skripi 07.04.2020 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 Dzień dobry,Ostatnio malowałem ściany, odkręciłem i wyjąłem wszystkie włączniki światła. Z jednym mam problem. Po podłączeniu właściwie kabli włączam bezpieczniki,v sprawdzam i wszystko jest ok. Światło się zapala. Natomiast po wsadzeniu i przykręceniu włącznika do ściany już światło zapalić się nie chce. Nie wiem czy w ciasnej puszczę kable na coś uciskają itp...Czy włącznik jest uszkodzony i muszę kupić nowy? Czy raczej gdzieś mam kabel urwany i podczas zginania on się rozłącza? Jak to sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domsat 07.04.2020 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 No, masz rzeczywiście poważny problem, który o świcie zmusił Cię do wstania z łóżka. Musisz pod łącznik włożyć do puszki kamerkę inspekcyjną, koniecznie na płaskim przewodzie i z podświetleniem LED. Powoli wkładasz łącznik do puszki i na ekranie obserwujesz co się w niej dzieje. Zapewne w ten sposób dojdziesz do przyczyny nie działania łącznika. W razie dalszych problemów konsultuj się z forum. Może obraz z kamerki zarejestrujesz, aby go pokazać forumowiczom. To będzie ciekawy temat ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skripi 07.04.2020 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 Nie rozumiem Twojej złośliwości. Aczkolwiek dziękuję za merytoryczną wypowiedź która dobraleś do mojego poziomu zaawansowania w/w tematyką i z którą nie mogę zrobić nic. Zatem ponawiam pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 07.04.2020 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 Wezwij elektryka z uprawnieniami, zabawy z prądem to nie przelewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 07.04.2020 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 Widzę że od przebywania w domu niektórym zaczyna uciskać coś w głowach;-) Nie chcecie pomagać to zajmijcie się piaskownicą na balkonie. Skripi, masz w puszce jakieś złączki? Powodem jest ewidentnie przerwa, może być tak że stary wyłącznik i coś tam nie trzyma, może być złamany przewód. Niewiele napisałeś więc ciężko cokolwiek doradzić. Sprawdź mocowania żył w wyłączniku i ewentualnie złączkach w puszce. Wyjmij wyłącznik i poruszaj przewodami i sprawdź czy dalej działa jak wyjęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts