Afera86 21.04.2020 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Witajcie, pomóżcie proszę zaprojektować mieszkanie dla mojej siostry. Na tą chwilę będzie tam mieszkań jedna osoba. Zależy nam żeby zrobić fajną kuchnię z jakimś sensownym blatem roboczym i miejscem do przechowywania. Piekarnik i mikrofalówka chętnie w słupku. Może półwysep i dostawiony do niego stół ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.04.2020 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 (edytowane) Edytowane 21 Kwietnia 2020 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afera86 21.04.2020 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Dziękuję Elfir. W kuchni rozważałyśmy układ podobny do drugiego. Jednak deweloper zrobił już hydraulikę i odpisał, że jeśli przeniesiemy przyłącza na drugą stronę stracimy gwarancję. Czy można to zrobić za pomocą jakiś tylko rur czy trzeba wszystko kuć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.04.2020 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 układ dewelopera jest po prostu niezgodny z ergonomia pracy. Trójkąt roboczy to lodówka-zlew- płyta.Ale można zostawić układ płyta-zlew po staremu.Nie chcę dawać przy kanapie lodówki, bo jednak ta hałasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afera86 21.04.2020 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Mam takie samo odczucie ale zagrozili stratą gwarancji stąd moje pytanie czy da się bezinwazyjnie podłączyć zlew po drugiej stronie za pomocą rur czy w grę wchodzi tylko kucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekDawid 21.04.2020 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 (edytowane) Ja bym to tak widział: Jeśli zależy ci na podłączeniu okapu kuchennego do przewodu kominowego to ten układ powinien zostać. Jeśli nie, to lepiej zrobić lodówka-zlewozmywak-kuchenka. Pewnie przyłącze kanalizacyjne jest przy kominie, także tylko przenieść trzeba byłoby przyłączenie elektryczne kuchenki, no i może parę kontaktów. Albo taka wersja tylko że lodówka wypadałaby w zabudowie: Edytowane 21 Kwietnia 2020 przez DarekDawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.04.2020 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Mam takie samo odczucie ale zagrozili stratą gwarancji stąd moje pytanie czy da się bezinwazyjnie podłączyć zlew po drugiej stronie za pomocą rur czy w grę wchodzi tylko kucie. Pytanie jak wygląda wyjście kanalizacji ze sciany, czy da sie zachować spadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 30.04.2020 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 Jeśli piony są obok lodówki (rysunek developerski) to zlew jest ustawiony dalej i rurami po wierzchu tak naprawdę trzeba by było wracać co jest trochę bez sensu. Lepiej znaleźć hydraulika, który zrobi nowe podejście i też da gwarancję na swoją zmianę i zrealizować projekt zgodnie ze sztuką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts