gandw 29.04.2020 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 Witam! Czym zaimpregnować deskowanie wiaty? Od dołu wiadomo, można jakąś lakierobejcą, a na górę, pod gont? Deski mam ładne, oheblowane pióro-wpust 20mm. Może być impregnat Sadolin Base HP? Czy coś typowo do więźby dachowej typu Kuprafung? Dziękuję za rady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 29.04.2020 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 Skoro masz takie ładne deski to nie żałuj na impregnat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gandw 29.04.2020 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 Dzięki nie zamierzam żałować, tylko nie wiem czy zastosować taki typowo do konstrukcji drewnianych przed malowaniem wierzchnim ( ten Sadolin mam, ale mogę kupić inny), czy taki do więźby dachowej, typu Kuprafung. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esteta 2 04.05.2020 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2020 Zastosuj obojętnie jaki impregnat chroniący przed szkodnikami drewna. Chodzi o to, aby larwy spuszczela nie zjadły ci tych jak piszesz ładnych desek. Wydaje mi się, że ten Kuprafung chroni tylko przed grzybami, ale nie mam pewności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gandw 06.05.2020 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2020 Kupiłem zielony Altax do drewna konstrukcyjnego 5L będzie aż nadto, podobno chroni również przed owadami. Od dołu pójdzie prawdopodobnie lazura Remmersa lub coś podobnego. Dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts