adam_mk 13.04.2020 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 https://www.youtube.com/watch?v=w1EpdS9L0SA Warto posłuchać.Ciekawie gada... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 13.04.2020 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Dawno do sąsiada na balkonie wołałem: My przeżyjemy nawet 3 miesiące, lecz gospodraka - nie sądzę. I co potem? Ręcznie zrywaną lebiodę będziemy eksportować? Czy biblię stemplowaną metodą dziadka Gutenberga? Zaś zapłatę dostaniemy w suszonych krowich plackach czy wahadło wagonów pulpy z recyklingu papieru toaletowego do Kostrzyna? A może zaczniemy od wymiany bryłek bursztynu za wino od Greków lub Rzymian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 13.04.2020 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Na szczęście niektóre kraje Czechy czy Austria (mam nadzieję, że niedługo i my) już luzują ograniczenia, nie mówiąc o Szwecji, której w ogóle szacun, że nie dała się ponieść tej panice i walczy z chorobą bez rujnowania gospodarki. A niektóre kraje takie jak Włochy i Hiszpania.... Dokończysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 13.04.2020 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Czekam kiedy się naród przebudzi. Musi nie mieć co jeść bo innego wyjścia nie ma To nie Naród zamknął szkoły, przedszkola i galerie. Rząd chyba nad tym panuje wprowadzając kolejnie obostrzenia. Np. obowiązek jazdy w maseczce na twarzy we własnym samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 13.04.2020 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Dokładnie, nawet te lokalne media sieją panikę. U nas na powiatowym portalu informacyjnym dwa dni temu panika, bo 35 osób zachorowało na covid. Pod artykułem masa komentarzy, żeby nie wchodzić z domu, hejt na spacerowiczów, rowerzystów, itp. Niestety "redaktor" tego artykułu zapomniał dodać, że 29 zarażonych z tych 35 to mieszkańcy jednego z domów spokojnej starości. Na szczęście niektóre kraje Czechy czy Austria (mam nadzieję, że niedługo i my) już luzują ograniczenia, nie mówiąc o Szwecji, której w ogóle szacun, że nie dała się ponieść tej panice i walczy z chorobą bez rujnowania gospodarki. A trzy dni wcześniej Nie wiem co o tym wszystkich myśleć - dzisiaj na naszym lokalnym forum pod postem o kwarantannie/wychodzeniu z domu (obecnie to temat nr jeden na osiedlowych grupach), ktoś wrzucił screena ze strony euromomo z którego wynika, że w pierwszym kwartale 2019 roku we Włoszech zmarło 185967 osób, podczas gdy w pierwszym kwartale 2020 roku 165367 osób. Trochę mnie ta informacja zdołowała jeśli to prawda. Ciekawe czy to była (jest) prawdziwa informacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 13.04.2020 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 (edytowane) A niektóre kraje takie jak Włochy i Hiszpania.... Dokończysz? Też tak myślałem, dopóki nie przeczytałem, że w pierszym kwartale 2019 roku we Włoszech zmarło 182967 osób, a w bieżącym roku 165376. Zobacz sobie na wykresie. Jest pik, jak w każdym sezonie grypowy:https://www.euromomo.eu/outputs/images/Pooled-number.png Dodatkowo, statystyki przyczyn zgonów z Włoch są "dziwnie" robione. Denatowi, nawet jeśli zmarł na zawał robi się test i jeśli miał coronawirusa to wpisuje się go jako przyczyna śmierci. Tutaj więcej o tym: https://www.facebook.com/NaprotechnologWroclaw/posts/3202301206476174?hc_location=ufi Edytowane 13 Kwietnia 2020 przez kemot_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 13.04.2020 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 czyli opowieści lekarzy że mają 3 pacjentów i jeden respirator do podziału są wyssane z palca? To co - to jest spisek ludzi którzy chcą siedzieć w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 13.04.2020 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Nie spisek lekarzy i pielęgniarek, którzy chcą pracować 20h/dobę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 13.04.2020 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 (edytowane) spisek ludzi biznesu chcących doprowadzić do upadku gospodarki narodowe. Tak by mogli wreszcie pławić się w biedzie a nie spokojnie zarabiać pieniądze. No i nie zapominajmy o spisku bankowców którzy marzyli o tym żeby połowa ich kredytów stała się toksyczna z dnia na dzień. No wreszcie! Spójrzmy prawdzie w oczy - wszystkim nam powinno zależeć na kultywowaniu tego wymyślonego kryzysu. Fuck logic! Edytowane 13 Kwietnia 2020 przez coulignon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 13.04.2020 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 czyli opowieści lekarzy że mają 3 pacjentów i jeden respirator do podziału są wyssane z palca? To co - to jest spisek ludzi którzy chcą siedzieć w domu? Nie wiem, ja tylko przytoczyłem liczbę zgonów rok do roku z Włoch, wykres i komentarz lekarza. Niech każdy sam wyciągnie wnioski i odpowie,na pytanie czy taka panika i reakcje rządów nie były przesadzone. Nie nazwał bym tego spiskiem, bardziej nieracjonalną reakcją rządów na to się wydarzyło w Chinach - pytanie czy to wywołanie ogólnoświatowej paniki nie było w interesie Chin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 13.04.2020 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 To nie Naród zamknął szkoły, przedszkola i galerie. Rząd chyba nad tym panuje wprowadzając kolejnie obostrzenia. Np. obowiązek jazdy w maseczce na twarzy we własnym samochodzie. Praca w maseczce, np. morawiecki w siedzibie rządu w mseczce, morawiecki w orędziu w maseczce, du.a w maseczce, nadprezes w maseczce... Policmajstry na ulicach w maseczkach... Nawet nie będzie jak zapalić papierocha! No, panują.... Ludzkie paniska! Maski na pysk kazali a mogli wystrzelać! (1066) Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 13.04.2020 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Nie wolno palić papierocha chyba że przez dziurkę w masce bo rozporządzenie nie mówi jak ma wyglądać maska Zgodnie z rozporządzeniem premiera? RM czy ministra zdrowia?) to premier, i wszyscy pozostali będą musieli być 24 h w maskach i występować w TVP tez w maskach. Prawo to prawo! PAD też będzie wygłaszał orędzia w masce. A mogli zabić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 13.04.2020 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Nie wiem, ja tylko przytoczyłem liczbę zgonów rok do roku z Włoch, wykres i komentarz lekarza. Niech każdy sam wyciągnie wnioski i odpowie,na pytanie czy taka panika i reakcje rządów nie były przesadzone. Nie nazwał bym tego spiskiem, bardziej nieracjonalną reakcją rządów na to się wydarzyło w Chinach - pytanie czy to wywołanie ogólnoświatowej paniki nie było w interesie Chin. Przy czym wciąż oskarża się Chiny o zaniżanie liczby ofiar. Całkiem logiczne działanie, kiedy ma się na celu wywołanie ogólnoświatowej paniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 13.04.2020 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Od 20.04 poluzowanie ograniczeń w usługach i handlu. Po 2 tygodniach fryzjer, kosmetyczka, sklepikarz itp. otrzymuje pismo z ZUS mniej więcej takiej treści. .......W związku ze zniesieniem z dniem 20.kwietnia br. ograniczeń w działalności ...... proszę o wpłacenie składek ZUS za okres 21 - 30 kwietnia w nieprzekraczalnym terminie 7 dni od otrzymania niniejszego pisma. ... Dalej kary, grzywny. .Lekarze, stomatolodzy itd prowadzący prowadzący prywatną działalność otrzymują pisma Z przykrością informujemy iż Pana/i wniosek o zwolnienie z opłacanie składki ZUS został odrzucony. Działalność o nr PKD .... nie znajduje się w wykazie ograniczeń działalności umieszczonej w Rozporządzeniu nr .... Decyzja o zamknięciu placówki lub zaprzestaniu działalności była samodzielna decyzją podjętą na własne ryzyko. .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 13.04.2020 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Od 20.04 poluzowanie ograniczeń w usługach i handlu. Po 2 tygodniach fryzjer, kosmetyczka, sklepikarz itp. otrzymuje pismo z ZUS mniej więcej takiej treści. ... ....W związku ze zniesieniem z dniem 20.kwietnia br. ograniczeń w działalności ...... proszę o wpłacenie składek ZUS za okres 21 - 30 kwietnia w nieprzekraczalnym terminie 7 dni od otrzymania niniejszego pisma. ... Dalej kary, grzywny. .Lekarze, stomatolodzy itd prowadzący prowadzący prywatną działalność otrzymują pisma Z przykrością informujemy iż Pana/i wniosek o zwolnienie z opłacanie składki ZUS został odrzucony. Działalność o nr PKD .... nie znajduje się w wykazie ograniczeń działalności umieszczonej w Rozporządzeniu nr .... Decyzja o zamknięciu placówki lub zaprzestaniu działalności była samodzielna decyzją podjętą na własne ryzyko. .... No cóż - niczego innego się nie spodziewam. Jak Morawiecki mówi ze będzie troszczył się o dobro przedsiębiorców to ja zaczynam się zastanawiać gdzie moje dobra schować żeby rząd się o nie zbytnio nie zatroszczył. Chociaż jak byłem ostatnio w US to Pani twierdzi ża na razie mają nie wysyłać wezwań do zapłaty i mają zakaz zajmowania kont. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 13.04.2020 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 No cóż - niczego innego się nie spodziewam. Jak Morawiecki mówi ze będzie troszczył się o dobro przedsiębiorców to ja zaczynam się zastanawiać gdzie moje dobra schować żeby rząd się o nie zbytnio nie zatroszczył. Chociaż jak byłem ostatnio w US to Pani twierdzi ża na razie mają nie wysyłać wezwań do zapłaty i mają zakaz zajmowania kont. :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 13.04.2020 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 No cóż - niczego innego się nie spodziewam. Jak Morawiecki mówi ze będzie troszczył się o dobro przedsiębiorców to ja zaczynam się zastanawiać gdzie moje dobra schować żeby rząd się o nie zbytnio nie zatroszczył. Chociaż jak byłem ostatnio w US to Pani twierdzi ża na razie mają nie wysyłać wezwań do zapłaty i mają zakaz zajmowania kont. :lol2::lol2::lol2: mam to samo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 13.04.2020 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 To nie Naród zamknął szkoły, przedszkola i galerie. Rząd chyba nad tym panuje wprowadzając kolejnie obostrzenia. Np. obowiązek jazdy w maseczce na twarzy we własnym samochodzie. rozwaliłeś system. szacunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 13.04.2020 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Od 20.04 poluzowanie ograniczeń w usługach i handlu. Po 2 tygodniach fryzjer, kosmetyczka, sklepikarz itp. otrzymuje pismo z ZUS mniej więcej takiej treści. ... ....W związku ze zniesieniem z dniem 20.kwietnia br. ograniczeń w działalności ...... proszę o wpłacenie składek ZUS za okres 21 - 30 kwietnia w nieprzekraczalnym terminie 7 dni od otrzymania niniejszego pisma. ... Dalej kary, grzywny. .Lekarze, stomatolodzy itd prowadzący prowadzący prywatną działalność otrzymują pisma Z przykrością informujemy iż Pana/i wniosek o zwolnienie z opłacanie składki ZUS został odrzucony. Działalność o nr PKD .... nie znajduje się w wykazie ograniczeń działalności umieszczonej w Rozporządzeniu nr .... Decyzja o zamknięciu placówki lub zaprzestaniu działalności była samodzielna decyzją podjętą na własne ryzyko. .... to są akurat twoje domysły. ustawa mówi jasno. no ale PIS ma i prokuraturę i sądy. więc gdzie iść po wyrok ? uciekać z kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 13.04.2020 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 to są akurat twoje domysły. ustawa mówi jasno. no ale PIS ma i prokuraturę i sądy. więc gdzie iść po wyrok ? uciekać z kraju. Przez zieloną? Normalne są zamknięte... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts