R0bson 19.04.2020 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 (edytowane) Witam, Prośba o pomoc w wyborze blatu oraz ściany nad blatem do kuchni połączonej z salonem. Metraż nie duży 23m więc na podłodze będzie wszędzie deska warstwowa dąb królewski pierścień- dość jasna lekko bielona. Szafki kuchenne są planowane ciemny szary mat z frezowanymi frontami. Problem mam z wyborem blatu i ściany, chyba dobrze by było coś rozjaśnić, żeby nie było za ciemno- okna północny - wschód. Myślałem nad drewnianym blatem i ścianą ale nie wiem czy będzie to dobrze współgrać z drewnianą podłogą. Ewentualnie drewniany blat i biała / jasno-szara ściana lub biały blat i biała ściana? Jakieś koncepcje, żeby było spójnie i nie bardzo ciemno? Z góry dzięki za sugestie. Edytowane 19 Kwietnia 2020 przez R0bson dodanie zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.04.2020 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 (edytowane) jak ma być styl loftowy to nie możesz przesadzac z drewnem. Dodaj betonu (niekoniecznie dosłownie, ale płytka o takim wzorze), cegły (lub płytka "metro"), stali. Edytowane 19 Kwietnia 2020 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R0bson 19.04.2020 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Dzięki za propozycje, cegła będzie już po przeciwległej ścianie do kuchni. A w przypadku blatu drewnianego lepiej próbować dopasować kolorystycznie do podłogi czy może być np ciemniejszy i też będzie współgrało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.04.2020 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 zobacz na zdjęciach - niespecjalnie dopasowują blat kolorystycznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann_knast 22.04.2020 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2020 Podoba mi się pomysł białego blatu i ściany na przykład blat gładki a na ścianie płytki z ciekawą fakturą? Albo właśnie takie białe ale przypominające cegły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R0bson 25.04.2020 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Też mi się podobają płytki z fakturą ale przy frezowanych frontach chyba za dużo by się działo. Na ten moment stanęło na drewnianym blacie zbliżonym do podłogi i biała ściana / szyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 29.04.2020 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 Drewniany blat (zbliżony do podłogi) i białe lub bardzo jasne ściana to dobry trop. Jasne kolory powiększą optycznie wnętrze i zatrzymają w nim więcej dziennego światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts