Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koszt założenia skrzynki do przyłącza napowietrznego

Recommended Posts

Cześć.

Złożyłem wniosek o przyłącz napowietrzny. Dostałem umowę i jak z niej rozumiem muszę na dachu wykonać wieszak i założyć na budynku skrzynkę w której znajdzie się licznik.

Szukam więc elektryka, który założy mi ten wieszak i połączy zrobiona w domu instalacje że skrzynką.

Czy możecie mi powiedzieć na jaki koszt robota plus materiał się przygotować?

Pozdrawiam

Cześć.

Złożyłem wniosek o przyłącz napowietrzny. Dostałem umowę i jak z niej rozumiem muszę na dachu wykonać wieszak i założyć na budynku skrzynkę w której znajdzie się licznik.

Szukam więc elektryka, który założy mi ten wieszak i połączy zrobiona w domu instalacje że skrzynką.

Czy możecie mi powiedzieć na jaki koszt robota plus materiał się przygotować?

Pozdrawiam

Za mało danych, instalacja 1 czy 3 fazowa, odległości, czy w domu jest rozdzielnica. Wlz do schowania? Jaka instalacja w domu. Co z pomiarami i kto ma podpisać oświadczenie dla ZE.

Instalacja 14kw w V grupie przyłączeniowej, 3 fazowa, 25a, rozdzielnica jest zrobiona, od haka pewnie wyjdzie jakieś 5 metrów kabla, z pomiarami i oświadczeniem to w sumie nie wiem, chyba ten elektryk z uprawnieniami co przyjdzie

Informacje dalej niekompletne, np odległość do rozdzielnicy, czy trzeba bruzdować itp. Jeśli instalacja zrobiona zgodnie z przepisami i wyposażona również w przepięciówkę to koszt robocizny z pomiarami powinien się zmieścić w 1500zł.