Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drewniany domek ruina co zrobić siedlisko

Recommended Posts

Pierwszy post więc witam wszystkich forumowiczów.

Posiadam działkę siedlisko ok 1800m2 z drewnianym domem i chciałem się poradzić co można z czymś takim zrobić i czy nie narażam się na jakąś karę.

Obecnie mam gdzie mieszkać, więc nie muszę się nigdzie budować. Nie chciałbym też działki sprzedawać.

Czy posiadając taką nieruchomość mogę mieć jakieś nieprzyjemności ? np ktoś sobie tam krzywdę zrobi ? lub inne nieprzewidziane sytuacje . Działka nie jest ogrodzona.

Czy powinienem usunąć ruinę i zostawić samą trawę, czy może nie ruszać skoro nie mam potrzeby ?

52492048-D06D-40E5-8152-1AE44334B653_1_105_c.jpg

1B240F5D-08C9-4265-AC05-7B763FEEB939_1_105_c.jpg

000B945E-7E86-481C-94D7-E637713B767F_1_105_c.jpg

Może być pieczyste, gdy ktoś będzie się ogrzewał i zaśnie. Będziesz miał prokuratora na karku i ewentualnie wyrzuty na sumieniu, gdy okaże się że ofiara była niepiśmienna lub nie zauważyła po ciemku tablicy "Wstęp wzbroniony!"

I tak będzie potrzebny projekt i PnB, wiec chyba lepeij plac wyczyscicć

Edytowane przez Bertha

Miałem taki dom i go wyremontowałem.

Najtańsza metoda na posiadanie domu to remont takiego jak ten Twój.

Jaki jest mniej więcej koszt remontu ? ( w niskim standardzie ) Jak już wspomniałem mam gdzie mieszkać i nie zamierzam się przeprowadzać.

Pytam o koszt pod kątem wynajmu takiego domu, choć miejsce oceniam raczej na mało atrakcyjne.

Może być pieczyste, gdy ktoś będzie się ogrzewał i zaśnie. Będziesz miał prokuratora na karku i ewentualnie wyrzuty na sumieniu, gdy okaże się że ofiara była niepiśmienna lub nie zauważyła po ciemku tablicy "Wstęp wzbroniony!"

I tak będzie potrzebny projekt i PnB, wiec chyba lepeij plac wyczyscicć

Jaki jest mniej więcej koszt wyczyszczenia wraz ze zgodami ?

Widziałem ogłoszenia gdzie ludzie proszą o 'zabranie domu' za darmo, czy takie coś się sprawdza ?