Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wpływ koronawirusa COVID-19 na budownictwo

Recommended Posts

Nie wolno palić papierocha chyba że przez dziurkę w masce bo rozporządzenie nie mówi jak ma wyglądać maska :D

Zgodnie z rozporządzeniem premiera? RM czy ministra zdrowia?) to premier, i wszyscy pozostali będą musieli być 24 h w maskach i występować w TVP tez w maskach.

Prawo to prawo! ;)

PAD też będzie wygłaszał orędzia w masce.

A mogli zabić... :)

Żyjemy jednak w DEMOKRATYCZNYM państwie prawa!

Rzont DEMOKRATYCZNIE uznał, ze prawo jest dla obywateli a nie dla nich!

Nie widać?

No i...

Konstytucji tym nie naruszają!

Adam M.

• Odpowiedzi 946
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bardzo jestem ciekawy KTÓREGO koronawirusa COVID19 się obawiamy.

https://www.medonet.pl/koronawirus/koronawirus-na-swiecie,ile-mutacji-ma-koronawirus--na-islandii-wykryto-az-40,artykul,13939282.html

No i... NA KTÓRY szykowana jest szczepionka.

Już pisałem, ze ten badziew tak szybko mutuje, że zrobienie szczepionki graniczy z cudem.

Zrobią, oczywiście, ale na ten, którego już nie ma...

Sprawa znana od lat, bo to samo jest z grypą sezonową.

Dla pismaków jest to nowość. Sensacja...

Adam M.

Bill Gates zrobi szczepionki ,on najlepiej wie na co , jak ktoś czytał jego wywiad 1/2 godzinny to miał wrażenie że prezio USA czy inni wielcy politycy czy naukowcy to pikusie tylko wg niego on to zrobi , może wie co sponsorował z tymi kilku innymi $$$$-cami .

Bill Gates zrobi szczepionki ,on najlepiej wie na co , jak ktoś czytał jego wywiad 1/2 godzinny to miał wrażenie że prezio USA czy inni wielcy politycy czy naukowcy to pikusie tylko wg niego on to zrobi , może wie co sponsorował z tymi kilku innymi $$$$-cami .

Widzisz? A gość nawet w połowie nie jest ogarnięty jak ty. Wiedza u niego to tylko ułamek w stosunku do tego co ty wiesz. Kurde jak ja ci zazdroszczę.

Dupek z dolarami bez jakiejkolwiek wiedzy medycznej szczepionki zrobi?

Żart jakiś...

Na KTÓREGO wirusa?

(tu się mówi o 2000 mutacji)

Adam M.

Widzisz? A gość nawet w połowie nie jest ogarnięty jak ty. Wiedza u niego to tylko ułamek w stosunku do tego co ty wiesz. Kurde jak ja ci zazdroszczę.

Ja jestem ciekaw jak Indie do dupy mu się dobiorą za ludobójcze szczepionki które "darmo" zafundował.

Mozesz zazdrościć kryzysowi!

ON takiego numeru nie odpier.dolił nikomu!

Szacun!

( Taki mały Izrael Adolfka Eichmanna dopadł a Indie są większe!)

Adam M.

Edytowane przez adam_mk

Albo przez morska... jest otwarta

"Statki Stena Line na linii Gdynia - Karlskrona, oraz Karlskrona - Gdynia kursują zgodnie z rozkładem. Ruch towarowy i pasażerski (zarówno pieszych jak i zmotoryzowanych) odbywa się normalnie, z ograniczeniami wynikającymi z przywrócenia tymczasowo kontroli granicznej w Polsce.

Pasażerowie na granicy Polski podlegają kontroli sanitarnej, polegającej na mierzeniu temperatury oraz przekazaniu informacji dot. adresu, a po wjeździe do kraju muszą przechodzić 14-dniową kwarantannę domową. Przyjazd cudzoziemców do Polski podlega szczególnym ograniczeniom. Wjazd do Szwecji jest dozwolony bez utrudnień i bez kwarantanny dla obywateli Unii Europejskiej i EOG (w tym Polaków)."

Nie wiedziałem!

No masz...

Jest ktoś nieco pierdolniety, a normalny w tej Europie.

Pomysły na rodzinę, wychowanie to mają księżycowe, ale gdzie cukierki leżą - to wiedzą!

Adam M.

Tutaj jest lepszy raport.

Nie wiem jak to wygląda u Hiszpanów i Włochów

http://opzg.pl/aktualnosci/statystyki-grypa-2019-2020/142

Coś dziwnie mało w porównaniu do COVID-19.

Chyba że mieli choroby współistneijące i to te choroby było podane do statystyk.

Na grypę choruje dużo osób, umiera %% mało a z COVID-19 wygląda na odwrotne proporcje: choruje mało a umiera dużo.

Nie wiem, ja tylko przytoczyłem liczbę zgonów rok do roku z Włoch, wykres i komentarz lekarza. Niech każdy sam wyciągnie wnioski i odpowie,na pytanie czy taka panika i reakcje rządów nie były przesadzone.

Nie nazwał bym tego spiskiem, bardziej nieracjonalną reakcją rządów na to się wydarzyło w Chinach - pytanie czy to wywołanie ogólnoświatowej paniki nie było w interesie Chin.

Komentarz lekarza ginekologa naprotechnologa...

https://www.facebook.com/NaprotechnologWroclaw/?hc_ref=ARTY8syZhjQgqQFQW-2Hq_EduG24W174R2GC4zHjDrRdnMQQnHrzTeZsdFJ9GcQqPLk&fref=nf&__tn__=kC-R

Hubert Czerniak, dr Jerzy Jaśkowski, Justyna Socha, STOP NOP ...

Bardziej ufam komentarzom lekarzy zakaźników, np.

prof. dr hab. Robert Flisiak z Kliniki Chorób Zakaźnych i Hepatologii Uniwersytetu Medycznego w Białymstoku

prof. dr hab. n. med. Krzysztof Simon, ordynator oddziału zakaźnego Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego im. J. Gromkowskiego we Wrocławiu

W szpitalu gówno zarabiają.

Napisz KTO im płaci to może uwierzę też.

Adam M.

Skoro wiesz, że w szpitalu "g.wno zarabiają" to pewnie wiesz ile zarabiają. Ile wynosi to "g.wno" (przepraszam za cytat) i dlaczego KTOŚ INNY im płaci.

Tez pewnie wiesz ILE i płaci i pewnie wiesz TO to jest ten "KTO".

Znowu dorabiasz ideologię do własnych wizji.

Zawsze jest jakieś tajemne siły które nami rządzą i komuś płaca za ogłupianie mas itp.

Wolę takich lekarzy niż takich wspomnianych "Hubert Czerniak, dr Jerzy Jaśkowski, Justyna Socha, STOP NOP ..."

Ciekawe KTO IM PŁACI ?? :D

Każdy lubi to co lubi.

PS Twoja wiara mało kogo obchodzi.

Mnie nie obchodzi.

On wiedzy o medycynie mieć nie musi wystarczy mu mieć ileś mld $$$ i tyle , ja ogarnięty nie jestem ale h........ mnie strzela jak jakiś pajac mający kasę chce mi odebrać moją wolność , a odbierał akurat ten w swoich systemach tzw telemetria to co może mu do tej łepetyny jeszcze wejść ??

Skoro wiesz, że w szpitalu "g.wno zarabiają" to pewnie wiesz ile zarabiają. Ile wynosi to "g.wno" (przepraszam za cytat) i dlaczego KTOŚ INNY im płaci.

Tez pewnie wiesz ILE i płaci i pewnie wiesz TO to jest ten "KTO".

Znowu dorabiasz ideologię do własnych wizji.

Zawsze jest jakieś tajemne siły które nami rządzą i komuś płaca za ogłupianie mas itp.

Wolę takich lekarzy niż takich wspomnianych "Hubert Czerniak, dr Jerzy Jaśkowski, Justyna Socha, STOP NOP ..."

Ciekawe KTO IM PŁACI ?? :D

Każdy lubi to co lubi.

PS Twoja wiara mało kogo obchodzi.

Mnie nie obchodzi.

Mam to samo, tylko jakiś tajemniczy defekt umysłu nie pozwala Ci tego pojąć!

Przywołujesz jakies osoby i ich opinie - znaczy WIESZ na ich temat wiecej jak o tych, których za ich opinie ganisz!

Powołujesz sie na jakieś dupki nikomu nieznane twierdzac, ze tylko oni objawiaja prawdy niepodwazalne.

A ja mam gdzieś Twoje zdanie i uznanie jakich osób mi nie znanych.

Domyśl sie gdzie ja to mam i przestań mącić.

Adam M.

Jakby kto nie wiedział...

https://www.praca.pl/poradniki/rynek-pracy/wynagrodzenie-w-sluzbie-zdrowia_pr-536.html

Prawdziwe pieniadze to oni zarabiają po godzinach słuzbowych, często na słuzbowym sprzecie.

Tym częściej im bardziej mają na to wpływ.

Wszyscy chyba to wiedzą, a d7d bredzi jakieś głupoty...

Adam M.

No i nie od dziś wiadomo, ze za "konsultacje" i "odczyty" doatają niemałe gratyfikacje od koncernów medycznych.

Im "wyższy" prefesur medycyny - tym większe obrywy!

Prostakom (zwykłym lekarzom) nie dają bo oni wpływu na ogół nie maja duzego.

Adam M.

Mam to samo, tylko jakiś tajemniczy defekt umysłu nie pozwala Ci tego pojąć!

Przywołujesz jakies osoby i ich opinie - znaczy WIESZ na ich temat wiecej jak o tych, których za ich opinie ganisz!

Powołujesz sie na jakieś dupki nikomu nieznane twierdzac, ze tylko oni objawiaja prawdy niepodwazalne.

A ja mam gdzieś Twoje zdanie i uznanie jakich osób mi nie znanych.

Domyśl sie gdzie ja to mam i przestań mącić.

Adam M.

Tajemniczy defekt mózgu powiadasz?

Schodzisz do takiego poziomu wypowiedzi? Niech ci będzie.

Twój mózg twoje prawo.

Na temat tych dwóch lekarzy wiem więcej niż ty.

Wiem że ci lekarze mówią i logicznie i z sensem.

Powiadasz o tych lekarzach że to są " jakieś dupki nikomu nieznane".

Jeżeli ty uważasz się za przedstawicieli wszystkich (ad. "nikomu nieznane") to masz rację

Taki nikt jak ty może ich nie znać. Nie dziwię się. Ty nie znasz takich. Kręcisz sie w kółku twórców spiskowych dziejów świarta.

Tam mądrych nie uświadczysz.

Określenie "nikt" od nikomu.

http://www.gigadictionary.org/search.jsp?ln=pol&exprid=170917

Domyślam się, że nie wiesz co mówią i co napisali bo ich nie znasz. A wypowiadasz się na temat tych wypowiedzi.

Kolejna mądrość wychodzi z ciebie.

Przestań mącić swoimi spiskowymi teoriami. Teoriami które są wzajemnie sprzeczne.

On wiedzy o medycynie mieć nie musi wystarczy mu mieć ileś mld $$$ i tyle , ja ogarnięty nie jestem ale h........ mnie strzela jak jakiś pajac mający kasę chce mi odebrać moją wolność , a odbierał akurat ten w swoich systemach tzw telemetria to co może mu do tej łepetyny jeszcze wejść ??

a tak bardziej składnie i logicznie? Telemetria mi się kojarzy z Gaspolem i zdalnym odczytem licznika gazu.

Twoja wolność kończy się tam gdzie zaczyna się wolność innych. Ja nie chcę żeby jeden oszołom z drugim biegali i kasłali na ludzi bo akurat "oni nie wierzą w wirusy"

1586784658_f7s0gt_600.jpg

Sprawdzałem na forum lotniczym (lotnictwo.net.pl), tam jest zrzut z twittera : pierwszy że 400 ton, później że 1050m^3. Nie mam konta na t. Wiem, wiem, to są lekkie artykuły , lecz jeśli na fakturze jest 400, a samolot dźwignie niecałe 250 (masa startowa 392 tony minus masa własna 175 ton to około 217ton minus jakieś resztki paliwa do wylądowania ) na powiedzmy 200 ton to 150, tfu 200 ton waży miś na miarę naszych marzeń- czy jakoś podobnie było w Misu.

Edytowane przez Bertha
tfu 200