Janko. 21.04.2020 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Witam. Wygrzewam właśnie wylewki, instalator pieca gazowego zalecił grzanie do 39 stopni (zwiększając o 2 stopnie na dobę), utrzymanie przez kilka dni i zjazd w dół. Czy 39 stopni to nie za mało? Ja już zdecydowałem, aby podnieść na 42 stopnie, ale i tak nie wiem czy to wystarczy? Doczytałem, że niektórzy grzeją sporo więcej.Trochę faktów - wylewki miałem robione w listopadzie, pod koniec marca montaż pieca. Uruchomienie pieca na 30 stopni (w trybie ręcznym mniej się nie dało). Działało tak 2 tyg. Później podnosiłem o 2 stopnie na dobę. W piątek miałem 40, w niedzielę podbiłem na 42. czy iść jeszcze w górę, czy zostawić?Dodam jeszcze, że piec wcale równo tej temperatury nie trzyma (i dlatego też zdecydowałem się jechać w górę), przy nastawie 40 stopni widziałem zarówno 39,5, jak i 35,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 21.04.2020 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Poszukaj procedury producenta wybranej okładziny.Użyj też szukajki, bo było nie raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janko. 21.04.2020 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Będą płytki i panele.Widziałem właśnie, procedurę pod Barlinka i tam było po 50 stopnie przez 2 tyg.Dlatego zacząłem mieć wątpliwości co do 42 stopni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts