swierol 18.03.2020 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 Więźbę stawiała ekipa od sso i podział kosztów robocizny był bardzo umowny, więc tak naprawdę nie wiem, ile miałbym przypisać do dachu. Deskowania nie mam. Membrana, dachówka, rynny, obróbki blacharskie (w tym czapy komina), wyłaz, kominki wentylacyjne (w tym wyrzutnia reku - drogi gadżet), płotki przeciwśniegowe nad tarasem i wejściem). Robocizna była 50zl/m2 dachu. A jeśli mogę zapytać to deskowania nie robił Pan bo ponieważ? Ja się właśnie zastanawiam grubo robić czy nie robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 18.03.2020 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 Czyli 28900 zl kosztowal Cie dach, a jaki projekt domu i ile m2? Czytaj uważnie. Już pisałem 144m2 dachu dwuspadowego. W moim dzienniku są zdjęcia i rzut budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 18.03.2020 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 A jeśli mogę zapytać to deskowania nie robił Pan bo ponieważ? Ja się właśnie zastanawiam grubo robić czy nie robić? Bo uznałem to za niepotrzebny koszt przy poddaszu nieużytkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tentypmich 18.03.2020 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 Bo uznałem to za niepotrzebny koszt przy poddaszu nieużytkowym. A w takim razie da się na poddaszu zrobić jakąś małą przechowalnie, czy nie ma takiej opcji jak nie ma deskowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 19.03.2020 01:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 A w takim razie da się na poddaszu zrobić jakąś małą przechowalnie, czy nie ma takiej opcji jak nie ma deskowania ? Co mają deski na krokwiach do opcji przechowywania? Na stropie możesz położyć wełnę z rolki i na to podłogę, styropian+wylewkę czy kilka innych opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tentypmich 19.03.2020 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 (edytowane) Zabrałem od rodziców WZ wydane 13.05.2019 dla działki na której chciałbym się wybudować i parametry wz są takie: Szerokość elewacji: 10m z tolerancją do 20%wysokość górnej krawędzi el. frontowej (okapu) od 2,5 do 6,5mKat nachylenia głównych połaci dachowych od 30st. do 45st.Wysokość głównej kalenicy budynku od 6,0m do 10,0mUkład połaci dachowych Dach dwuspadowy lub wielospadowy Jak w takim razie wygląda budowa domu z projektu Z7 na takiej działce i czy w ogóle jest możliwa? Mogę się ponownie starać też o warunki Edytowane 19 Marca 2020 przez tentypmich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 19.03.2020 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Masz wyraźnie napisane co możesz. Nie rozumiem, robisz głupków z Nas czy z siebie?Kąt nachylenia 30-45stopni, w z7 masz 22stopnie. Elewacja frontowa za duża o 24cm. Nawet jest ciut za niski bo w wz jest wyznaczona wysokość od 6m. Myślę jednak że jakbyś dorwał projektanta z okolic miejsca gdzie chcesz się budować to i warunki zabudowy ogarnie Ci takie żebyś mógł ten domek zbudować. Ja początkowo wz miałem bardzo podobne do Twoich a projektant mi powiedział że jakbym przyszedł z tym (z wnioskiem o wydanie WZ) do niego to mógłbym nawet postawić domek z dachem płaskim.Próbuj albo poszukaj innego podobnego projektu bez kombinowania z nowymi WZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tentypmich 19.03.2020 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 (edytowane) Masz wyraźnie napisane co możesz. Nie rozumiem, robisz głupków z Nas czy z siebie? Kąt nachylenia 30-45stopni, w z7 masz 22stopnie. Elewacja frontowa za duża o 24cm. Nawet jest ciut za niski bo w wz jest wyznaczona wysokość od 6m. Myślę jednak że jakbyś dorwał projektanta z okolic miejsca gdzie chcesz się budować to i warunki zabudowy ogarnie Ci takie żebyś mógł ten domek zbudować. Ja początkowo wz miałem bardzo podobne do Twoich a projektant mi powiedział że jakbym przyszedł z tym (z wnioskiem o wydanie WZ) do niego to mógłbym nawet postawić domek z dachem płaskim. Próbuj albo poszukaj innego podobnego projektu bez kombinowania z nowymi WZ. W takim razie wystąpię jeszcze raz o WZ. Jeszcze drugie pytanie, należą do mnie dwie działki 7ar oraz 5ar, ale wymiarowo wychodzi to tak, ze jakbym chciał ustawić ten dom tak jak mi się podoba to wybuduje się w granicy z tą działką 5ar, czy jest opcja, że to przejdzie? Bo tak to musiałbym zlecić geodecie przesunięcie linii o jakieś 7 metrów. Dodatkowo też chciałbym budować zaraz obok linii kanalizacyjnej, orientujecie się może jaka jest odległość od kanalizacji? Edytowane 19 Marca 2020 przez tentypmich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts