Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pociągniecie wody do domu

Smyq999

Recommended Posts

Hej,

Nie wiem czy to jest przylacze, ale pociagneli mi dzisiaj wode do domu na budowie.

Odleglosc to z 10-12 metrow. Dzialka byla uzbrojona, wiec pociagnieli mi to do garazu. Czy to mozna nazwac przylaczem? Jest zasuwa, licznik, koszt materialow plus robocizna (koparka, ktora to wykopala i polozyli rure pod ziemia).

Wykonawca chce 1800 zl za calosc z materialem. Czy to dobra cena? Bo jestem zielony. Czy to juz jest przylacze i bede mogl robic w przyszlosci instalacje wody w domu? Czy jeszcze cos trzeba porobic :)

Wybaczcie pewnie dla wielu glupie pytania. To moja pierwsza budowa ;)

Przechodziłeś procedurę : warunki przyłączenia>projekt>podpisanie umowy o przyłączenie>wykonanie przyłączenia ? Skoro licznik jest to zakładam, że tak. Tylko czemu do garażu a nie do domu ?

Potem jeszcze umowa o zaopatrzenie w wodę. Ja miałem sporo dalej i płaciłem sporo więcej więc do ceny się nie odniosę obiektywnie ale wg mnie tanio te 1800zł.

Nic nie wypelnialem, zrobiki wszystko za mnie. Ma mi przyjsc na maila jakies potwierdzenie.

Pelnomocnictwo maja, wiec moze robili te rzeczy o ktorych piszesz?

Przed budowa bralem architekta i on wystepowal o jakies warunki chyba, jesli dobrze pamietam, aby dostac zgodena bydowe, ale to chyba inna para kaloszy.

Jak w bryle budynku to chyba spoko chociaż i tak bym nie chciał.

Dowiedz się co kto za ciebie tam załatwiał bo to jest najważniejsze.

Jak jest umowa podpisana i wykonane na podstawie projektu to powinno być ok.

Architekt na etapie projektu występował o warunki przyłączenia czyli czy ZWiK podłączy wodę w ogóle i na jakich warunkach.