Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Plytki czarne z połyskiem z marmurem pod prysznicem

martynamakurat

Recommended Posts

Witam, chciałabym cała podłogę w małej łazience i jeden bok zrobić z czarnych płytek ze złotym marmurem w połysku! a reszta ścian biała. Jak płytki będą się zachowywały pod prysznicem? Zacieki będą mocno widoczne? Ogrzewanie podlogowe(nie wiem czy to coś zmienia) Lepiej sobie odpuścić czy nie będzie aż tak złe? Płytki opocZno royal black polished 120x60

Mam czarne płytki pod prysznicem i koło toalety na ścianach - reszta biała. Efekt super. Na czarnych płytkach u mnie nie widać specjalnie zabrudzeń bardziej niż np. na białych.

Na podłodze mam beż w strukturze i tu bardziej bałbym się, że na czarnych może być widoczne sporo zabrudzeń.

Biały nalot może zostawać, jeśli woda ma dużo kamienia. Można założyć filtr, który zdejmie kamień, co ochroni w dłuższym wymiarze czasu nie tylko płytki, ale także baterie i urządzenia sanitarne. Jednak ciemna kolorystyka płytek w małej łazience to nie jest dobry pomysł. Czarne płytki pomniejszą optycznie wnętrze, pochłoną światło. Poddajemy pod przemyślenie ten wybór. Może biały, szary, beżowy odcień płytek również byłby możliwy? A czerń, jeśli chcą Państwo spróbować, można wprowadzić malując na taki kolor ścianę lub sufit (łatwiej przemalować ścianę w razie potrzeby niż wymienić płytki). Do malowania ścian w łazience polecamy MAGNAT CERAMIC KITCHEN&BATHROOM

• 3 weeks później...
Przy remoncie generalnym łazienki nie ma co oszczędzać bo w dłuższej perspektywie można tego żałować. Już nie tylko chodzi o wybranie taniej ekipy bo to samo w sobie jest strzałem w stopę. Aktualnie na rynku materiałów wykończeniowych jest bardzo duży wybór, a czasami dopłata paru złoty więcej na metrze kwadratowym może dać o wiele lepszy rezultat. Najlepszym podejściem jest sprawdzenie kilku większych producentów płytek, takich jak tubądzin w celu zrobienia sobie listy kolekcji jakie najbardziej nam odpowiadają wizualnie. Następnie porównanie jak to wygląda cenowo w kontekście urządzenia całej łazienki. Zobaczycie wtedy, że to o czym mówie jest prawdą .. za niewielką dopłatę mamy "efekt wow" na długie lata :) Edytowane przez klapczar