Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

BO?ONARODZENIOWE inspiracje NASZE TRADYCJE stroiki , choinki

osowa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 436
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Myślę, że nadszedł czas aby odświeżyć temat :D

Jesteś pewna, że się nie spóźniłaś. Odpowiedni czas był już 1 listopada po powrocie z cmentarza :evil:

Niepotrzebna zlość. Ja z chęcią weszłam w ten wątek pooglądać inspiracje, w sumie już teraz zaczęłam myśleć nad stroikami, bo listopad raz dwa zleci, a później sprzątanie, rekolekcje i już Święta. Dla kogoś kto chce sam zrobić jakiś stroik myślę, że to dobry czas. W sumie to ja myślałam o Świętach już we wrześniu jak zbierałam szyszki w lesie:)

Pewnie, że nie za wcześnie :)

Tym bardziej, jak ktoś działa tak jak ja - najpierw muszę się napatrzeć, naszukać, a potem przystępuję do dzieła :)

http://www.neckermann.com.pl/pliki/produkt/210/160581_00_1056_weih57.jpg

http://kwiaciarniaflora.com.pl/stroiki/33d.jpg

http://bi.gazeta.pl/im/9/2393/z2393929X.jpg

Oj ja k ja lubię świąteczne dekoracje. Zawsze staram się coś dorobic sama na choinke. W tym roku jednak całe moje wysiłki skupiają się nad wymyśleniem bezpiecznego miejsca dla drzewka. Nasz synek ma 20 miesięcy i łapki wszędzie wciska. Dekaracje trzeba będzie trochę ograniczyć i na pewno usadowić bliżej sufitu :D . Ale bardzo chętnie patrzę na cudeńka, które tu zamieszczacie. Prawie same cudowności. Żal że tylko 56 m2 i trzeba sie ograniczać. Ale może kiedyś.. :wink:

w moim ulubionym sklepie z popierdółkami juz w październiku stały mikołaje i aniołki :wink: myśle ,że to troszke za szybko ale .....chyba to rynek wymusza takie terminy.Dzisiaj tam weszłam i oszalałam .....cuda -panie-cuda świąteczne :D niestety niczego nie kupiłam -a kusiło mnie okrutnie :lol: ale moj nieduży rozumek przemowił stanowczym tonem NIE KUPUJ ...i nie kupiłam ...

Były np ...zazdroski ( szlachetna gruba bawełna ) w pięknym zielonym kolorze z wyhaftowanym czerwonym reniferkiem -haft krzyżykowy( 18zł) ,do tego ściereczki w kolorach zielonym i czerwonym ,fartuszki( 18 zł) ,łapki i obrusiki do kpl.... wszystko to samo mozna kupic w czerwieni z zielonymi dodatkami -piekny skandynawski styl :D

Cudowne białe lampiony ,przesliczne obrusy ...o dekoracjach choinkowych nawet nie wspomnę :D

czas juz zastanowic sie jak udekorowac domek ...bo czasu coraz mniej :lol:

W zeszłym roku miałam okazję przejechać samochodem przez małe niemieckie miasteczko, które zostało oblężone przez takowe Mikołaje - niektóre właziły przez okna, inne przez kominy, a jeszcze inne wdrapywały się po rynnach :D Moje dziecko pierwszy raz nie marudziło w aucie :o Buzia otwarta ze zdumienia lub zachwytu. Kocham te tandetne Mikołaje 8)

ja mam kompletnego bzika na punkcie swiat i dekoracji swiatecznych, co prawda nie bede miala mikolaja na drabinie i swiecacych reniferow, ale na 100% lampki -gwiazki z ikea wieszane w oknie, swiecznik adwentowy i szopke z piernika, choinke z 10 sznurami lampek, gwiazdy betlejemmskie w kazdym rogu domu, udekorowany kominek, serwetki w gwiazdki , sweter z reniferem- czerwonym, prezenty pod choinka, a na zewnatrz zywe swierki z lampkami, dekoracje drzwi zew. chyba tyle

aha oczywiscie jak do swiat zdazymy wyszykowac nasz nowy domek :D

ale juz zycze WESOŁYCH ŚWIĄT :D

• 3 weeks później...
Mam pytanie jak zawiesic stroik na drzwiach wejsciowych aby nie wiercic w nich dziury. Mam glowe renifera na drzwi wejsciowe, jak ktos podejdzie do drzwi to renifer zaczyna spiewac kolede, rusza oczami i uszami, niestety nie wiem jak go powiesic, wiec od kilku dni stoi wewnatrz podczas swiat na komodzie. Dodam, ze nie mam na drzwiach ani numeru domu ani tabliczki z nazwiskiem tylko szybke.

Mam pytanie jak zawiesic stroik na drzwiach wejsciowych aby nie wiercic w nich dziury. Mam glowe renifera na drzwi wejsciowe, jak ktos podejdzie do drzwi to renifer zaczyna spiewac kolede, rusza oczami i uszami, niestety nie wiem jak go powiesic, wiec od kilku dni stoi wewnatrz podczas swiat na komodzie. Dodam, ze nie mam na drzwiach ani numeru domu ani tabliczki z nazwiskiem tylko szybke.

taśma samoprzylepna dwustronna (taka do listew samochodowych) może nie utrzymać.

A da się w otworze na szybke zaklinowac poziomo listewki? I do niej przymocować (ale tak, żeby ja zasłonić)?

Ewentualnie przybić mocną wstążkę do skrzydła drzwi od góry (do tej fórnej krawędzi). Otworek, który pozostanie i tak bedzie niewidoczny, a na ładnej, satynowej wstązce może wisieć renifer.

• 2 weeks później...