andkow 09.11.2004 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 KOCHANI HELP!!!Czy ktoś z Was miał jakiekolwiek doświadczenia z Pyzel Developers.Będę bardzo wdzięczny za wszelkie info.pozdrawiamAndrzej K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andkow 10.11.2004 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 KOCHANI HELP!!! Czy ktoś z Was miał jakiekolwiek doświadczenia z Pyzel Developers. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie info. pozdrawiam Andrzej K Zasięgnąłem informacji u najlepszego źródła - odwiedziłem mieszkańców domów wybudowanych wcześniej. NIKT NIE WYRAZIŁ POZYTYWNEJ OPINII. Po pierwsze Pyzel Developers nie jest developerem tylko pośrednikiem. Jest to spółka cywilna - wiec nie mają KRSu. Nie ma mozliwosci sprawdzenia finansów tej firmy. Zresztą nie jest to potrzebne bo nie inwestuja złotówki w budowe (wszystko spłaca Klient podczas faz budowy. Kto buduje - tego nie wiadomo. W przypadku inwestycji sprzed trzech lat był to jakiś podwykonawca który zbierał pracowników z tzw łapanki (w wiekszości "ekspertów" z za wschodniej granicy). Nie było stałej ekipy. Domy są źle wycieplone - zwłaszcze poddasza. Bark jakiejkolwiek możliwości egzekwowania umowy (która jest źle napisana - wg opinii mojego prawnika). Umowy nie można zmieniać. Generalnie mógłbym dużo jeszcze pisać - NIE POLECAM WSPÓŁPRACY Z TĄ FIRMĄ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 10.11.2004 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 a skąd oni są ? Góra Kalwaria ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andkow 10.11.2004 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 a skąd oni są ? Góra Kalwaria ? wejdz na stronę http://www.pyzeldev.com oferuja domy w Jozefosławiu, Nieporęcie, - bądz uważny. To co jest nęcące to cena i funkcjonalnosc projektu. Pani Pyzel jest również dość przekonywująca. Jak chcesz prześlę na priv korespondecję ze zmianami cen jakie Pani P zafundowała przez dwa miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szukamdewelopera 23.05.2016 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Witam, szukalam jakichś świeżych wpisów na forum Muratora dot. Pyzel Developers, ale trafilam tylko na te stare. Nie wiem jak potoczyły się losy Państwa wspołpracy z tą firmą, ale ja dotychczas mam same pozytywne doswiadczenia. Rozmawiałam z szefową i uzyskałam sporo informacji na tematy techniczne, m.in. stosowanych technologii, nowoczesnych rozwiązań, czasu trwania budowy. Przeanalizowałam z prawnikiem treść ich umowy i według mnie, na podstawie tego, co powiedział prawnik, jest ona dla mnie bezpieczna.Podoba mi się to, że najpierw kupuję notarialnie działkę, więc jestem właścicielką wszystkiego, co na tej działce powstanie. Czyli wszystkie wpłacone przeze mnie pieniądze są bezpieczne, ponieważ jestem notarialnie właścicielką działki i domu w trakcie budowy. Kilka lat temu system przenoszenia własności i budowy stosowany przez firmę Pyzel Developers był opisany przez GW jako bezpieczny dla klienta, a później jeszcze pokazywany w TVN, czym chwali się pani Pyzel.Widziałam wybudowane przez nich domy i wyglądają solidnie i estetycznie. Zapukałam do jednego z bliźniaków w Chyliczkach, właściciele byli zadowoleni, mówili, że dom wybudowany jest porządnie i nie mają usterek, a mieszkają już kilka lat. Zadowoleni byli z tego, że na ich prośbę można było wprowadzić do projektu zmiany, które uwzględniały ich indywidualne potrzeby, na przykład miejsce ścianek działowych, ilość sypialni dla dzieciaków i łazienek. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna_S 13.09.2016 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Witam, szukalam jakichś świeżych wpisów na forum Muratora dot. Pyzel Developers, ale trafilam tylko na te stare. Nie wiem jak potoczyły się losy Państwa wspołpracy z tą firmą, ale ja dotychczas mam same pozytywne doswiadczenia. Rozmawiałam z szefową i uzyskałam sporo informacji na tematy techniczne, m.in. stosowanych technologii, nowoczesnych rozwiązań, czasu trwania budowy. Przeanalizowałam z prawnikiem treść ich umowy i według mnie, na podstawie tego, co powiedział prawnik, jest ona dla mnie bezpieczna. Podoba mi się to, że najpierw kupuję notarialnie działkę, więc jestem właścicielką wszystkiego, co na tej działce powstanie. Czyli wszystkie wpłacone przeze mnie pieniądze są bezpieczne, ponieważ jestem notarialnie właścicielką działki i domu w trakcie budowy. Kilka lat temu system przenoszenia własności i budowy stosowany przez firmę Pyzel Developers był opisany przez GW jako bezpieczny dla klienta, a później jeszcze pokazywany w TVN, czym chwali się pani Pyzel. Widziałam wybudowane przez nich domy i wyglądają solidnie i estetycznie. Zapukałam do jednego z bliźniaków w Chyliczkach, właściciele byli zadowoleni, mówili, że dom wybudowany jest porządnie i nie mają usterek, a mieszkają już kilka lat. Zadowoleni byli z tego, że na ich prośbę można było wprowadzić do projektu zmiany, które uwzględniały ich indywidualne potrzeby, na przykład miejsce ścianek działowych, ilość sypialni dla dzieciaków i łazienek. Pzdr Zgadzam się z przedmówcą. Poznaliśmy Panią Pyzel rok temu na targach a w tej chwili buduje nam wymarzony dom w Chyliczkach, do którego mamy nadzieję jak najszybciej się wprowadzić. Developer bardzo rzetelny i profesjonalny a z drugiej strony elastyczny i pomocny. Umowa, którą podpisywaliśmy była tak spisana, aby każda ze stron czuła się bezpiecznie i komfortowo. Jesteśmy zadowoleni z umowy, przede wszystkim z bezpiecznego systemu nabycia: mogliśmy nabyć działkę aktem notarialnym jeszcze przed rozpoczęciem budowy. Ponadto: mieliśmy duży wpływ na końcowy wizerunek domu- w zasadzie była to dowolność w stopniu, którego brak u wielu innych developerów, z którymi mieliśmy szansę wcześniej rozmawiać: ilość i wielkość okien, ilość ścianek działowych, pokoi, rodzaj ocieplenia, dachówki itp.. Pani Joanna Pyzel jest miłą i ciepłą osobą, otwartą na dialog, słuchającą różnych sugestii i odpowiadająca na wszystkie pytania czasami banalne (to nasz pierwszy dom i mieliśmy mnóstwo pytań). Z całą odpowiedzialnością polecam firmę Pyzel Development każdemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.09.2016 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 och, na pewno wierzę, że napisał to zadowolony klient, a nie właściciel firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna_S 15.09.2016 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 (edytowane) cieszę się, że Pan wierzy , natomiast jeśli ma Pan jakiekolwiek wątpliwości to zapraszam do kontaktu, jako moderator na pewno ma Pan mój adres mailowy Edytowane 15 Września 2016 przez Katarzyna_S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Watmanescu 15.09.2016 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 och, na pewno wierzę, że napisał to zadowolony klient, a nie właściciel firmy Dzień dobry, Zastanawiające dla mnie jest to, że we własnym opisie Elfir określa się jako "najlepszy doradca na tym forum" - samozwańczo. Oraz jako MODERATOR. Wydaje mi się, że funkcją moderatora jest (zaskakująco) moderowanie, czyli dbanie o kulturę wypowiedzi oraz porządek na forum, a nie opiniowanie, które swoim Postem Pan(i) Elfir nam tu serwuje. Więc jak to jest? Czy informacja o byciu moderatorem jest nieprawdziwa? Czy moderowanie wyszło Elfirowi tym razem odrobinę.. nieprofesjonalnie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Man 24.10.2016 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Zastanawiające jest również, że Watamanescu i Katarzyna S zarejestrowali się mniej więcej w tym samym czasie. Również ta sama treść jest rozpowszechniana w necie. Czy to nie jest podejrzane? Ech ten marketing szeptany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts