Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

walka z gołębiami - pomocy. Sprzątanie i zabezpieczenie

hwk5

Recommended Posts

Dzień dobry,

poprzedni lokator zrobił gniazdko dla gołębi, których teraz ja od roku nie mogę się pozbyć.

Już nerwowo nie wytrzymuje tych odgłosów i całego uwalonego balkonu, z którego nie mogę korzystać.

Czy ktoś mógłby mi doradzić:

Jak dosprzątać ten balkon? Czym i jak? Czy są jakieś profesjonalne firmy, które się tym zajmują? Napisałem o wycenę do jednej z nich - otrzymałem wycenę na ponad 1600zł za sprzątanie 6m.. to jest śmiech na sali.

Jak najlepiej zabezpieczyć balkon? Zacząć po prostu od siatki i kolców? Dam radę sam to założyć?

Z góry bardzo dziękuje za pomoc.

Chyba tylko siatka. Kolce czy wróblówki można sobie w ..... ...... .

Mam sąsiada walczącego z dachowymi obesrańcami od drugiego sąsiada , zero sukcesów.

Nieszczęśliwa konstrukcja dachu, belki na wierzchu, założone wróblówki stają sie podporą gniazda dla gołębia :lol2:

i tylko kuna niekiedy wchodząca po ścianie na piętro daje radę. Na kilka dni.

Płoszyć, wywalać pierwszą gałązkę, sprzątać, sprzątać i sprzątać. Zero współczucia.

Teraz czkam na hejt miłośników gónwa spadającego na głowę w mieście. W lesie się nie czepiam, ich prawo.

Ptaszki na drzewach, drzewa w lesie, parku lub na miedzach śródpolnych.

Edytowane przez Bertha

• 3 months później...