DawiD333 02.04.2020 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2020 Witam. Chciał bym wykorzystać przewód do garażu na agregat (jednego przewodu używać do zasilenia garażu i do agregatu ). Sorry za rysunek ale nie chciało mi się szukać programów do rysowania jak jest ktoś kto to odczytał i wie czy można coś takiego zrobić to proszę dać znać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 02.04.2020 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2020 Powiem krótko, strach się bać. W tym układzie jest możliwość podania napięcia na sieć (do tyłu). Jak energetyka wyłączy sieć i zacznie coś grzebać na linii a ty włączysz agregat w garażu zapominając o przełącznikach to co się stanie. Jeszcze raz mówię strach się bać. Podstawowa sprawa, musi być przełącznik sieć agregat uniemożliwiający podanie napięcia na sieć energetyczną. W Twoim przypadku tak się nie da zrobić w sposób bezpieczny NIE KOMBINUJ W TAKI SPOSÓB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 02.04.2020 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2020 Witam. Chciał bym wykorzystać przewód do garażu na agregat (jednego przewodu używać do zasilenia garażu i do agregatu ). Sorry za rysunek ale nie chciało mi się szukać programów do rysowania jak jest ktoś kto to odczytał i wie czy można coś takiego zrobić to proszę dać znać . [ATTACH=CONFIG]442517[/ATTACH] Ta nie chciało Ci się nawet obrócić zdjęcia i myślisz że będzie się komuś chciało. Pomysł z tych głupszych niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DawiD333 03.04.2020 03:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2020 Witam.wiem mogli byś cię podesłać jakiś schemat, pomysł by zrobić to bezpiecznie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 03.04.2020 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2020 Wpisz w google "przełącznik sieć-agregat", i wyniki się znajdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 03.04.2020 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2020 Raczej się nie znajdzie, on chce wykorzystać przewód do zasilania garażu i wstecznie do zasilania instalacji z agregatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 03.04.2020 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2020 Nie wiem, co chce wykorzystać. A malunku nie mam zamiaru odwracać, by wczytać się w niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 03.04.2020 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2020 Wpisz w google "przełącznik sieć-agregat", i wyniki się znajdą. Jako, że producenci nie podają takich informacji, znasz jakiś "pewny", który odłącza N na końcu i załącza jako pierwszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts