somnambulik 16.04.2020 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 WitamMama wyjechała, chciałem zrobić niespodziankę.W pokoju ma położony finish parkiet jesion. Dość już leciwy, mocno porysowany w kilku miejscach.Chciałem odświeżyć mieszkanko i prze cyklinować podłogę, zabielić, polakierować.Metrów raptem 9. Wykonałem kilkanaście telefonów i nikt nie był zainteresowany...Jako iż sam zrobiłem wiele rzeczy pobawiłem się szlifierką taśmową i zdarłem lakier z parkietu. W sklepach jedyną opcją byłą wodna biała lazura konweniująca z wodnym Harzlack Parquet master.Już wtedy mnie tknęło że produkty wodne może nie są najlepsze...I teraz katastrofa. Najpewniej przy balkonie i pod ścianą nie zdarłem lakieru do żywej dechy:(W tych miejscach lakier zaczął się łuszczyć. Odskubałem, przeszlifowałem do żywego i zabieliłem. Jak widać nie dostatecznie jak reszta podłogi.I tu pytanie do ekspertów. Jak zreanimować ten kawałek?Czy dobrym pomysłem jest 'odcięcie' przy linijce pasa, zerwanie lakieru, ponowne zabielenie i znów lakier?Nie musi to wyglądać jak na wystawie, ważne żeby sie już nie oskubywałoWielkie dzięki za informacje!!! https://images90.fotosik.pl/349/b4b2b762addf78b5med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 17.04.2020 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 W sklepach jedyną opcją byłą wodna biała lazura konweniująca z wodnym Harzlack Parquet master. Wrzuć linka do tego produktu, bo google nie znajdują takiej lazury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
somnambulik 17.04.2020 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Wrzuć linka do tego produktu, bo google nie znajdują takiej lazury. Dzięki za odzew Zrobiłem fotę tej mazi:) Pozdrawiam https://www.fotosik.pl/zdjecie/398f77ad5a0943d8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 17.04.2020 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 zadzwoń jutro pod 506699109 od 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts