boconek03 17.04.2020 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Witam, w MPZP w mojej lokalizacji znalazłem zapis, że nie mogę zastosować muru pełnego.Definicja muru pełnego która jest w przypisie do tego punktu:"ogrodzeniu pełnym - należy przez to rozumieć mur pełny lub takie ogrodzenie,wktórym powierzchnia prześwitów widocznych w kierunku prostopadłym do elewacji ogrodzenia wynosi mniej niż 20% na każdy metr bieżący ogrodzenia;" Ktoś wie jak mogłoby w ogóle wyglądać takie ogrodzenie które jest maksymalnie pełne ale spełnia ten warunek? Czy to już jest ogrodzenie tradycyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antyspam 30.04.2020 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 Taki mur wygląda wtedy tak. To taki przykład tylko: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 01.05.2020 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2020 Przejechałem się po okolicy ostatnio i naliczyłem przynajmniej 4-5 domów z nowymi pełnymi murami i mam teraz dylemat czy podporządkować się MPZP czy olać jak inni i zrobić po swojemu skoro nikt tego nie egzekwuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 03.05.2020 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Czy ktoś kiedykolwiek sprawdza stosowanie się do zapisów MPZP, w sytuacji gdy nie przechodzi to przez Wydział Architektury? Straż Wiejska?Budowa czy rozbiórka ogrodzenia nie wymaga ani zgłoszenia, ani pozwolenia, więc nikt nigdy tego nie sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 03.05.2020 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Chyba tylko straż sąsiedzka lub jakiś nadgorliwy urzędnik przejeżdżający obok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 03.05.2020 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Chyba tylko straż sąsiedzka lub jakiś nadgorliwy urzędnik przejeżdżający obok ? Żaden z urzędników gminy nie będzie pamiętał, a tym bardziej rozumiał co jest napisane w MPZP, chyba że sam długo walczył w czyimś interesie na Komisji Planowania o jakiś szczególny zapis. Ba, nie będzie nawet pamiętał czy działka obok której przejeżdża należy do obszaru MN2, czy też może do U1? Plany zwykle sporządza jakaś "firma z Warszawy" na zlecenie Urzędu Gminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts