Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Salon z aneksem 21,65 m2

losiewsky

Recommended Posts

Cześć,

Proszę o pomoc w aranżacji salonu z aneksem kuchennym. Chcę żeby w aneksie było dużo blatów roboczych, a w pokoju stół dla 4 osób, sofa, fotel i stolik kawowy. Deweloper proponował kuchnię w jednej linii, jednak myślę, że kształt L jest bardziej praktyczny. Próbowałem też w jakiś sposób odizolować część kuchenną od salonu i powstał pomysł dobudowania ścianki oraz wykorzystania ścianki ażurowej. Ścianę zaznaczyłem na czerwono na rzucie. Proszę o radę czy to ma w ogóle sens i ewentualnie o inne pomysły. Wiem, że powierzchnia jest niewielka, ale widziałem już na forum wiele świetnych rozwiązań więc bardzo na Was liczę :)

http://siosp.cba.pl/rzutbard2.png

http://siosp.cba.pl/bard1.png

Pozdrawiam serdecznie,

Paweł

Przy wejściu brakuje miejsca na szafę/wieszak (o ile wejście jest tam, gdzie się domyślamy ;). Zmiana usytuowania drzwi do pralni/kotłowni wg wskazówek Elfir oraz cofnięcie ściany tej w której aktualnie są drzwi, wygospodarowało by taką przestrzeń. Projekt kuchni jest dobry.

28.jpg

• 2 weeks później...
Dziękuję za odpowiedzi i sugestie dotyczące pralni. Na pewno pralnia będzie przerobiona. Ten konkretny plan nie jest idealny bo brakuje fragmentu przedpokoju, a pralnia w rzeczywistości jest mniejsza bo jest jeszcze pion z rurami koło kuchni. Tak czy siak wiem już co robić. Jeszcze raz dzięki.