Smyq999 09.04.2020 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 Hej, Nie wiem czy to jest przylacze, ale pociagneli mi dzisiaj wode do domu na budowie. Odleglosc to z 10-12 metrow. Dzialka byla uzbrojona, wiec pociagnieli mi to do garazu. Czy to mozna nazwac przylaczem? Jest zasuwa, licznik, koszt materialow plus robocizna (koparka, ktora to wykopala i polozyli rure pod ziemia). Wykonawca chce 1800 zl za calosc z materialem. Czy to dobra cena? Bo jestem zielony. Czy to juz jest przylacze i bede mogl robic w przyszlosci instalacje wody w domu? Czy jeszcze cos trzeba porobic Wybaczcie pewnie dla wielu glupie pytania. To moja pierwsza budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 09.04.2020 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 Zgodne z projektem który z kolei jest zgodny z warunkami z wodociągów? Kwity do wodociągów, zgodnie z ich regulaminem, wypełnili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 09.04.2020 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 Przechodziłeś procedurę : warunki przyłączenia>projekt>podpisanie umowy o przyłączenie>wykonanie przyłączenia ? Skoro licznik jest to zakładam, że tak. Tylko czemu do garażu a nie do domu ?Potem jeszcze umowa o zaopatrzenie w wodę. Ja miałem sporo dalej i płaciłem sporo więcej więc do ceny się nie odniosę obiektywnie ale wg mnie tanio te 1800zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smyq999 09.04.2020 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 Nic nie wypelnialem, zrobiki wszystko za mnie. Ma mi przyjsc na maila jakies potwierdzenie.Pelnomocnictwo maja, wiec moze robili te rzeczy o ktorych piszesz? Przed budowa bralem architekta i on wystepowal o jakies warunki chyba, jesli dobrze pamietam, aby dostac zgodena bydowe, ale to chyba inna para kaloszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smyq999 09.04.2020 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 Czemu do garazu? Nie wiem. Fundamenty dopiero mi zaczynaja robic, uznali ze miejsce na licznik dobre moze? Garaz jest w bryle budynku, wiec to chyba bez wiekszej roznicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 10.04.2020 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2020 Jak w bryle budynku to chyba spoko chociaż i tak bym nie chciał.Dowiedz się co kto za ciebie tam załatwiał bo to jest najważniejsze. Jak jest umowa podpisana i wykonane na podstawie projektu to powinno być ok. Architekt na etapie projektu występował o warunki przyłączenia czyli czy ZWiK podłączy wodę w ogóle i na jakich warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smyq999 10.04.2020 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2020 A czemu w garazu gorzej? Tak z ciekawosci? Pozniej na etapie instalacji moze sie da to przeniesc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts