną pandemię”, Moderna już miała gotową szczepionkę mRNA z instrukcjami replikacji białka kolczastego w ludzkich komórkach. Jeśli to nie jest dostatecznie podejrzane to teraz mamy nowe dowody na to, że białko kolca zostało zaprojektowane przez Modernę kilka lat wcześniej i zostało technicznie wykorzystane jako wektor do przeprowadzania eksperymentów genetycznych i eksperymentów ze szczepionkami na ludzkich populacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 05.03.2022 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 Takie info Oto lista portali, na których znalazłam newsy ze Sputnika, RT czy VoE (alfabetycznie): alternews.pl, alexjones.pl, dziennik-polityczny.com, hnews.pl, koniec-swiata.org, magnapolonia.org, narodowcy.net, nczas.com, ndie.pl, neon24.pl, newsweb.pl, parezja.pl, prostozmostu24.pl, prawdaobiektywna.pl, reporters.pl, sioe.pl, wmeritum.pl, wolnosc24.pl, wolna-polska.pl, wprawo.pl, wsensie.pl, zmianynaziemi.pl. Żródło https://oko.press/rosyjska-propagande-szerza-polskie-portale-znalezlismy-23-takie-witryny/ Od siebie dodam https://polskawliczbach.blogspot.com/ która może być mylona z https://polskawliczbach.pl https://www.youtube.com/watch?v=hKaFFOz1uEI A ta prawda dotyczy i tych ze wschodu rabujących otwarcie i tych zachodu rabujących szalbierstwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 05.03.2022 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 Nie słuchać bo kłamią, czy nie słuchać bo moskiewskie? A jak ćwierkają , o zgrozo, prawdę? Mozna słuchać ćwierkania, jeśli potrafi się odróznic prawdę od fejków, a po tym co zaprezentowałeś w ciągu ostatnich dwóch lat nie mam złudzeni, że ta umiejętność jest ci obcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 05.03.2022 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 ja też nie wiem na jakiej podstawie sądzisz, że jak tak sądzę... urojenia? No, jeśli nadal nie wiesz, to ja rozkładam ręce - nie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 05.03.2022 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 No, jeśli nadal nie wiesz, to ja rozkładam ręce - nie pomogę ty też nie wiesz, więc obaj rozkładamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 05.03.2022 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 wiem, że nie w temacie ale nie ma tu takowego a dyskusja jednak lekko w tym kierunku zeszła. uwaga ciekawostka; 'Od przyszłego roku cudzoziemcy ubiegający się o pozwolenie na pracę i kartę pobytu w Polsce będą musieli zarabiać nie mniej niż 3010 zł miesięcznie, nawet jeśli będą pracowali tylko na część etatu lub na zleceniu. Oznacza to, że Polak zatrudniony na pół etatu za minimalną krajową dostanie w 2022 r. 1505 zł brutto, a cudzoziemiec – dwa razy więcej.' i znowu okazuje się, że we własnym kraju jesteśmy traktowani drugorzędnie. czy jestem przeciwny ukraińcom? nie. jestem przeciwny polskojęzycznym władzom, które poklepywane po plecach przez wszelakiej maści media dostają kociokwiku. polska to jednak zamożny kraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 05.03.2022 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 (edytowane) wiem, że nie w temacie ale nie ma tu takowego a dyskusja jednak lekko w tym kierunku zeszła. uwaga ciekawostka; 'Od przyszłego roku cudzoziemcy ubiegający się o pozwolenie na pracę i kartę pobytu w Polsce będą musieli zarabiać nie mniej niż 3010 zł miesięcznie, nawet jeśli będą pracowali tylko na część etatu lub na zleceniu. Oznacza to, że Polak zatrudniony na pół etatu za minimalną krajową dostanie w 2022 r. 1505 zł brutto, a cudzoziemiec – dwa razy więcej.' i znowu okazuje się, że we własnym kraju jesteśmy traktowani drugorzędnie. czy jestem przeciwny ukraińcom? nie. jestem przeciwny polskojęzycznym władzom, które poklepywane po plecach przez wszelakiej maści media dostają kociokwiku. polska to jednak zamożny kraj. tu trochę szerzej i więcej wyjaśnień: cudzoziemiec ubiegający się o udzielenie zezwolenia na pobyt czasowy będzie musiał wykazać dochód w wysokości co najmniej minimalnego wynagrodzenia – jednakże dochód ten nie musi pochodzić z jednego stosunku pracy. Cudzoziemiec będzie mógł wskazać, iż np. wykonuje pracę na rzecz dwóch pracodawców, u każdego w wymiarze połowy i etatu i łączna kwota tych wynagrodzeń będzie musiała wynosić co najmniej tyle ile minimalne wynagrodzenie za pracę. Czytaj więcej na Prawo.pl: https://www.prawo.pl/kadry/wynagrodzenie-cudzoziemca-po-zmianie-przepisow,512638.html A poza tym nie rozumiem Twoich obaw - czy przedsiębiorca musi przyjąć obcokrajowca na 1/2 etatu i płacić mu 3tyś ? Nie, nie musi. więc w praktyce takich etatów nie będzie. Chyba, że ten obcokrajowiec będzie 2x bardziej produktywny od Polaka. Ale to już są prawa tzw wolnego rynku Edytowane 5 Marca 2022 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 05.03.2022 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 tu trochę szerzej i więcej wyjaśnień: A poza tym nie rozumiem Twoich obaw - czy przedsiębiorca musi przyjąć obcokrajowca na 1/2 etatu i płacić mu 3tyś ? Nie, nie musi. więc w praktyce takich etatów nie będzie. Chyba, że ten obcokrajowiec będzie 2x bardziej produktywny od Polaka. Ale to już są prawa tzw wolnego rynku i jak zwykle brak wiedzy zastępujesz tupetem i jaśniepaństwem, dowiedz się o bonusach za zatrudnianie cudzoziemców. Dla nabrania rozumu porównaj warunki konieczne do uzyskania emerytury przez tubylca i Ukraińca. Samodzielnie , ale wątpię czy potrafisz przeprowadzić proces rozumowania na bazie wiedzy i logiki bez emocji widocznej w palcówkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 05.03.2022 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 Chcesz dyskutować, podaj argumenty, w paru słowach -jakie bonusy, jakie warunki.Do tego linki do odpowiednich aktów prawnych. Bo póki co, żadną wiedzą się nie wykazałeś.Nie chcesz/nie potrafisz to nie truj du.y, wejdź sobie do bacówki i pogrąż się w swoim "klimacie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 05.03.2022 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 (edytowane) wiem, że nie w temacie ale nie ma tu takowego a dyskusja jednak lekko w tym kierunku zeszła. uwaga ciekawostka; 'Od przyszłego roku cudzoziemcy ubiegający się o pozwolenie na pracę i kartę pobytu w Polsce będą musieli zarabiać nie mniej niż 3010 zł miesięcznie, nawet jeśli będą pracowali tylko na część etatu lub na zleceniu. Oznacza to, że Polak zatrudniony na pół etatu za minimalną krajową dostanie w 2022 r. 1505 zł brutto, a cudzoziemiec – dwa razy więcej.' i znowu okazuje się, że we własnym kraju jesteśmy traktowani drugorzędnie. czy jestem przeciwny ukraińcom? nie. jestem przeciwny polskojęzycznym władzom, które poklepywane po plecach przez wszelakiej maści media dostają kociokwiku. polska to jednak zamożny kraj. Ustawa przewiduje, że od przyszłego roku cudzoziemcy ubiegający się o pobyt tymczasowy i pracę w Polsce będą musieli udokumentować, że będą zarabiać nie mniej niż wynosi płaca minimalna, czyli od przyszłego roku będzie to 3010 zł brutto miesięcznie. I to bez względu, w jakim wymiarze czasu pracy będą zatrudnieni oraz bez względu na formę umowy. Przepis dotyczy zarówno umów o pracę, jak i zleceń. https://www.money.pl/gospodarka/migrant-zarobi-dwa-razy-wiecej-niz-polak-kontrowersyjny-przepis-przeszedl-przez-sejm-6707910073121760a.html Edytowane 5 Marca 2022 przez d7d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 05.03.2022 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 Chcesz dyskutować, podaj argumenty, w paru słowach -jakie bonusy, jakie warunki. Do tego linki do odpowiednich aktów prawnych. Bo póki co, żadną wiedzą się nie wykazałeś. Nie chcesz/nie potrafisz to nie truj du.y, wejdź sobie do bacówki i pogrąż się w swoim "klimacie" I znów linki, dowody daj. Sam se znajdź no chyba że umysłowo niezdolny do wygooglania własnym rozumem . Potwierdź , a z chęcią efekt 5s wyszukiwania google w linku przedstawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 05.03.2022 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 Ciekawe czy któryś z dyskutantów @gnago i @SAVAGE7 spojrzał w jednolity tekst ustawy o cudzoziemcach.Może chociaż przeczytał Rozdział 2 Zezwolenie na pobyt czasowy i pracę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 05.03.2022 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 (edytowane) I znów linki, dowody daj. Sam se znajdź no chyba że umysłowo niezdolny do wygooglania własnym rozumem . Potwierdź , a z chęcią efekt 5s wyszukiwania google w linku przedstawię Ty postawiłeś tezę, ty ją udowadniaj. Mnie na twoje tezy nawet 5s szkoda poświęcać... Edytowane 5 Marca 2022 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.03.2022 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 A jak ćwierkają , o zgrozo, prawdę? Naiwny jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 05.03.2022 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 Sądzę, ze @gnago jest przekonany do tego co pisze i co cytuje.Podobnie jak @SAVAGE7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 05.03.2022 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 Naiwny jesteś? Doprawdy, ploty o laboratoriach dekadę temu czytałem. A dyskutować z ludźmi dla których echelon jest spiskową teorią, faktycznie nie ma sensu. Świadomość nie przyjmuje linków negujących wpojony propagandą światopogląd. Jak ten podany link w #16908. Z definicji fejk. nie, bo w końcu kłucie jest dobre ratuje życie i zdrowie. Zero analizy i zastanowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts