mbz 17.12.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Elutek, sprobuj bez jajka zrobic,mniej sie wtedy rozklejaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 17.12.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 o! może i u mnie przyczyną są jajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 17.12.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Ciasto z jajkiem jest twarde. Nastka ciasto na łazanki robi się dokładnie tak samo jak na makaron czyli mąka, 3-4 jajka, letnia woda i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 17.12.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Jakoś ten pleśniak wymodzę, chociaż jeszcze się zastanawiam jakie owoce dać... Teraz jeszcze szukam dobrego przepisu na ciasto do łazanek. Normalne jak na makaron jajeczny. Na kilo mąki cztery jajka i trochę wody. Szczypta soli. PS. O spóźniłam się hi hi hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 17.12.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Ale chyba z kila mąki to dla całej armii tych łazanek co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 17.12.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Ja makaron na lazanki kupuje gotowy z lubelli - jest bardzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 17.12.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Ja makaron na lazanki kupuje gotowy z lubelli - jest bardzo dobry. Ja jak robię łazanki tak na obiad, to też z gotowego, ale na święta robię swoje. Różnica jest ogromna... oczywiście na korzyść tych własnej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 17.12.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 joola-piękę Twoje makowce-trzymaj kciuki Zrobiłam porcję z 2 szklanek mąki i oczywiście mniejszej ilości składników pozostałych.Wystarczyło na 2 rulony z jednej puszki maku. do maku dodałam jeszcze orzechy włoskie magpie101-melduję,że pierniczków wyszło ok.160 szt Są pyszne (to Twoja zasługa ) i piękne (to moja zasługa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 17.12.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Sernik wiedenski, ktory nie moze sie nie udac, bo jest tak prosty i roboty przy nim mniej niz przy poprzednich ciastach : -1,5 kg sera smietankowego (najlepszy w papierkach ale niefoliowany, wtedy nie ma duzo serwatki i sernik lepszy) -10 zoltek -1 budyn smietankowy -1 lyzka maki ziemniaczanej -1,5 szklanki cukru -1 cukier waniliowy -1 maly olejek smietankowy -1 margaryna kasia margaryne utrzec dobrze z cukrem i cukrem waniliowym, dodawac zoltka i ser na zmiane, olejek, budyn, make ziemniaczana. Na koniec dodac ubite bialka (10 szt.) i delikatnie wymieszac drewniana lyzka. Na blaszke wylozyc herbatniki, wylac mase serowa i piec 60 minut na 180 stopni bez termoobiegu. Po upieczeniu uchulic piekarnik na 20 minut, dopiero potem delikatnie wyjac z pieca (troche opadnie ale to normalne przy serniku). Na wierzch robie polewe: tabliczke gorzkiej czekolady wkladam do garnuszka, dodaje lyzke masla i 3 lyzki smietany slodkiej 12%, mieszam az do rozpuszczenia, wylewam goraca polewe na zimny sernik, rozsmarowuje sie najlepiej pedzlem, wtedy wychodza fajne wzory. Sernik najlepiej kroic na drugi dzien jak sie zwiaze (w ten sam dzien sie rozwala). Ciasto proste, konkretne i bez roboty, bo robot wszystko uciera za nas iza mama gabora a foty to gdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 17.12.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 iza mama gabora a foty to gdzie ? Bendom,bendom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 17.12.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Ale chyba z kila mąki to dla całej armii tych łazanek co? To zależy ile się je Moja mama zawsze robi więcej a potem suszy i trzyma w papierowych torebkach. Jak potrzebuje to tylko myk do wrzątku i jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 17.12.2009 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Boratom, to Ty tak chyba niedaleko ode mnie - z Demlina to ja brałam drewno na więźbę Możliwe, możliwe! Ja nawet nie wiedziałam, że w Demlinie drzewo mają Dla mnie liczyły się tylko pierogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 17.12.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Sernik wiedenski, ktory nie moze sie nie udac, bo jest tak prosty i roboty przy nim mniej niz przy poprzednich ciastach : -1,5 kg sera smietankowego (najlepszy w papierkach ale niefoliowany, wtedy nie ma duzo serwatki i sernik lepszy) -10 zoltek -1 budyn smietankowy -1 lyzka maki ziemniaczanej -1,5 szklanki cukru -1 cukier waniliowy -1 maly olejek smietankowy -1 margaryna kasia margaryne utrzec dobrze z cukrem i cukrem waniliowym, dodawac zoltka i ser na zmiane, olejek, budyn, make ziemniaczana. Na koniec dodac ubite bialka (10 szt.) i delikatnie wymieszac drewniana lyzka. Na blaszke wylozyc herbatniki, wylac mase serowa i piec 60 minut na 180 stopni bez termoobiegu. Po upieczeniu uchulic piekarnik na 20 minut, dopiero potem delikatnie wyjac z pieca (troche opadnie ale to normalne przy serniku). Na wierzch robie polewe: tabliczke gorzkiej czekolady wkladam do garnuszka, dodaje lyzke masla i 3 lyzki smietany slodkiej 12%, mieszam az do rozpuszczenia, wylewam goraca polewe na zimny sernik, rozsmarowuje sie najlepiej pedzlem, wtedy wychodza fajne wzory. Sernik najlepiej kroic na drugi dzien jak sie zwiaze (w ten sam dzien sie rozwala). Ciasto proste, konkretne i bez roboty, bo robot wszystko uciera za nas iza mama gabora a foty to gdzie ? Magpie też tak robię sernik z jedną różnicą:cały cukier do sernika jest ubijany z białkami,tnz najpierw same białka na sztywno,potem do nich cukier. Taki sposób zdradził kiedyś cukiernik od Bliklego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 17.12.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Magpie też tak robię sernik z jedną różnicą:cały cukier do sernika jest ubijany z białkami,tnz najpierw same białka na sztywno,potem do nich cukier. Taki sposób zdradził kiedyś cukiernik od Bliklego i dobrze mówisz, galka białka ubite ze szczyptą soli, potem cukier, znowu ubijanie, i jest taka sztywna piana że każdy sernik to mistrzostwo świata /ja znam różne sekrety cukiernika z HORTEX-u / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 17.12.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Elutku firmy rózne ale efekt podobny-znaczy zjadliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 17.12.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 joola-piękę Twoje makowce-trzymaj kciuki Zrobiłam porcję z 2 szklanek mąki i oczywiście mniejszej ilości składników pozostałych.Wystarczyło na 2 rulony z jednej puszki maku. do maku dodałam jeszcze orzechy włoskie magpie101-melduję,że pierniczków wyszło ok.160 szt Są pyszne (to Twoja zasługa ) i piękne (to moja zasługa ) Iza trzymam Ale już chyba mogę puścić co? Opowiadaj jak wyszło? Na pewno super, ten makowiec naprawdę się udaje wszystkim. Ważne żeby tylko ciasto dobrze wyrosło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 17.12.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Magpie właśnie miałam zapytać o sprawdzony i prosty przepis na sernik Dzięki , będę chyba piekła w środę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 17.12.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Magpie też tak robię sernik z jedną różnicą:cały cukier do sernika jest ubijany z białkami,tnz najpierw same białka na sztywno,potem do nich cukier. Taki sposób zdradził kiedyś cukiernik od Bliklego i dobrze mówisz, galka białka ubite ze szczyptą soli, potem cukier, znowu ubijanie, i jest taka sztywna piana że każdy sernik to mistrzostwo świata /ja znam różne sekrety cukiernika z HORTEX-u / Może w ramach przedświątecznej dobroci podzielisz się nimi Bardzo by nam się wszystkim przydały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 17.12.2009 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Sernik wiedenski, ktory nie moze sie nie udac, bo jest tak prosty i roboty przy nim mniej niz przy poprzednich ciastach : -1,5 kg sera smietankowego (najlepszy w papierkach ale niefoliowany, wtedy nie ma duzo serwatki i sernik lepszy) -10 zoltek -1 budyn smietankowy -1 lyzka maki ziemniaczanej -1,5 szklanki cukru -1 cukier waniliowy -1 maly olejek smietankowy -1 margaryna kasia margaryne utrzec dobrze z cukrem i cukrem waniliowym, dodawac zoltka i ser na zmiane, olejek, budyn, make ziemniaczana. Na koniec dodac ubite bialka (10 szt.) i delikatnie wymieszac drewniana lyzka. Na blaszke wylozyc herbatniki, wylac mase serowa i piec 60 minut na 180 stopni bez termoobiegu. Po upieczeniu uchulic piekarnik na 20 minut, dopiero potem delikatnie wyjac z pieca (troche opadnie ale to normalne przy serniku). Na wierzch robie polewe: tabliczke gorzkiej czekolady wkladam do garnuszka, dodaje lyzke masla i 3 lyzki smietany slodkiej 12%, mieszam az do rozpuszczenia, wylewam goraca polewe na zimny sernik, rozsmarowuje sie najlepiej pedzlem, wtedy wychodza fajne wzory. Sernik najlepiej kroic na drugi dzien jak sie zwiaze (w ten sam dzien sie rozwala). Ciasto proste, konkretne i bez roboty, bo robot wszystko uciera za nas iza mama gabora a foty to gdzie ? Magpie też tak robię sernik z jedną różnicą:cały cukier do sernika jest ubijany z białkami,tnz najpierw same białka na sztywno,potem do nich cukier. Taki sposób zdradził kiedyś cukiernik od Bliklego Jesli cukier dajesz do bialek to margaryne ucierasz od razu z jajkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 18.12.2009 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 A ser, czy ser trzeba mielić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.