rutek99 15.04.2020 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Zastanwiam sie nad monitoringiem zewnetrznym w domku. Pytanie brzmi czy kupować cos na aliexpress czy dolozyc grosza? Chcialem cos po kablu z rejestratorem PeO + 3 kamery. Dostalem jedna wycene na 1900 zl za taki zestaw: https://ivel.pl/p10250,rejestrator-cyfrowy-sieciowy-ip-do-monitoringu-sklepu-firmy-hwn-4104mh-4p-hikvision-hiwatch.htmlhttps://ivel.pl/p5084,dysk-twardy-wd-purple-wd10purz-1tb-3-5-sata-iii-do-rejestratorow.htmlhttps://ivel.pl/p10214,kamera-zewnetrzna-wewnetrza-ip-hikvision-hiwatch-sieciowa-1080p-2-mpx-hwi-b120h-m.html Co myslicie o tym? Troche przekracza moj budzet. Czy ktos ma jakis zestaw z aliexpress i moglby polecic? Czy ten powyzej jest wart ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.04.2020 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Kamera 2Mpx to już trochę mało, dysk 1t też... ja bym się rozejrzał za dahua wydaje się lepszą opcją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 15.04.2020 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Ten zestaw z http://www.ivel to absolutne minimum. Taki straszak dla miejscowych żuli. To chyba najtańszy chińczyk, jaki warto kupić. Tylko, że raczej się nastaw na samodzielny montaż, bo instalatorzy takich robót (małe i na amatorskich komponentach) nie chcą brać. Ps. Dahua to taki sam jakościowo chińczyk jak Hikvision. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.04.2020 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 To poleć coś.... Skoro dla Ciebie Dahua 4mpx to "straszak dla żuli" oczywiście nic z kraju - convid 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutek99 15.04.2020 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Więc jaki inny zestaw polecacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 15.04.2020 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Ten to dobry faktycznie dla żulików i dla ubezpieczenia ewentualnie . Mało kamer a jak liczysz faktycznie się z włamem to dołóż tam gdzie ew złodzieje auto zostawią jakąs ukrytą dobrą kamerkę i najlepiej kamery te jawne połaczone z czujkami oświetlenia bo i kolor obraz ma i szczegóły widać . A wykosztować się po to aby umorzono dochodzenie to bez sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutek99 15.04.2020 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Jeśli ktoś miałby mnie okraść to żaden monitoring w moim zasięgu I takby nie pomogl. Bardziej chodzi mi o akty wandali, lub odstraszenie amatorow. Czyli wg Was lepiej nie kupowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.04.2020 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Jak widzisz to forum wygląda tak, że jak ktoś Ci odpowie to zaraz znajdzie się dziesięciu którzy skrytykują, ale nic nie zaproponują - sami nie mają, nie wiedzą jak zrobić,co kupić jak podłączyć, niekiedy ich "kobiety" suszą im głowę, że trzeba było by zamontować, ale nie Oni wolą krytykować czysty hejt forum budowlanego. Ja uważam że warto mieć coś takiego, po to zresztą zostało stworzone. Dla zobrazowania jak "bawiłem się " w konfigurowanie ułamek sprzętu który firmowy - no ale dla niektórych - chiński ( proszę napisać alternatywę - odpowiednik kamery obrotowej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domsat 15.04.2020 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Taki temat o kamerkach do domku to pojawia się regularnie.Ich autorzy myślą, że otrzymają rzeczową poradę. Naiwniacy, choć zawsze parę osób coś tam napisze, mniej lub bardziej sensownego, ale najczęściej mniej. Kol. City Matic - możesz to nazwać hejtem, ale sam nie jesteś lepszy. Polecasz to co Tobie akurat pasuje. Patrząc na godziny Twojej aktywności to jesteś na kwarantannie czy na emeryturze ? Monitoring do domku należy dobierać obejrzawszy obiekt i jego otoczenie, poznawszy możliwe zagrożenia i zwyczaje domowników oraz ich oczekiwania. Tak postępują rozsądni instalatorzy kamer, więc darujcie sobie Wasze forumowe rady., a następni pytający - nie twórzcie już tematów. "Jakie kamerki do domku". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.04.2020 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Patrząc na godziny Twojej aktywności to jesteś na kwarantannie czy na emeryturze ? Monitoring do domku należy dobierać obejrzawszy obiekt i jego otoczenie, poznawszy możliwe zagrożenia i zwyczaje domowników oraz ich oczekiwania. Tak postępują rozsądni instalatorzy kamer, więc darujcie sobie Wasze forumowe rady., a następni pytający - nie twórzcie już tematów. "Jakie kamerki do domku". No to odpowiem:cool: Pamiętnik piszesz? że Cię interesuje mój harmonogram dnia i to czym się zajmuje? Kim jesteś , że będziesz pisał kto ma udzielać rad i w jakich tematach? To jest Twoje forum, aby decydować na jakie tematy kto ma pisać? Zastanów się nad tym, cały czas odpowiadając autorowi wątku - sugeruję, że wielu jest takich co albo nabijają posty , nic nie wnosząc do wątku swoją obecnością , nie dają żadnej propozycji albo tylko krytykują - i masz - najlepszy przykład:welcome:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domsat 15.04.2020 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Olimpie Forum - pisz sobie o czym chcesz i kiedy chcesz i odpowiadaj komu chcesz.To Twój czas. Ja mam to gdzieś. Ja po prostu chcę pytającym uzmysłowić naiwność wielu ich pytań i bezsensowność odpowiedzi. Wiele pseudo rad także nic nie wnosi. No cóż, jest cały szereg osób uwielbiających odpowiadać, aby podnieść swoje ego, poprawić sobie nastrój, dowartościować itp itd. Jeden z pomagaczy napisał nawet, że udzielając "porad" osiąga satysfakcję - nie znałem tej dewiacji. Większość problemów należy rozwiązywać osobiście na obiekcie, inaczej to są tylko takie luźne forumowe gadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutek99 16.04.2020 01:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Gdybym mial wieksza zasobnosc portfela, to udalbym sie do instalatora lub serwisu ktory sie tym zajmuje. W moim przypadku zalezy mi na prostym podgladzie otoczenia a co za tym idzie podniesie bezpieczenstwa. Sprecyzowalem o co mi chodzi, podalem konkretny model. W moim odczuciu zalezalo mi jedynie na ocenie danego modelu, jego jakosci,konfiguracji. Nie pytalem ile kamer potrzebuje itp. bo to nie jest ujete w temacie. Nie zamierzam tez bunkrowac sie przed terrorystami..Posty niektorych z Was Panowie, nic kompletnie nie wnosza.. . . Nie odbiegajmy od tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 16.04.2020 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Jeśli zależy Ci tylko na "podglądzie otoczenia", to faktycznie można coś tanio z ivel'a złożyć. 500 za kamerkę hikvision/dahua, 1000 rejestrator hikvision, 500 dysk WD ( z serii purple!). Sugeruję tego hikvisiona, bo mimo że tani to całkiem solidny i prosty w programowaniu - średnio obyty PCuser spokojnie to ogarnie. Citimatic - nie napiszę konkretnie co kto powinien sobie kupić przynajmniej z dwóch powodów - po pierwsze nie znam rozkładu lokalizacji ani celu jej monitorowania, a po drugie nie mam czasu - godzina mojej stawki to trzycyfrowa liczba i wybacz ale za friko to mogę tylko z grubsza kogoś naprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domsat 16.04.2020 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Szanowny autorze tematu - chcesz rozwiązać sprawę po taniości, więc upatrzyłeś sobie sprzęt i naiwnie sądzisz, że ktoś na forum akurat go ma/miał i testował. Przy tym wyborze kamer, rejestratorów itp to b. mało prawdopodobne. Takich jak Ty jest sporo na forum. Ostatnio co 3-4 temat jest o kamerkach. No i co, i nic - takie sobie luźne gadki typu: a ja to był dał 4 Mpx, inny - wystarczy 2 Mpx itd. Szkoda czasu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalck81 16.05.2020 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2020 Czy autor wątku coś w końcu założył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kingtlen 10.07.2022 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2022 godzina mojej stawki to trzycyfrowa liczba i wybacz ale za friko to mogę tylko z grubsza kogoś naprowadzić. Ale mnie rozbawiłeś wielki Pan. Jak ja nie lubię takich buców - ile to ja nie dostaję za godzinę mojej pracy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 10.07.2022 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2022 Ale tu wcale o chwalenie się nie chodzi. Wszakże W 2022 roku minimalna stawka godzinowa brutto 19,7 zł [/Quote] To i tak więcej niż robota takich ludzi warta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiabak1234 04.08.2022 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2022 Myślę, że zainwestowałabym w droższy zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domsat 04.08.2022 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2022 Ale się obudziliście po przeszło 2 latach. Mistalova - pochwal się swoją stawką na VII/2022. Na pewno mocno wzrosła, ale cóż elita to musi dobrze zarabiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts