Maciej Loret 23.04.2020 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 Witam, po latach walki , jest szansa na wodę w ulicy.Muszę wysłać "WNIOSEK O WYDANIE WARUNKÓW TECHNICZNYCH NA PRZYŁĄCZENIE DO SIECI WODOCIĄGOWEJ" wraz z "mapą sytuacyjno-wysokościową w skali 1:500 lub 1:1000 z naniesionymi liniami rozgraniczającymi teren inwestycji". Skąd w chwili obecnej (koronawirus) zdobyć taką mapkę? Rozumiem, że wydruk z Geoportalu nie wchodzi w grę, bo brak pieczątki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkowz 23.04.2020 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 Takie rzeczy to tylko z wydziału geodezji i kartografii tak mi się wydaje. Pieczątka musi być. Ewentualnie zadzwoń i dopytaj, ja pytałem i zawsze chcieli pieczątkę na mapce gdzie bym się nie udał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej Loret 23.04.2020 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 Takie rzeczy to tylko z wydziału geodezji i kartografii tak mi się wydaje. To na poziomie gminy czy powiatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkowz 23.04.2020 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 Wydaje mi się, że na poziomie powiatu. W mojej gminie nie ma tego wydziału, dopiero jest jakby w budynku starostwa powiatu co każe mi myśleć, że to na poziomie powiatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 23.04.2020 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 Otwierasz na kompie mape, chyba będzie z numerami działek czyli ewidencji gruntów. Potem telefon. Wiesz jak to wygląda? Podajesz pani z referatu geodezji miejscowość, obręb, numer działki, może ulice i dla tego terenu zamawiasz mape sytuacyjno-wysokościową, tak aby obejmowała ulice z instalacjami, przypuszczalnie A4 wystarczy, kontrolnie odpytasz z numerów sąsiednich działek, przynajmniej nr ulicy - czy się zgadza. Prosisz wersje papierową z wysłaniem na adres, na e-maila dostajesz dokument obliczenia opłaty, płacisz, na ich e-maila wysyłasz fotke potwierdzenia, oni wysyłają ci gołębiem pocztowym.Czyli listonoszem. Masz papier z pieczątkami, jesteś happy . Prawie. Idziesz do architekta lub geodety aby naniósł ci linię zabudowy. Jeśli wiesz co to skala, że melometr to nie kilometr, to może potrafisz zczytać wartosci nawet z ekranu. Uwaga: na mapach MPZP najczęściej nie ma narzędzi do pomiaru odległości, lecz jeśli znasz dokładne wymiary (czołówki) twojej działki, to może dasz rade. Ot taki prosty test z matematyki.I to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts