Poltergeist 02.04.2020 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2020 Dzień dobry. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Udało się po długich poszukiwaniach znaleźć projekt niemal spełniający wszystkie moje i żony potrzeby, ale.. Boli trochę wąska kuchnia i zastanawiam się, czy ktoś ma może pomysł, jak ją w miarę bezboleśnie poszerzyć - projekt to https://www.dobredomy.pl/projekt/korneliaII/ Zastanawiam się, na ile możliwe jest przedłużenie wykuszu z jadalni na kuchnię i czy ew. poszerzenie budynku o metr (jeśli gra warta świeczki) nie wpłynie znacząco na całą konstrukcję (wiem, że zwiększy to metraż o ok. 20m2)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.04.2020 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2020 (edytowane) chyba da sie bez problemu zrobić w adaptacji. Nie widzę jakiś przeszkód konstrukcyjnych poza kosztowną belką do podtrzymania stropu. Lepiej powiększyć wykusz niż poszerzać dom. Aby ograniczyć rozpiętość belki nośnej można zrobić tak: Edytowane 2 Kwietnia 2020 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poltergeist 02.04.2020 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2020 Myślałem o jednym i drugim, żeby zyskać jeszcze trochę przestrzeni szczególnie w części dziennej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.04.2020 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2020 jesteś pewny, że będzie potrzebna? już teraz kanapa stoi z 5 m od ekranu telewizora. Będzie trzeba kupować ogromne przekątne. No i inwestować w akustyczne zabudowy, żeby nie było pogłosu w wielkiej, pustej przestrzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiasad 03.04.2020 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2020 Myśmy zlikwidowali wykusz z oby stron. To była jedna z lepszych zmian. W domu więcej miejsca, bez bezsensownych załamań (dla nas). Dach łatwiejszy w konstrukcji, również bez potencjalnych miejsc do mchu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts