hwk5 09.04.2020 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 Dzień dobry, poprzedni lokator zrobił gniazdko dla gołębi, których teraz ja od roku nie mogę się pozbyć.Już nerwowo nie wytrzymuje tych odgłosów i całego uwalonego balkonu, z którego nie mogę korzystać. Czy ktoś mógłby mi doradzić: Jak dosprzątać ten balkon? Czym i jak? Czy są jakieś profesjonalne firmy, które się tym zajmują? Napisałem o wycenę do jednej z nich - otrzymałem wycenę na ponad 1600zł za sprzątanie 6m.. to jest śmiech na sali. Jak najlepiej zabezpieczyć balkon? Zacząć po prostu od siatki i kolców? Dam radę sam to założyć? Z góry bardzo dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 09.04.2020 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 (edytowane) Chyba tylko siatka. Kolce czy wróblówki można sobie w ..... ...... . Mam sąsiada walczącego z dachowymi obesrańcami od drugiego sąsiada , zero sukcesów. Nieszczęśliwa konstrukcja dachu, belki na wierzchu, założone wróblówki stają sie podporą gniazda dla gołębia i tylko kuna niekiedy wchodząca po ścianie na piętro daje radę. Na kilka dni. Płoszyć, wywalać pierwszą gałązkę, sprzątać, sprzątać i sprzątać. Zero współczucia. Teraz czkam na hejt miłośników gónwa spadającego na głowę w mieście. W lesie się nie czepiam, ich prawo. Ptaszki na drzewach, drzewa w lesie, parku lub na miedzach śródpolnych. Edytowane 9 Kwietnia 2020 przez Bertha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domino34 11.04.2020 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2020 A może wynająć na kilka sesji sokolnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 11.04.2020 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2020 Trzeba pilnować przez cały okres lęgowy. Walczysz o swoje terytorium! Sprzatać i bez końca sprzatać, worek, kubeł. Jutro to samo. Okres lęgowy gołębia w mieście trwa CAŁY ROK https://www.ornitologwroclaw.pl/artykul/golab-miejski-nieproszony-wspollokator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fabisz 30.07.2020 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2020 Z ciekawości zajrzałem na stronę pierwszej lepszej firmy sprzątającej na Śląsku gdzie piszą, że sprzątają okna, elewacje itd. więc może po gołębiach też mogą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts