K.Klaudia 18.03.2020 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 Cześć.Mam nadzieję, ze tutaj znajdę jakieś informacje z życia wzięte na temat zmiany sposobu użytkowania budynku gospodarczego.Otóz...posiadamy działkę na której stoi budynek gospodarczy(odebrany był w tym roku po kilku latach od zaczecia budowy) z początku miało nie być tam żadnych instalacji jednak są one doprowadzone. Na działce stoi stary drewniany dom, który jest ruiną a ten budynek jest wybudowany na zasadzie, że projekt wygladał jak dom jednak figuruje jako gospodarczy. Budynek jest podpiwniczony i posiada ok 60m2 uzytkowej powierzchni na parterze. Z tego co udało mi się dowiedzieć budynek ten widnieje jako budynek gospodarczy z możliwością zamieszkania. Czy w takim wypadku możemy tam zamieszkać bez zgłaszania tego już gdziekolwiek? Mamy dwójkę dzieci, chcemy się tam zameldować. W środku tak naprawdę mamy już zaadaptowane pomieszczenia. Piec był zamintowany w zeszłym roku- śmieciuch. Czy uzytkujac teraz ten budynek np. od maja/czerwca będziemy musieli go wymienic ? W drodze znajduje się gazociąg i kanalizacja- do której budynek nie jest przylaczony. Na dzialce jest szambo. Proszę o rady co zrobić w takiej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amisa 10.04.2020 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2020 Myślę, że najlepiej zgłosić się z takim pytaniem do gminy, bo to zależy od wielu czynników. Ale skoro budynek już stoi to nie powinno być problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.04.2020 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2020 Czy w takim wypadku możemy tam zamieszkać bez zgłaszania tego już gdziekolwiek? . Nie. należy dostosować budynek do warunków technicznych jakim musi dom mieszkalny całoroczny odpowiadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts