lalamido 26.03.2020 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2020 (edytowane) Witajcie. Mam stary budynek, który remontuje. Okazało sie ze nie trzyma kąta prostego tzn jedna sciana ma 17mb a rownolegla do niej ma 16,5 mb. Mam pytanie jak wykonczyc dach 2spadowy zeby "zgubić" nierowne wymairy 2 równoległych do siebie scian, żeby nie bylo za bardzo widać tej nierownosci na okapach szczytowych? Pozdrawiam Edytowane 26 Marca 2020 przez Elfir konto w banku, kąt w matematyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 26.03.2020 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2020 Ciężko będzie to zgubić. Np na dachówce ceramicznej o dużej tolerancji ściśniesz trochę albo rozciągniesz ale przekątna ucieknie. KOlejne rozwiązanie to zrobić więźbę złapać przekątne ale na podbitce wyjdzie w klin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 26.03.2020 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2020 Dach zrobić do prostokąta a pomęczyć się z podbitką. Podbitka nie rzuca się w oczy (chyba że przy ścianie zadrzesz głowę), skoszoną połać dachową widać z ulicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lalamido 27.03.2020 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2020 Dodam, ze dach bedzie kryty blachodachowka modulowa. Inny pomysl to zgubic to jakos styropianem przy ociepleniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 27.03.2020 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2020 Nie wiemy w jakim stadium budowy masz dach. Jeśli masz możliwość to wystaw go możliwie jak najdalej od ścian szczytowych, zrób go WYMIAROWO. Im wiecej go wystawisz tym więcej będziesz miał możliwości, by obrys budynku 'wyrównać' styropianem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lalamido 27.03.2020 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2020 Dach jest wogole jeszcze nie ruszony. Tak jak pisałem to satry budynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bracki88 29.03.2020 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 Ja bym spróbował wyrównać ściany styropianem. Zamówić takie grube bloki styropianu np. 40 cm grube i wyrównać to... Nie próbuj nic kombinować z dachem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 29.03.2020 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 Skoro dach ma być kryty blachodachówką to można ciąć ją w klin bez problemu. Można też tak jak radzą szanowni przedmówcy wyrównać ścianę albo pozostać przy nierównej podbitce. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts