Ewrc 07.04.2020 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 Cześć wszystkim. Na przód działki nawiozłem ziemi z wykopu, mieszanka piachu gliny i zwykłej ziemi. Za jakieś dwa-trzy lata planuje zasadzić tam trawnik i krzewy. Znajomy polecił mi zasadzenie przez lato roślin poplonowych( gorczyca,wyka,facelia itp) na użyźnienie gleby. Jak myślicie warto się bawić w coś takiego zwłaszcza, że mieszaka to koszt 20zl więc żaden. Ciekaw jestem waszych doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 07.04.2020 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 To zobacz cenę za nawóz i to powinno starczyć za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewrc 07.04.2020 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 To zobacz cenę za nawóz i to powinno starczyć za odpowiedź Nawozy swoją drogą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 07.04.2020 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 Gorczyca, rzepak. Dużo masy zielonej...... Tylko nie zapomnieć przekopać / zaorać przed kwitnieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.04.2020 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2020 łubin i inne motylkowe by zwiększyć ilość azotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewrc 08.04.2020 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2020 Wszystko zamówione, czekam na paczke i zaczynam zasiew. Planuje w tym roku zrobić dwa zasiewy. Ciekaw jestem co wyjdzie. Będzie napewno kolorowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.04.2020 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2020 zasadniczo jak się zaczyna robić kolorowo, to musi być przekopane. Ja siałam u siebie facelię, ale jak zakwitła to mi było tak żal pszczół, które miały wyraj, że zostawiłam do zimy I nici z nawozu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewrc 10.04.2020 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2020 zasadniczo jak się zaczyna robić kolorowo, to musi być przekopane. Ja siałam u siebie facelię, ale jak zakwitła to mi było tak żal pszczół, które miały wyraj, że zostawiłam do zimy I nici z nawozu. Prawdę mowiąc, czytając o roślinach poplonowych dowiedziałem się, że są to rośliny miododajne. Stwierdziłem, że na wiosne zostawie do przekwitnięcia aby pszczoły miały co robić i zasadze drugi raz w sierpniu i dopiero przekopie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pszczoły w Natarciu 29.07.2020 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2020 (edytowane) Polecam zasiać nostrzyk biały/żółty, który bez problemu może rosnąć na piaszczystych glebach, a jest przy tym miododajny Edytowane 29 Lipca 2020 przez Elfir reklama na forum jest płatna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mike8 04.08.2020 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 Poplon jest dobry na 1 rok. Trochę azotu, substancji organicznej i tyle. Jeśli masz kiepską glebę to w Twoim przyszłym ogrodzie muszą się znaleźć odpowiednie gatunki roślin np. jałowce, sosny, brzozy, berberysy, lawendy itd. Poza tym muszą być wyściółkowane korą (nie kamieniem) - aby gleba trzymała choćby niewielką ilość wilgoci. Dobrze by było też pod każdą roślinę dać troszkę wartościowszej ziemi - nie chodzi o taką w workach z supermarketu,(to tez można dać) ale o żyzną, tzw. tłustą, mineralną jak ziemia na lessach, iłach, czy nawet glinach. Chodzi o to, żeby "coś" zatrzymało choć w minimalnym stopniu wilgoć w ziemi. No i dobrze pomyśleć o systemie nawadniania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 20.05.2021 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 ja leję florahumus. Nic nie lejesz tylko jesteś zwykłym spamerem, który odkąd założył konto pisze tylko i wyłącznie o florahumusie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts