Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wpływ koronawirusa COVID-19 na budownictwo

Recommended Posts

...

Poważnie rozwazam umieszczenie Cie w smietniku, obok patelni!

Adam M.

:)

... w śmietniku "akademickim" :)

ps - jestem u skraju rozpaczy, że taka osobowość (lub raczej osobliwość) tam mie umieściła :)

... pisz dalej o "płaskoziemiu" w dziedzinach wszelakich, ja czytam te "przemyślenia" i "logikę" (wygrzebywaną ze spiskowych portali) i bawię się wyśmienicie :)

• Odpowiedzi 946
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiesz może w jaki sposób umiera się na CONVID-19 mając choroby współistniejące?

Na co w takim razie umarli ci cytowani

"Wszyscy, których dotychczas przebadaliśmy, mieli raka, chroniczną chorobę płuc, bardzo dużo palili albo mieli silną nadwagę, cierpieli na cukrzycę czy też mieli choroby układu krążenia – relacjonuje." ??

Ci "przebadani" umarli czy nadal żyją i "spokojnie" chorują na COVID-19?

Nie lubię być sprowadzany do Twojego poziomu, bo na nim pokonujesz mnie doświadczeniem!

Odpuszczam.

Poważnie rozwazam umieszczenie Cie w smietniku, obok patelni!

Adam M.

Adamie nie przegadasz, odpuść. Trudno żeby na tej ziemi coś zakiełkowało. Jest jak jest mają pożywkę z literówek a głównej myśli nie chwycą. Trzeba poczekać miesiąc, kwartał, rok.

Wszyscy pewni siebie.

Wiesz może w jaki sposób umiera się na CONVID-19 mając choroby współistniejące?

Na co w takim razie umarli ci cytowani

"Wszyscy, których dotychczas przebadaliśmy, mieli raka, chroniczną chorobę płuc, bardzo dużo palili albo mieli silną nadwagę, cierpieli na cukrzycę czy też mieli choroby układu krążenia – relacjonuje." ??

Ci "przebadani" umarli czy nadal żyją i "spokojnie" chorują na COVID-19?

Na zadane pytania, odpowiedzić może jedynie "fizyk akademicki" (również wielki specjalista w wielu innych dziedzinach) :)

ps - być może właśnie siedzi w garażu budując sobie personalny respirator (ulegając cichutko "propagandzie" - aczkolwiek do tego się nie przyznając), z pompki rowerowej i pudełka wykałaczek :)

... "patent" oczywiście "do szuflady" :D

Adamie nie przegadasz, odpuść. Trudno żeby na tej ziemi coś zakiełkowało. Jest jak jest mają pożywkę z literówek a głównej myśli nie chwycą. Trzeba poczekać miesiąc, kwartał, rok.

Wszyscy pewni siebie.

Odważna obrona :)

... w prawie każdym poście "akademika" "orty" to "literówki" :)

... ciekawym na jakich uczelniach i w jakich językach (bo chyba nie w Polsce) odebrał dyplomy :)

Wszyscy pewni siebie.

Co, wg Ciebie, ma zakiełkować z postów Adama?

Jaka jest ta główna myśl?

Płyn do odkażania z chlorynu?

Albo statystka wybiórcza?

Można by długo wypisywać.

Widzicie jest tak, że znajdujecie pierdoły w postach i sprowadzacie to do pyskówki a nie widzicie/rozmawiacie o rzeczach istotnych.

Zastanówcie się lepiej co będzie dalej po wirusie.

Nikt się nawet nie zorientował, że rząd drukuje 300mld papiera i będzie skupować korpo obligacje ( czytaj dotowanie wybranych firm) czy akcje firm na giełdzie.

To nie zmieniam!

A budzić się wcale nie zaczynamy, niestety.

Obudzimy się jak wypier.dolimy tak 600 000 urzędasów!!!

Akurat teraz wyraźnie widać jak bardzo są nam potrzebni.

Dokładnie jak rybie ręcznik!

"Ogólnie państwo polskie zatrudnia 1 896 340 osób. Wynagrodzenia tej grupy pochłaniają 88 257 470 000 złotych rocznie. "

https://www.gazetaprawna.pl/artykuly/744843,ile-osob-zatrudnionych-jest-przez-panstwo-i-ile-kosztuje-ich-utrzymanie.html

Siedzą w domach i "zdalnie" urzędniczą, cholera. Ale kasę biorą już REALNIE.

Cała ich działalność to dozorowanie, zgadzanie się i zabranianie a ostatnio - nakładanie kar administracyjnych!

W końcu... te miliardy na pomoc ( głównie bankom ) skądś się muszą wziąć.

To, że NBP nadrukuje nie znaczy, ze kasa jest!

To tylko osłabienie tej kasy co jest.

Inaczej - okradanie nas z wartości kasy.

Więc - NIE!

Nie budzimy się.

Adam M.

Masz na mysli byznesmenow wysmiewajacych sie ze zwyklych "zatrudnionych" majacych kredyty na 60m2 mieszkania?

Oni przeciez nie maja kredytow... to jest cream de la creme spoleczenstwa.

Jak masz watpliwosci to tego no... zyhu spytaj

Właśnie takich mam na myśli. Ostatnio spotkałem znajomego co ma swoją firmę i mu zamknęli chwilowo. Jak wygadał się ile ma kredytów to aż mi się włosy na dolnej części wyprostowały.....poszedł do pracy na taśmę bo musi kredyty spłacać . Szkoda chłopa bo myślałem,że jak się wozi po mieście ,zatrudnia ludzi to coś musi mieć $ a tu jednak wyszło szydło z worka.Nikomu w kieszeni nie siedzę,ale patrząc z boku to biznesmen pełną gębą...był. Takich jak on pewnie tysiące w Polsce

Co, wg Ciebie, ma zakiełkować z postów Adama?

Jaka jest ta główna myśl?

Płyn do odkażania z chlorynu?

Albo statystka wybiórcza?

Można by długo wypisywać.

Nie wiem nie śledzę jego postów. Chłop ma swoje lata na karku a więc i bagaż życiowy spory. Warto rozmawiać, przecież nie musimy się zgadzać.

Właśnie takich mam na myśli. Ostatnio spotkałem znajomego co ma swoją firmę i mu zamknęli chwilowo. Jak wygadał się ile ma kredytów to aż mi się włosy na dolnej części wyprostowały.....poszedł do pracy na taśmę bo musi kredyty spłacać . Szkoda chłopa bo myślałem,że jak się wozi po mieście ,zatrudnia ludzi to coś musi mieć $ a tu jednak wyszło szydło z worka.Nikomu w kieszeni nie siedzę,ale patrząc z boku to biznesmen pełną gębą...był. Takich jak on pewnie tysiące w Polsce

Jak to W Buffet powiedział kryzys jest jest jak odpływ widać kto pływał nago :)

Widzicie jest tak, że znajdujecie pierdoły w postach i sprowadzacie to do pyskówki a nie widzicie/rozmawiacie o rzeczach istotnych.

Zastanówcie się lepiej co będzie dalej po wirusie.

Nikt się nawet nie zorientował, że rząd drukuje 300mld papiera i będzie skupować korpo obligacje ( czytaj dotowanie wybranych firm) czy akcje firm na giełdzie.

Zadaj sobie trochę trudu i przeczytaj ten linkowany artykuł

https://www.gazetaprawna.pl/artykuly/744843,ile-osob-zatrudnionych-jest-przez-panstwo-i-ile-kosztuje-ich-utrzymanie.html

a następnie ustosunkuj się do, cytowanego przez Ciebie, wpisu Adama.

A nie możesz tak z autorem tekstu?

W skrócie jesteśmy w połowie stawki jest spore pole do poprawy w zakresie administracji i struktury w służbach mundurowych.

