Adrianbeh 18.03.2020 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 (edytowane) Witam. Posiadam dom do generalnego remontu. Jako że dom ma tylko 59m kwadratowych chcę go powiększyć. Chciałbym dobudowac 3,5 m szerokości,tyle tylko moge bo do granicy jest 5 m a sciana musi byc od granicy 1,5 m ponieważ moja działka nie przekracza 16m szerokości. Od sasiada domu który ma okno do granicy jest koło 5m. co daje łacznie ponad 6m, Moje pytanie brzmi czy ppoż mi na to pozwala. Z tego co doczytałem niby musi być 8m ale nie jestem pewny czy to ma tez jakieś znaczenie przy takich dobudowach Proszę o pomoc.Chodzi o obszar zaznaczony na czerwono. Edytowane 18 Marca 2020 przez Adrianbeh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.03.2020 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Do rozbudowy musisz mieć projekt - znajdź architekta, wyciągnij MPZP i wówczas sprawdzacie czy można się zbliżyć do granicy czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrianbeh 19.03.2020 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Do rozbudowy musisz mieć projekt - znajdź architekta, wyciągnij MPZP i wówczas sprawdzacie czy można się zbliżyć do granicy czy nie. Właśnie chodzi o to że mam architekta który zmienia zdanie co chwilę. Co to jest MPZP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.03.2020 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 (edytowane) MPZM - miejscowy Plan zagospodarowania przestrzennego. Zmień architekta, skoro nie zna pojęcia ściana oddzielenia ogniowego. Edytowane 19 Marca 2020 przez Elfir 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts