Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wpływ koronawirusa COVID-19 na budownictwo

Recommended Posts

Nie mozna jej kończyć bez szczepionki. Zwłaszcza że jest coraz więcej osłów bez maseczek.

Ha, ha - rok chcesz kisnąć ?

Chłopie, ludzie mają ochotę wyjśc do ogródka piwnego, wyjechać na weekend, wkrótce wakacje....

Gospodarka, usługi muszą żyć... działać, zarabiać, płacić podatki

• Odpowiedzi 946
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lecz porównaj ile testów na 1000 mieszkańców robią na Śląsku a ile w reszcie kraju. Parafrazując Clintona: Po pierwsze TESTY GŁUPCZE!

Oczywiście - być może robiąc podobną ilość testów w jakimkolwiek dużym mieście mielibyśmy w nim nowe "ognisko epidemii"

A co... inni nie moga miec w dupie innych... tylko TY?

Ja nie mam innych w dupie. Może inaczej mam ale moje zachowanie powoduje że niemam. Przez ostatnie dwa mc miałe kontakt krótki poniżej minuty może z 20 osobami i zawsze w masce. Długi kilka krotny kontakt z rodzicami ale tam też panują określone zasady..

Ha, ha - rok chcesz kisnąć ?

Chłopie, ludzie mają ochotę wyjśc do ogródka piwnego, wyjechać na weekend, wkrótce wakacje....

Gospodarka, usługi muszą żyć... działać, zarabiać, płacić podatki

A wczym problem?

Raczej ogródki piwne, fryzjerzy i nakładacze mazi na paznokcie nie są potrzebne do egzystencjji.

Nawakcaje nie pojedziesz to co się wielkiego stanie?

Edytowane przez kulibob

A wczym problem?

Raczej ogródki piwne, fryzjerzy i nakładacze mazi na paznokcie nie są potrzebne do egzystencjji.

Nawakcaje nie pojedziesz to co się wielkiego stanie?

Oni generuja podatki. Te podatki, z których później panstwo płaci Ci za grunt, który posiadasz i opłaca za Ciebie składki za ubezpieczenia społeczne i zdrowotne, bo to co wpłacasz do KRUS to śmiech na sali.

Już nie mówię, że fryzjerki, manikiurzystki, masażyści, tatuażyścicmajà swoje domy, rodziny, kredyty - na które muszą zarobić.

Chcesz - siedź w swojej dziupli do końca świata, inni chcà funkcjonować normalnie

Jeśli inni sprowadzają na mnie zagrożenie to niech też siedzą . Co to za ciole które nie potrafią zamknąć działalność i przetrwać rok. Kredyt to trzeba brać z głową anie bo chcę mieć mieszkanie.

smiech czy nie śmiech ale lekarza i teoretycznie emeryture mam za 1600zł/rok. Chociaż emerytury nie traktuję poważnie to jeszcze 30 lat a zbyt wielu ludzi znałem co walneło na raka.

Zluzują gacie i te firmy od niczego podbiją ceny bo będą chciały się odkuć a lemingi zapłacą bo nie mogą zyć bez tipsów sripsów, pierogów i słono przepłaconego piwa.

Edytowane przez kulibob

Jeśli inni sprowadzają na mnie zagrożenie to niech też siedzą . Co to za ciole które nie potrafią zamknąć działalność i przetrwać rok. Kredyt to trzeba brać z głową anie bo chcę mieć mieszkanie.

Abstrahując od kredytów (nie wszyscy muszą budować chaty) , ludzie mają maszyny w leasingu. Wiesz co to raty leasingowe? Zostało 20% do spłaty i co? Temat idzie sie pasać i od nowa zaczynać spłaty na nowa umowę?

smiech czy nie śmiech ale lekarza i teoretycznie emeryture mam za 1600zł/rok. Chociaż emerytury nie traktuję poważnie to jeszcze 30 lat a zbyt wielu ludzi znałem co walneło na raka.

Maxymalnie upraszczając temat: 40 lat razy 1600 zeta/rok = 64000 (sześćdziesiąt cztery tysiące PLN). To nie wystarczy na tydzień, góra dwa w szpitalu bez skomplikowanych operacji. Gdzie kilkanaście lat emerytury? Kto ci do tego burdla dopłaca?

Zluzują gacie i te firmy od niczego podbiją ceny bo będą chciały się odkuć a lemingi zapłacą bo nie mogą zyć bez tipsów sripsów, pierogów i słono przepłaconego piwa.

Wszyscy wymienieni płacą masę podatków pośrednich z których będzie także kasa na twoje leczenie i emeryturkę.

Chyba jednak nie ogarniasz całokształtu zagadnienia.

Jak to poeta pisał? Moja chata z kraja.

-Czyjaś firma i czyjeś nie przygotowanie do życia nie moja sprawa mnie interesuje mój tyłek

-Puki CO to w NFZ mamy równe prawa niezależnie ile odprowadzamy

-Z tego co odprowadzam jeśli nic się nie wydarzy to będę otrzymywał najniższą możliwą emeryturę

-Gdybym niebył ustawo zmuszony do płacenia tego 1600 to nie robiłbym tego

-Zawsze uważałem że na emeryturę trzeba zarobić samemu

-Mnie interesuje kilka podatków Te co płacę do państwa te staram się optymalizować i Najgorsza zmora inflacja niestety czasy pięknej deflacji dobiegły końca

Miałem nadzieję że epidemia się rozhula i trochę zmieni puste społeczeństwo ludzie zaczną szanować pieniądze i wyginą nie potrzebne zawody:

Niepotrzebne tzn stworzone do dojenia frajerów

Co do podatków to im mniej ich zapłacę tym jestem bogatszy

:popcorn:

I co Ci tu nie pasuje? Wszystko się składa do kupy.

Na moje za bardzo luzują

Moje zachowanie powoduje że efektem ubocznym niezamierzonym jest to że niemam innych w dupie Chodzi tu o potencjalne zachorowanie. Jestem raczej "czysty" a kontakt z innymi jest dlamnie zagrożeniem bo ludzie mają wywalone.

A co do zaworów zwrotnch jakie ma to znaczenie jeśli nie mam syfa.

Wszystko się składa do kupy.

Jestem raczej "czysty"

Tia , jesteś ,,czysty '' . A najbardziej między uszami .

To jest legalne co kulibob pisze , i jak pisze , na tym forum? . To pytanie do innych userów .

A co w tym nielegalnego.Mam specyficzne słownictwo a innych mam w d... Bycie skrajnym egoistą nie czyni mnie przestępcą.

Skoro Ty jesteś skrajnym egoistà w wielu kwestiach masz w dupie innych (lewe l4 na budowę domu) i myślisz tylko o sobie (i swoich pieniądzach), to teraz inni mają w dupie Ciebie i myślą o swoich pieniàdzach.

A na wakacje chętnie się wybiorę. Lubię poznawać nowe miejsca, pokazywać je synowi.

A Ty siedź w dziupli, aż do czasów wynalezienia szczepionki o skuteczności 60-65%. Przy Twoim stylu życia i minimalnym kontakcie ze światem zewnętrznym ochronisz sam siebie.

Reszta chce funkcjonować normalnie

Edytowane przez fotohobby

Skoro Ty jesteś skrajnym egoistà w wielu kwestiach masz w dupie innych (lewe l4 na budowę domu) i myślisz tylko o sobie (i swoich pieniądzach), to teraz inni mają w dupie Ciebie i myślą o swoich pieniàdzach.

A na wakacje chętnie się wybiorę. Lubię poznawać nowe miejsca, pokazywać je synowi.

A Ty siedź w dziupli, aż do czasów wynalezienia szczepionki o skuteczności 60-65%. Przy Twoim stylu życia i minimalnym kontakcie ze światem zewnętrznym ochronisz sam siebie.

Reszta chce funkcjonować normalnie

Pięknieś to Waćpan ujał ......Ja w tym roku zabieram dwóch swoich na dwutygodniowy spływ kajakowy .Taka męska wyprawa .:D

Ale ja niem mam żalu do tych co mysla o swoich pieniądzach tylko o tych co w obecnych czasach będą kożystać z usług tych co myślą. Czyli między innymi do Ciebie jak dlamnie jest to postawa wysoce naganna w obecnych czasach.

Ja w zasadzie funkcjonuje normalnie bo nie korzystam z usług które mają problemy :lol2:. Tyle że więcej siedzę w domu.

Edytowane przez kulibob

Ale ja niem mam żalu do tych co mysla o swoich pieniądzach tylko o tych co w obecnych czasach będą kożystać z usług tych co myślą. Czyli między innymi do Ciebie jak dlamnie jest to postawa wysoce naganna w obecnych czasach.

Nie każdemu wystarcza takie minimalistyczne podejście do źycia - przesiedziec je w dziupli, pilnując górki pieniążków - i oby żonie nie wpadł do głowy pomysł wyjazdu na wakacje.

Ja chętnie wyjdę, a zanim to nastąpi zrobię dla znajomych imprezę piwno-grillową.

Mam w składziku 220 butelek, 8 gatunków własnego piwa, ktoś musi mi z tym pomóc:)