waka 07.04.2020 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 Cześć.Złożyłem wniosek o przyłącz napowietrzny. Dostałem umowę i jak z niej rozumiem muszę na dachu wykonać wieszak i założyć na budynku skrzynkę w której znajdzie się licznik.Szukam więc elektryka, który założy mi ten wieszak i połączy zrobiona w domu instalacje że skrzynką. Czy możecie mi powiedzieć na jaki koszt robota plus materiał się przygotować? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 08.04.2020 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2020 Cześć. Złożyłem wniosek o przyłącz napowietrzny. Dostałem umowę i jak z niej rozumiem muszę na dachu wykonać wieszak i założyć na budynku skrzynkę w której znajdzie się licznik. Szukam więc elektryka, który założy mi ten wieszak i połączy zrobiona w domu instalacje że skrzynką. Czy możecie mi powiedzieć na jaki koszt robota plus materiał się przygotować? Pozdrawiam Za mało danych, instalacja 1 czy 3 fazowa, odległości, czy w domu jest rozdzielnica. Wlz do schowania? Jaka instalacja w domu. Co z pomiarami i kto ma podpisać oświadczenie dla ZE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waka 08.04.2020 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2020 Instalacja 14kw w V grupie przyłączeniowej, 3 fazowa, 25a, rozdzielnica jest zrobiona, od haka pewnie wyjdzie jakieś 5 metrów kabla, z pomiarami i oświadczeniem to w sumie nie wiem, chyba ten elektryk z uprawnieniami co przyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 09.04.2020 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 Instalacja 14kw w V grupie przyłączeniowej, 3 fazowa, 25a, rozdzielnica jest zrobiona, od haka pewnie wyjdzie jakieś 5 metrów kabla, z pomiarami i oświadczeniem to w sumie nie wiem, chyba ten elektryk z uprawnieniami co przyjdzie Informacje dalej niekompletne, np odległość do rozdzielnicy, czy trzeba bruzdować itp. Jeśli instalacja zrobiona zgodnie z przepisami i wyposażona również w przepięciówkę to koszt robocizny z pomiarami powinien się zmieścić w 1500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domsat 14.04.2020 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 Autor tematu to kolejny naiwny wierzący, że zadając na forum pytanie bez danych otrzyma szereg wyczerpujących odpowiedzi. A nie wpadło Ci do głowy, aby do lokalnego elektryka znalezionego w Internecie napisać zapytanie ofertowe dołączając warunki zasilania, mapkę albo fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waka 18.04.2020 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 No wlasnie weryfikuje bo elektryk powiedział mi 3 tys, kable z instalacji są wypuszczone na zewnątrz budynku. Trzeba założyć hak na dachu i kabel doprowadzić do skrzynki i złączyć z wyprowadzonymi z domu kablami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 19.04.2020 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 No wlasnie weryfikuje bo elektryk powiedział mi 3 tys, kable z instalacji są wypuszczone na zewnątrz budynku. Trzeba założyć hak na dachu i kabel doprowadzić do skrzynki i złączyć z wyprowadzonymi z domu kablami. Z materiałem czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waka 21.04.2020 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Z materiałem. Tylko że materiał jak sądzę to jest około 1tys, więc 3tys to chyba sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 21.04.2020 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Z materiałem. Tylko że materiał jak sądzę to jest około 1tys, więc 3tys to chyba sporo Tylko tak sądzisz czy wiesz. Nadal jedno wielkie gdybanie, nie wiadomo jaki materiał,co jest do zrobienia itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts