Bartek666 22.04.2020 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2020 Muszę pociągnąć rurę od domu do szamba, w związku z tym bardzo proszę o pomoc, pierwszy raz coś takiego robię.. To że spadek musi być około 2-3 % wiem. Grunt u mnie to glina, proszę o radę czym tą rurę obsypać, czy dać piasek pod nią? żwir? ile centymetrów? W jaki sposób łączyć rury..Jak zamontować studzienkę. Z góry dzięki za wszystkie rady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 22.04.2020 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2020 Rury minimum SN8, łączysz na fabryczne kielichy z uszczelkami. Chcesz idealnie - zrób podsypkę z piasku, zagęść, zrób odpowiedni spadek i zasyp piaskiemz 15 cm. Ze 30 cm ponad rurą daj taśmę sygnalizacyjną, zeby kiedys koparkowy nie rozwalił rury przypadkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek666 22.04.2020 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2020 Rury minimum SN8, łączysz na fabryczne kielichy z uszczelkami. Chcesz idealnie - zrób podsypkę z piasku, zagęść, zrób odpowiedni spadek i zasyp piaskiemz 15 cm. Ze 30 cm ponad rurą daj taśmę sygnalizacyjną, zeby kiedys koparkowy nie rozwalił rury przypadkowo. Dzięki Kaizen za fachową odpowiedź powiedz mi tylko jak mam ten piasek zagęścić, wystarczy, że go ubije łopatą/nogami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 22.04.2020 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2020 Babę zrób Pewnie żaden hydraulik się tak nie będzie bawił - ale wtedy może nierówno osiąść i zrobić się wypłaszczenie czy nawet miejsce "pod górkę" i z czasem może zarastać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts