Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wpływ koronawirusa COVID-19 na budownictwo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 946
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Masz rację ... tylko "mądrzy" którzy płacą za twoje "wyceny i porady" są dla ciebie pełnowartościowymi klientami (w domyśle, idiotami z których można choć odrobinę skubnąć) :) = Łosiami ... "wyżyno forumowego intelektu" :D

Tutaj się troszeczkę pomyliłeś, ponieważ bardzo polubiłem twe infantylne wypowiedzi, pozwolę sobie komentować twe życzeniowe wymagania względem klientów :)

ps - z niecierpliwością oczekuję na następne twoje błyskotliwe "riposty" :)

... nie ma dla mnie ostatnio nic bardziej zabawnego oraz rozrywkowego na tym forum, jak "dyskusja" z business'menami twojego formatu :)

... uśmiech i zabawa to samo zdrowie "przedsiębiorco za 2 złote" ;)

Powodzenia w "skupianiu" życzę :) ;)

Pawle jesteś Mistrzem i to zarówno kulinarnym co jest niepodważane jak i ogólnożyciowym patrz pkt 1:). Dodałbym jednakże sorry że na czerwono do Twegowpisu :rolleyes:

Maseczka mnie przed zarażeniem nie uchroni.

Nie odpowiedziałeś na pytanie odnośnie szczepień ?

Przy moim stylu życia zmniejszenie ryzyka o 60-70% to bardzo dużo. Oczywiście zakładam że szczepienia będą obowiązkowe dla wszystkich to już będzie super.

jednak jest kolejny problem jak bachory wrócą do szkół wtedy się wg mnie zacznie. Pozatym dzieciaka będę musiał posłać do szkoły a to już duży problem jeśli całe społeczeństwo ma wyjebane.

Ale maseczka zmniejsza ryzko chwycenia syfa nieznacznie a znacznie ogranicza ryzyko że ktoś kto ją ma nie obrzuci Ciebie.

Więc co z tego że był nakaz jak ludzie mieli to w dupie? To jest właśnie polaczkowanie orzeszek w akcji

Ale maseczka zmniejsza ryzko chwycenia syfa nieznacznie a znacznie ogranicza ryzyko że ktoś kto ją ma nie obrzuci Ciebie.

Więc co z tego że był nakaz jak ludzie mieli to w dupie? To jest właśnie polaczkowanie orzeszek w akcji

Ale Ty też masz orzeszka - pisałeś tu, że Twoja maseczka ma zawór zwrotny, żeby pozbyć się tego, co wydychasz na zewnątrz, bez niepotrzebnej filtracji zawilgocenia..

Czyli dla tych wszystkich ludzi w Biedronce maseczki nigdy nie miałeś.

Starsze młodsze trudne pytanie. 10 lat. Zawsze waliłem łaciną ale maskę na pysku noszę jak idę na spacer do paczkomatu. A jak widzę gnoja bez maski najlepiej bym rozstrzelał. Oczywiscie jestem egoistą moja maska ma zawory zwrtotne i ma chronić mnie a nie otoczenie

Karma powraca :lol:

Edytowane przez fotohobby

Tak tak masz rację.Przepraszam, dziękuję i do widzenia ;)

Nie dziękuj bo już szybko jesteś w tym samym worze co ja.Riposta kąśliwa Cie dopadła ze strony Pawła.Jak to mówi jego cukrownik jest jak widzisz w tym mistrzem.Sam mówi ,ze jaja sobie robi w przenośni z rozmów z forumowiczami Twojego i mojego pokroju.Tylko ,że ja od przeszło 14 lat przywykłem.

Ale Ty też masz orzeszka - pisałeś tu, że Twoja maseczka ma zawór zwrotny, żeby pozbyć się tego, co wydychasz na zewnątrz, bez niepotrzebnej filtracji zawilgocenia..

Czyli dla tych wszystkich ludzi w Biedronce maseczki nigdy nie miałeś.

Karma powraca :lol:

I w czym problem nigdy nie ukrywałem że mam taką maskę ? I lepiej żeby wszyscy mieli pożadne maski z zaworami niż stare gacie na twarzy

Ale Ci ludzie którzy nie noszą nic to świadczy o nich chuj z innymi ale to chodzi o siebie.

Nie dziękuj bo już szybko jesteś w tym samym worze co ja.Riposta kąśliwa Cie dopadła ze strony Pawła.Jak to mówi jego cukrownik jest jak widzisz w tym mistrzem.Sam mówi ,ze jaja sobie robi w przenośni z rozmów z forumowiczami Twojego i mojego pokroju.Tylko ,że ja od przeszło 14 lat przywykłem.

Kolego NS-ie, może założycie jakieś stowarzyszenie (klub) pokiereszowanych "kąśliwymi uwagami" przez Chef Paul :)

Doskonale nadajesz się na Prezesa ;)

I w czym problem nigdy nie ukrywałem że mam taką maskę ? I lepiej żeby wszyscy mieli pożadne maski z zaworami niż stare gacie na twarzy

Ale Ci ludzie którzy nie noszą nic to świadczy o nich chuj z innymi ale to chodzi o siebie.

No, a jeszcze niedawno:

Tak samo obrzucasz innych.

Ty to czysty Kali jesteś...

No, a jeszcze niedawno:

Tak samo obrzucasz innych.

Ty to czysty Kali jesteś...

Nie rozumiem oco Tobie chodzi. Ja przynałem się do egoizmu. Mi chodzi o debilizm inie chronienie siebie w społeczeństwie. A nazwanie tych ludzi egoistami jest również trafne ponieważ mają dużą większą szansę zachorować odemnie więc to czy mam zawory zwrotne czy nie jest bez znac znaczenia.

Czego nie rozumiesz mojego egoizmu czy egoizmu i debilizmy innych?. Kij z tym że nie dbają o innych ale o siebie to się w anusie nie mieści.

Nie rozumiem oco Tobie chodzi. Ja przynałem się do egoizmu. Mi chodzi o debilizm inie chronienie siebie w społeczeństwie. A nazwanie tych ludzi egoistami jest również trafne ponieważ mają dużą większą szansę zachorować odemnie więc to czy mam zawory zwrotne czy nie jest bez znac znaczenia.

Czego nie rozumiesz mojego egoizmu czy egoizmu i debilizmy innych?. Kij z tym że nie dbają o innych ale o siebie to się w anusie nie mieści.

Zmieniasz narrację. Jakiś czas temu hejtowałeś ich, bo są zagrożeniem DLA CIEBIE

Bo taki jak Ty co ma wywalone jest potencjalnym zagrożeniem dlamnie jak już gdzieś wyjdę i takiego spotkam to może mnie zasyfić

Ty też możesz "zasyfić", bo nie filtrujesz powietrza wydychanego.

Masz świat w dupie, nie miej pretensji, źe świat ma Ciebie w tym samym miejscu

Edytowane przez fotohobby

Od dziś bez maseczek na ulicach. NIe traktuje każdego sąsiada, z którym zamienię parę słów, czy znajomego, którego napotkam na rowerowej przejazdzce jako zagroźenie.

Właśnie przez takie podejście nie będzie dobrze. Ja każdego człowieka traktuje jak potencjalne zagrożenie. Dlatego maski,dystans społeczny i wykluczenie nie potrzebnych usług ale to już dawno zrobiłem bez pandemii.

To co uchwala rzad nie zwalnia od myślenia. Nie widać w statystykach jakichś pozytywnych zmian prędzej stabilizację

Właśnie przez takie podejście nie będzie dobrze. Ja każdego człowieka traktuje jak potencjalne zagrożenie. Dlatego maski,dystans społeczny i wykluczenie nie potrzebnych usług ale to już dawno zrobiłem bez pandemii.

To co uchwala rzad nie zwalnia od myślenia. Nie widać w statystykach jakichś pozytywnych zmian prędzej stabilizację

Lud jest przyzwyczajony, że ktoś za niego pomyśli. To widać, słychać i czuć na każdym kroku.

Samodzielne wyciąganie wniosków?:no:

Zgadnij dlaczego? I od ilu lat?

Piąte "Nie zabijaj"! Syf czy nie syf (może wirus?) to stworzonko boże, jak to lud mawia. Syf ma prawo żyć , taki jest boski plan, cokolwiek by to pojecie nie oznaczało :wtf:

Że w niektórych kręgach rozdeptanie czegokolwiek żywego co się rusza na ziemi jest honorowym obowiązkiem, to pewnie dowód na miłość bliźniego :confused:

Miłość nie jedno ma oblicze.

Edytowane przez Bertha
Miłosć..

To ,że ktoś ma inne pomysły na życie w sensie jego usprawnianie w nieco prostszy i tańszy sposób ,nie musi być postrzegane jako
Syf ma prawo żyć , taki jest boski plan, cokolwiek by to pojecie nie oznaczało
(pogrubienie to moje bo jest bardo przaśne:sick: ) i nie jest od razu złem koniecznym.Pomysłodawca ma być od razu zwymyślany? Miało nie być osobistych wycieczek personalnych ,a oznajmianie światu jakim jest się pozerem jest w tym wypadku bardzo trafne w obnażeniu swojej sytuacji rodzinnej , ja jak zapomnę o napiwku ,a w zamian dam gościuniowi 5zł. szperającemu w śmietniku mam być tym gorszym? Ot i cały wpływ wirusa już jak widać nie na budownictwo.;)

A ja palę w kominku i niczym się nie przyjmuję. Dzieci ostatnio zbili szybę uff, jak przyjemnie posiedzieć przy otwartym ogniu :)

Zastanawia mnie jedna rzecz. Dla czego mam płacić za wodę? Woda jest dobrem narodowym, odprowadzam multum różnych podatków do gminy i jeszcze mi karzą płacić za wodę. Skoro należy do mnie, to coś nie halo. Mam zamiar przejść się po mieszkańcach i podpisać żądanie o zniesienie opłat za wodę.:wiggle: Nie interesuje mnie kolejna milionowa pożyczka zaciągnięta przez gminę na nie wiadomo co. Moja gmina ma obsługiwać mnie a że ktoś w gminie żąda kolejnego mostu, to nie moja sprawa. Nie żyjemy w komunie i każdy ma sam siebie finansować, przynajmniej nie moim kosztem. Wybrali na przykład do nowo budowanej szkoły najdroższe lampy elewacyjne za 2 tys sztuka. No ludzie gdzie wasz rozsądek! chyba w mojej kieszeni. Jaki sens opłacać kolejne raty w banku za moje pieniądze, mają tak się rządzić by nie płodzić długów. Skoro ja potrafię żyć bez długów to i gmina się nauczy. :)