Jak się to ma do Adama?

Ano tak że nie da się zwolnić tyłu urzędników bo tyłu ich nie ma ;) Trzeba dołożyć jeszcze z innego sektora budżetówki.

Pewne jest jedno można w tym zakresie wiele zrobić.

Fajnie by było aby po Morawieckim przyszedł premier z sektora np. firmy produkcyjnej i rozpoczął upraszczanie wszystkich procedur.

Typowo człowiek, który czyta procesy.

Marzenia...

A Ty wypowiesz się w sprawie dodruku kasy? Jak powinien zachować się rząd?

Jak możemy sobie z tym poradzić?

A nie możesz tak z autorem tekstu?

W skrócie jesteśmy w połowie stawki jest spore pole do poprawy w zakresie administracji i struktury w służbach mundurowych.

Jak się to ma do Adama?

Ano tak że nie da się zwolnić tyłu urzędników bo tyłu ich nie ma ;) Trzeba dołożyć jeszcze z innego sektora budżetówki.

Pewne jest jedno można w tym zakresie wiele zrobić.

Ty cytowałeś Adama więc sądziłem że rozumiesz i popierasz wpis Adama typu:

"ta budżetówka która nic nie robi.... poza utrudnianiem życia. Darmozjady." itp.

Może częściej czytaj wpisy Adama.

Potwierdzam tezę o nadmiernej biurokracji i ciągłym mnożeniu przepisów.

Sama ustawa tarczowa to kolejny koszmarek który będzie znowelizowany kilka razy.

Ty cytowałeś Adama więc sądziłem że rozumiesz i popierasz wpis Adama typu:

"ta budżetówka która nic nie robi.... poza utrudnianiem życia. Darmozjady." itp.

Może częściej czytaj wpisy Adama.

Potwierdzam tezę o nadmiernej biurokracji i ciągłym mnożeniu przepisów.

Sama ustawa tarczowa to kolejny koszmarek który będzie znowelizowany kilka razy.

Z tego całego wywodu dla mnie najistotniejszą informacją jest dodruk.

No nic poczekamy na efekty bo widzę, że tylko mnie to rusza.

Nie wiem nie śledzę jego postów. Chłop ma swoje lata na karku a więc i bagaż życiowy spory. Warto rozmawiać, przecież nie musimy się zgadzać.

No to może prześledź jego posty :) ... o szczepieniach, o spiskach żydowskich, o "chemitraials", o depopulacji i wreszcie o wszystkich jego wybitnych osiągnięciach w wielu dziedzinach (szczególnie fizyki gdyż ponoć jest "fizykiem akademickim") a ostatnio (a jakże by inaczej) w dziedzinie wirusologii :)

To, że ktoś ma "swoje lata na karku" i ponadprzeciętną "wyobraźnię" nie upoważnia by "warto rozmawiać".

Co najwyżej można się pośmiać z tego "specjalistycznego bełkotu".

Ponadto, spróbuj się nie zgadzać z jego "logiką" lub poglądami ... zostaniesz nazwany idiotą który nie potrafi wyszukiwać prawdziwych i wartościowych informacji i "czytać ich ze zrozumieniem".

... w ostateczności powędrujejesz niczym "patelnia" do "akademickiego śmietnika" :)

Życzę powodzenia i miłych wrażeń w "dyskusji" :)

Wesołego świątecznego :)

ps - przy okazji pożycz mu słownik ortograficzny i poprawnej polszczyzny, bo widać, że pomimo tylu fakultetów i specjalizacji ma z tym poważny problem :)

Edytowane przez Chef Paul
ps

Z tego całego wywodu dla mnie najistotniejszą informacją jest dodruk.

No nic poczekamy na efekty bo widzę, że tylko mnie to rusza.

"dodruk" to nic innego jak dług publiczny który będą spłacały następne pokolenia

... i częściowa inflacja

... ale to tylko moje zdanie

Edytowane przez Chef Paul