fighter1983 06.04.2020 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2020 O!! Jaki ładny PP Stopka też całkiem całkiem niezła .... Co się stanęło że się tak zmieniło na lepsze ? Gratulacje I legalna ! Co sie stalo... a no stalo sie to, ze czlowiek w dobie koronawirusa jak juz sobie zasunal tunele VPN, na budowe sie nie ruszy, w 80% w homeoffice to jest czas przynajmniej na FM, strone, stopki, PP, itd Tryb dobowy zaburzony, nie wiadomo kiedy noc kiedy dzien, kiedy niedziela.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 06.04.2020 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2020 A restauracyjny to nie produkcja spożywczą? To miał być browar produkujący w większości do kegów, do multitapów. No i nie rozumiem, co masz na myśli, pisząc: No nie wiem... mają lepsze piwo ? Chodziło mi o produkcję np.śliwowicy, mogą to górale robić w domu ale nie sprzedawać. Nie wiem jak działają czeskie domowe mikro browary ale pewnie podobnie tzn nie mogą sprzedawać w sklepach a to chciał robić twój kolega u siebie w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 06.04.2020 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2020 Nie widzialem zeby ktos to napisal, ale jak masz jakies przyklady Polskich produktow/marek znanych na swiecie ( i nie mowie o Polonezach do dzis jezdzacych w Egipcie ) to prosze wymien troche tych ktore konkuruja z "najlepszymi". Tylko nie zaczynaj od Wødki Lewandowski - to juz marka mamy Cie tak dla rozladowania atmosfery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 06.04.2020 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2020 Lewandowski - to juz marka mamy Cie tak dla rozladowania atmosfery Mnie zawsze fascynowało zainteresowanie ludzi i płacenie sporej kasy za to aby obejrzeć sobie kilkudziesięciu ludzi którzy kopią kawałek nadmuchanej szmaty i jeszcze kopacze otrzymują za to gigantyczną kasę .. A naukowcy którzy tworzą projekty i opracowują rozwiązania , wynalazki które są wykorzystywane później przez innych ludzi lub do ratowania ludzi zarabiają .. grosze ... Po prostu ludzi idiocieją i płacą za coraz mniej ambitne "rozrywki" ... Wystarczy zobaczyć jakie były programy w TVP w latach 80-tych a jakie są obecnie ... Widać producenci już tego nie ukrywają , że kręcą programy dla idiotów ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 06.04.2020 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2020 Jak to Rodowiczka śpiewała? Są dwa światy i jedno słońce, które u nas słabiej coś świeci... Rozmowa przez oceanWejdź na Śnieżkę, to w Sudetach: granica jest umowna (na mapie i numerowanych słupach), po naszej stronie gorzej jak w stanie wojennym. Nawet siku nie zrobisz (chyba że z wiatrem), wszystko zawarte na głucho (oprócz wybitych szyb) a 50 metrów na południe opłaca się poczta, obok jedzonko i to co po jedzonku. Tam (po południowej stronie granicy) się opłaca, choć piździ, pardon - wieje tak samo, mróz przypadkiem identyczny i pioruny walą tak samo. Kilkadziesiąt metrów ale inna mentalność i przepisy.Kto na nartach jeździ lub chodzi czy jeździ po górach jednośladem ten wie dobrze, że przepisy to jedno ale mentalnośc to drugie i chyba ważniejsze.Różnice we wsparciu biznesu podczas ataku korony sobie sami wygooglujecie.Na początek: Czeski rząd zaproponował konkretną pomoc dla tamtejszych firm dotkniętych epidemią koronawirusa. Państwo dopłaci od 50 do 80 procent wysokości wynagrodzeń ich pracowników. Czesi chcą w ten sposób zapobiec zwolnieniom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 07.04.2020 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 J Kto na nartach jeździ lub chodzi czy jeździ po górach jednośladem ten wie dobrze, że przepisy to jedno ale mentalnośc to drugie i chyba ważniejsze. Różnice we wsparciu biznesu podczas ataku korony sobie sami wygooglujecie. Na początek: Czeski rząd zaproponował konkretną pomoc dla tamtejszych firm dotkniętych epidemią koronawirusa. Państwo dopłaci od 50 do 80 procent wysokości wynagrodzeń ich pracowników. Czesi chcą w ten sposób zapobiec zwolnieniom. Czechy to mały mądry kraj. Po upadku komunizmu wprowadził szybko przepisy całkowicie eliminujące zasiadania w rządzie , firmach państwowych, urzędach i itd osób powiązanych z "poprzednią władzą". Tak samo ich dzieci miały zakaz. W ten sposób od razu "oczyścił" urzędy. Nie było też dzikiej prywatyzacji gdzie za darmo oddało się "obcym" dobrze tak naprawdę działające firmy. W ten sposób oddaliśmy za darmo cały przemysł. U nas nie było żadnego "obalenia komunizmu" . U nas komuniści dogadali się z pewnymi osobami i podzielili się "łupami" czyli majatkiem narodowym i władzą. Te same osoby które kiedyś były w PZPR ciągle są u władzy od kilkudzięciu lat i jedynie co kilka lat zmienia się nazwa partii do jakiej należą. Polską rządzą stare dziadki które nie myślą o przyszłości , tylko ciągle żyją przeszłością. Inna rzecz że Czesi nie podpisali Konkordatu i nie płacą rocznie kilkudziesieciu (kilku set) miliardów złotych na rzecz Kościoła i u nich Kościół nie ma nic do gadania a u nas Kościół decyduje i to co powie Kościół to dla polityków świętość.. U nas w rządzie mamy takich "specjalistów" to nie tak dawno przerzucali gnojówkę a teraz są ministrami którzy decydują o wydawaniu miliardów złotych. Nie ma co oczekiwać że mądrze wydadzą te pieniądze , tym bardziej że większość przyszła do władzy aby się nakraść , tak samo jak i jego cała rodzina. Jak patrzy się na polityka to w większości to oszust albo złodziej a jak nie to ... idiota ... Takich mamy od kilkudziesięciu lat "polityków" ... Nie ma co liczyć na "pomoc Państwa" . Obecni "politycy" myślą jedynie jak na tym jeszcze zarobić a nie dzielić się kasą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 07.04.2020 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 (edytowane) Chodziło mi o produkcję np.śliwowicy, mogą to górale robić w domu ale nie sprzedawać. Nie wiem jak działają czeskie domowe mikro browary ale pewnie podobnie tzn nie mogą sprzedawać w sklepach a to chciał robić twój kolega u siebie w garażu. Wiesz, co to jest keg? Wiesz, co to multitap ? Bo napisałem jasno: "To miał być browar produkujący w większości do kegów, do multitapów" Zrozumiałeś o czym piszę ? Moźe nam wyjaśnisz różnicę w podejściu Sanepidu do warunków produkcji piwa kierowanego i butelkowanego. Skąd w ogóle taki pomysł, że Sanepid inne warunki stawia jednym, a inne drugim producentom? I jeszcze zapoznaj się z tym: https://mambiznes.pl/poradniki/firma-w-czechach-proste-podatki-ale-nawet-5-tys-zl-na-zus-3435 Sporo przedsiębiorców taką drogę wybrało... I cytat-klucz: Ciężko oceniać podejście w skali całej republiki, jednakże da się zauważyć ogólną świadomość wśród urzędników, że ich pensje nie powstają magicznie, a miejsca pracy zależą od tego czy są podatnicy. Ta świadomość u urzędników jest dość duża i stosownie do niej spotyka się, znacznie bardziej przyjazną przedsiębiorcom kulturę urzędniczą. Edytowane 7 Kwietnia 2020 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.04.2020 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 O!! Jaki ładny PP Stopka też całkiem całkiem niezła .... Co się stanęło że się tak zmieniło na lepsze ? Gratulacje Błagałem by mu przywrócili tak dla równowagi adwersarzu.:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.04.2020 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 ej.. pochwalcie moj nowy PP i stopke i tak smietnik sie w watku zrobil... Jestem pod wielkim wrażeniem .Działasz nie dość ,że regulaminowo to jeszcze czysto .Jeśli gdzieś tam Cie uraziłem to przepraszam. Ukłon w Twoja stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 07.04.2020 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 Jestem pod wielkim wrażeniem .Działasz nie dość ,że regulaminowo to jeszcze czysto .Jeśli gdzieś tam Cie uraziłem to przepraszam. Ukłon w Twoja stronę. Jednak to stwierdzenie "regulaminowo" i "czysto" wskazuje jak bardzo kłuło w oczy, serce lub w rozum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.04.2020 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 (edytowane) Jednak to stwierdzenie "regulaminowo" i "czysto" wskazuje jak bardzo kłuło w oczy, serce lub w rozum. Nie zaśmiecając bo jak wszędzie wojenkę toczysz. Regulaminowo i czysto na FM ciebie nie dotyczy bo przecież grasz nieczysto. Edytowane 7 Kwietnia 2020 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 07.04.2020 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 Kontynuując off top to ja się obracam w branży obróbki metaliMoże dlatego uważam że Polska nieźle stoi w kwestii przemysłu i nie jesteśmy pierwszymi lepszymi osłami co za paciorki robią u obce go Pana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 07.04.2020 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 Czechy to mały mądry kraj. Po upadku komunizmu wprowadził szybko przepisy całkowicie eliminujące zasiadania w rządzie , firmach państwowych, urzędach i itd osób powiązanych z "poprzednią władzą". Tak samo ich dzieci miały zakaz. W ten sposób od razu "oczyścił" urzędy. Nie było też dzikiej prywatyzacji gdzie za darmo oddało się "obcym" dobrze tak naprawdę działające firmy. W ten sposób oddaliśmy za darmo cały przemysł. U nas nie było żadnego "obalenia komunizmu" . U nas komuniści dogadali się z pewnymi osobami i podzielili się "łupami" czyli majatkiem narodowym i władzą. Te same osoby które kiedyś były w PZPR ciągle są u władzy od kilkudzięciu lat i jedynie co kilka lat zmienia się nazwa partii do jakiej należą. Polską rządzą stare dziadki które nie myślą o przyszłości , tylko ciągle żyją przeszłością. Inna rzecz że Czesi nie podpisali Konkordatu i nie płacą rocznie kilkudziesieciu (kilku set) miliardów złotych na rzecz Kościoła i u nich Kościół nie ma nic do gadania a u nas Kościół decyduje i to co powie Kościół to dla polityków świętość.. U nas w rządzie mamy takich "specjalistów" to nie tak dawno przerzucali gnojówkę a teraz są ministrami którzy decydują o wydawaniu miliardów złotych. Nie ma co oczekiwać że mądrze wydadzą te pieniądze , tym bardziej że większość przyszła do władzy aby się nakraść , tak samo jak i jego cała rodzina. Jak patrzy się na polityka to w większości to oszust albo złodziej a jak nie to ... idiota ... Takich mamy od kilkudziesięciu lat "polityków" ... Nie ma co liczyć na "pomoc Państwa" . Obecni "politycy" myślą jedynie jak na tym jeszcze zarobić a nie dzielić się kasą ... Sedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
omen89 07.04.2020 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 Może opowiem jak to u mnie w tej chwili wyglada. Z końcem lutego geodeta złożył papiery odnośnie mapy do celów projektowych. Do tej chwili starostwo stoi w miejscu i nic nie robi. Pomiary itd wszystko było gotowe 12 marca i złożone w starostwie. Od tego czasu cisza. Geodeta nie spotkał sie jeszcze z terminem dluższym niz 2 tygodnie aktualnie stoimy i czekamy. Telefony do starostwa itd nic nie pomagają bo nikt nic nie wie. Znajomy projektant w naszej gminie od 6 tygodni czeka na pozowlenia na budowe. Wczesniej nie czekal dluzej niz 3 tygodnie. Ile to jeszcze potrwa sam chciałbym wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 07.04.2020 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 Urzędy "pracują" na połowie obsady (każdy co drugi dzień), robią wszystko aby unikać kontaktów face to face. Wróci do normalności, gdy jedni wymrą a silni przeżyją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 07.04.2020 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 Nie zaśmiecając bo jak wszędzie wojenkę toczysz. Regulaminowo i czysto na FM ciebie nie dotyczy bo przecież grasz nieczysto. Możesz dać mi spokój? Zażyj coś. Cokolwiek. Może melisę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 07.04.2020 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 Urzędy "pracują" na połowie obsady (każdy co drugi dzień), robią wszystko aby unikać kontaktów face to face. Wróci do normalności, gdy jedni wymrą a silni przeżyją. Może o to w tym wszystkim chodziło. Ktoś kto wypracował jest teraz obciążeniem dla Państwa (świadczenia, opieka). Zostaną tylko silniejsi. Poza tym dużo ludzi średniej klasy się zaczęło dorabiać a Ci najwięksi stali w miejscu. Po co robić wojny. To tylko moja teoria:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.04.2020 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 Możesz dać mi spokój? Zażyj coś. Cokolwiek. Może melisę. Mówiłem ciebie trzeba izolować .Twoje herezja źle wpływają na stosunki FM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 07.04.2020 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 Jakby co, to melissa jest dostępna bez recepty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 07.04.2020 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 Jakby co, to melissa jest dostępna bez recepty. jak dobrze ze moja jest lekarzem dobry wieczor na FM i Bellergot brak w okolicznych aptekach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts