Aizo 16.04.2020 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Pierwszy post więc witam wszystkich forumowiczów. Posiadam działkę siedlisko ok 1800m2 z drewnianym domem i chciałem się poradzić co można z czymś takim zrobić i czy nie narażam się na jakąś karę. Obecnie mam gdzie mieszkać, więc nie muszę się nigdzie budować. Nie chciałbym też działki sprzedawać. Czy posiadając taką nieruchomość mogę mieć jakieś nieprzyjemności ? np ktoś sobie tam krzywdę zrobi ? lub inne nieprzewidziane sytuacje . Działka nie jest ogrodzona. Czy powinienem usunąć ruinę i zostawić samą trawę, czy może nie ruszać skoro nie mam potrzeby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 16.04.2020 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 (edytowane) Może być pieczyste, gdy ktoś będzie się ogrzewał i zaśnie. Będziesz miał prokuratora na karku i ewentualnie wyrzuty na sumieniu, gdy okaże się że ofiara była niepiśmienna lub nie zauważyła po ciemku tablicy "Wstęp wzbroniony!" I tak będzie potrzebny projekt i PnB, wiec chyba lepeij plac wyczyscicć Edytowane 16 Kwietnia 2020 przez Bertha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aizo 17.04.2020 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Miałem taki dom i go wyremontowałem. Najtańsza metoda na posiadanie domu to remont takiego jak ten Twój. Jaki jest mniej więcej koszt remontu ? ( w niskim standardzie ) Jak już wspomniałem mam gdzie mieszkać i nie zamierzam się przeprowadzać. Pytam o koszt pod kątem wynajmu takiego domu, choć miejsce oceniam raczej na mało atrakcyjne. Może być pieczyste, gdy ktoś będzie się ogrzewał i zaśnie. Będziesz miał prokuratora na karku i ewentualnie wyrzuty na sumieniu, gdy okaże się że ofiara była niepiśmienna lub nie zauważyła po ciemku tablicy "Wstęp wzbroniony!" I tak będzie potrzebny projekt i PnB, wiec chyba lepeij plac wyczyscicć Jaki jest mniej więcej koszt wyczyszczenia wraz ze zgodami ? Widziałem ogłoszenia gdzie ludzie proszą o 'zabranie domu' za darmo, czy takie coś się sprawdza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts