Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wpływ koronawirusa COVID-19 na budownictwo

Recommended Posts

Zakażony to potencjalny trup wiec można to tylko liczyć w stosunku do ozdrowienieców. O utajonych chorych i zgodnych nic niewiadome brak wiarygodnych danych

Aha.. To dobrze, że wirus staje się coraz mniej zjadliwy, bo miesiąc temu stosunek zgonów do ozdrowieców był 25% :)

A teraz przebadano kilkanaście (jak nie kilkadziesiąt) tysięcy górników i ich rodzin - w olbrzymiej większości osób spoza grupy ryzyka, przechodzących chorobę bezobjawowo, za dwa-trzy tygodnie wyzdrowieją i wskaźnik spadnie do 5%

Może wtedy wyjdziesz :)

• Odpowiedzi 946
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ps - odpowiedziałem na post: https://forum.muratordom.pl/showthread.php?362205-Wpływ-koronawirusa-COVID-19-na-budownictwo&p=7943292&viewfull=1#post7943292 ... a Tobie się na marzenia zebrało ;)

Mógłbyś to powyższe napisać w jakiejś bardziej zrozumiałej formie ?

Gdzie mam zadzwonić ?

Do czego będę "naganiany" w celu "urabiania" mojego portfela ?

Będziesz miał potrzebę to sam zaczniesz szukać :) Póki co Ty nie klient tak więc na takim się nie skupiamy :no:

Będziesz miał potrzebę to sam zaczniesz szukać :) Póki co Ty nie klient tak więc na takim się nie skupiamy :no:

"potrzeby" nie odczuwam :)

"skupiasz" się w liczbie mnogiej ? ... po "skupieniu" nie zapomnijcie spłukać (lub zmienić bieliznę) :)

ps - w jednym masz rację, klientem "woan i sp-ka" nigdy nie zostanę :)

Aha.. To dobrze, że wirus staje się coraz mniej zjadliwy, bo miesiąc temu stosunek zgonów do ozdrowieców był 25% :)

A teraz przebadano kilkanaście (jak nie kilkadziesiąt) tysięcy górników i ich rodzin - w olbrzymiej większości osób spoza grupy ryzyka, przechodzących chorobę bezobjawowo, za dwa-trzy tygodnie wyzdrowieją i wskaźnik spadnie do 5%

Może wtedy wyjdziesz :)

Ja wychodzę raz w tygodniu jak jest nowa gazetka w biedronce po 22 wtedy jest dość pusto oczywiście w opancerzeniu.

Może za miesiąc bedzie 5% a za rok 1% ale narzazie jest około 10% no sorry matmy nie oszukasz

Rozprzestrzenianie się epidemii Covid-19 w Bułgarii jest w przedostatniej fazie i do połowy czerwca należy spodziewać się jej wygaśnięcia w tym sezonie - taką prognozę sformułował ekspert Krajowego Sztabu Operacyjnego prof. Nikołaj Witanow.

Według prognoz Witanowa w połowie czerwca nastąpi koniec epidemii w tym sezonie. Jesienią możliwe są dwa scenariusze - albo zniknięcie wirusa, co już zdarzało się w innych wypadkach z pokrewnymi wirusami, albo jego powrót po zmutowaniu.

"Jeżeli powróci po mutacji, będzie powodował znacznie lżejszy przebieg choroby" - zaznaczył profesor.

Podobna jest prognoza prof. Radki Argirowej, przewodniczącej Bułgarskiego Stowarzyszenia Medycznej Wirusologii. Według niej "przejście wirusa przez tak dużą liczbę osób z odmiennymi systemami immunologicznymi osłabia go".

"To osłabienie może doprowadzić do jego całkowitego zniknięcia i końca epidemii. Tak stało się w wypadków SARS i MERS. Tak będzie i z koronawirusem" - przewiduje Argirowa.

Link

Ja wychodzę raz w tygodniu jak jest nowa gazetka w biedronce po 22 wtedy jest dość pusto oczywiście w opancerzeniu.

Po miesiącu takiego "życia" lizałbym poręcze w autobusie MZK ;)

To forum jest pełne ekstremów - Bercik twierdzi, że Covid to ściema i słabsza odmiana grypy, Ty siedzisz zabunkrowany i na zewnątrz wychodzisz na któcej, niż stażacy zbierający grafit z dachu reaktora w Czernobylu ;)

Co za zestaw...

:)

Edytowane przez fotohobby

Bo to jest ściema która ma czemuś służyć tylko jeszcze nie wiemy czemu ale pewne jest że to ściema i mistyfikacja , za jakiś czas się dowiemy że zostaliśmy sprzedani -oddani Żydom,masonom ,Amerykanom,ruskim, czy cyklistom czy rządu światowemu nie wiem ale na bank nie ma ta cała sytuacja z żadnym wirusem tego ja jestem pewny i nikt nie musi się zgadzać ze mną a czas pokaże .

To forum jest pełne ekstremów - Bercik twierdzi, że Covid to ściema i słabsza odmiana grypy, Ty siedzisz zabunkrowany i na zewnątrz wychodzisz na któcej, niż stażacy zbierający grafit z dachu reaktora w Czernobylu ;)

Co za zestaw...

Tylko że normalnie moja aktywność na zewnątrz niebyła jakoś ekstremalnie większa. Wszystko mam na miejscu.

Ne kożystam z większości usług co inni i nie rozumie co to beczenie że nie można iść do knajpy czy fryzjera

Osobiście uważam ze maseczki powinny być utrzymane i to na stałe na dobre byto wyszło zwłaszcza w sezonie smogowo-grypowym

Ja wychodzę codzienie jestem sporo czasu na zewnątrz. Między innymi poto ma się dom anie klatkę w bloku

Edytowane przez kulibob

Masz rację - nie masz klatki.

Masz klatkę z dużym wybiegiem, taka róźnica...

Ale w takim razie - skoro niespecjalnie interesuje Ciebie to, co poza Twoim wybiegiem dlaczego burzysz się, że otwieranesą sa knajpy, czy fryzjerzy ?

Ludziom tego brakuje -w zeszłą niedzielę byłem odwiedxzç siostrę w Gliwicach i zobaczyć jej nowe mieszkanie, przy okazji przeszliśmy się na pobliski Rynek.

Ogródki (jak na niepewną pogodę) wypełnione, browary zaczynają powoli zwiększać produkcję ;)

I dobrze. Idzie normalność

Edytowane przez fotohobby

Co za zestaw...

No ja też się nie mogę nadziwić, jak czytam...:)

Masz rację - nie masz klatki.

Masz klatkę z dużym wybiegiem, taka róźnica...

Ale w takim razie - skoro niespecjalnie interesuje Ciebie to, co poza Twoim wybiegiem dlaczego burzysz się, że otwieranesą sa knajpy, czy fryzjerzy ?

Ludziom tego brakuje -w zeszłą niedzielę byłem odwiedxzç siostrę w Gliwicach i zobaczyć jej nowe mieszkanie, przy okazji przeszliśmy się na pobliski Rynek.

Ogródki (jak na niepewną pogodę) wypełnione, browary zaczynają powoli zwiększać produkcję ;)

I dobrze. Idzie normalność

Bo taki jak Ty co ma wywalone jest potencjalnym zagrożeniem dlamnie jak już gdzieś wyjdę i takiego spotkam to może mnie zasyfić. W brew pozorom to jesteś większym egoistą odemnie:) bo co któryś z ogródka piwnego zakazi jakiegoś dziadka co kitę odstawi

@kulibob

Ale Ty i tak sie wyautowałaś dobrowolnie na pobocze - w Biedronce po 22 masz niewielkie szanse, żeby się zarazić.

Zdrowie psychiczne i gospodarka wymagają tego, by zacząć żyć normalnie - za w tym tygodniu startuje Eklstraklasa piłkarska, za dwa tygodnie żużlowa - od drugiej połowy czerwca można będzie wpuścić widzów w ilości odpowiadającej 25% pojemności stadionu

A Ty czekaj sobie na tą szczepionkę, która (patrząc na mnogość szczepów COVID-19) będzie miała pewnie 60-75% skuteczność.

Będziesz uspokojony, szczepiąc się i mając 30% ryzyko zakażenia ?

Po prostu unikaj ludzi, będziesz bezpieczny a im przysługę zrobisz :)

:lol:

@kulibob

Ale Ty i tak sie wyautowałaś dobrowolnie na pobocze - w Biedronce po 22 masz niewielkie szanse, żeby się zarazić.

Zdrowie psychiczne i gospodarka wymagają tego, by zacząć żyć normalnie - za w tym tygodniu startuje Eklstraklasa piłkarska, za dwa tygodnie żużlowa - od drugiej połowy czerwca można będzie wpuścić widzów w ilości odpowiadającej 25% pojemności stadionu

A Ty czekaj sobie na tą szczepionkę, która (patrząc na mnogość szczepów COVID-19) będzie miała pewnie 60-75% skuteczność.

Będziesz uspokojony, szczepiąc się i mając 30% ryzyko zakażenia ?

:lol:

To jest właśnie polaczkowo mikro orzeszki pod kopułą. Nawet jak znoszą obowiązek maseczek to ktoś kto myśli i tak będzie nosił a z myśleniem u nas w narodzie ciężko.

To jest właśnie polaczkowo mikro orzeszki pod kopułą. Nawet jak znoszą obowiązek maseczek to ktoś kto myśli i tak będzie nosił a z myśleniem u nas w narodzie ciężko.

Maseczka mnie przed zarażeniem nie uchroni.

Nie odpowiedziałeś na pytanie odnośnie szczepień ?

Masz wyłączność na bycie skrajnym egoistom? Przecież nosisz maseczkę co tylko ciebie chroni.... kto wie gdzie mogłeś się "zasyfic" a potem w Biedronce kogos zarazisz zucajac się na Polskie banany za 2.99:-Jesteś potencjalnym zagrożeniem.

Ktoś ma tak samo prawo mieć gdzieś ciebie jak ty innych. Jesteś jakiś wyjątkowy?

Po prostu unikaj ludzi, będziesz bezpieczny a im przysługę zrobisz :)

Rzekłeś.............unikać.:mad:

cyt.