Wulipo 19.04.2020 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Witam, szukam porady prawnej na temat tego, jak wysokie mogę postawić ogrodzenie przy różnicy poziomów z sąsiednią działką. Na umieszczonym zdjęciu widać dokładnie o co chodzi. Konkretnie interesuje mnie fakt, czy na tym murku oporowym mogę postawić ogrodzenie składające się z paneli lamelowych o wysokości 1.8m ? Murek oporowy został postawiony na mojej działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.04.2020 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 jeśli MPZP tego nie okresla, ogrodzenie może miec chyba 2,2m bez pozwolenia na budowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wulipo 20.04.2020 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 Rozumiem, że te 2.2m mierzy się od poziomu mojego terenu? Czyli ten murek "podtrzymujący" płot sąsiadów liczony jest już do mojego ogrodzenia(2.2m)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.04.2020 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 tak, murek wlicza sie w docelową wysokosc ogrodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 24.04.2020 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 jeżeli ogrodzenie w zabudowie wielorodzinnej stanowi część Projektu Budowlanego, to wypadałoby poprosić projektanta o zgodę na zmianę formy ogrodzenia z siatki na inne ( np. pełne ) inaczej byłby chaos ogrodzeniowy, gdyby każdy w takiej zabudowie tworzył sobie własne, indywidualne ogrodzenie - trudno to sobie wyobrazić .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LosPomocnik 29.04.2020 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 Jeśli masz jakieś wątpliwości prawne - mogę ci polecić Zespół prawników https://prawnik.app - współpracują z kilkoma kancelariami i porady udzielają na prawdę na wysokim poziomie Aaa no i zawsze masz "podkładkę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts