zachariasz 29.04.2020 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 Witajcie. Mam prośbe o opinie. Remontuje mieszkanie dla córki, szukam rozwiazania w kwestii ogrzania małej łazienki. Ekonomicznego najlepiej. Zrobiłem sobie rozeznanie rynku i przymierzam sie do zakupu promiennika podczerwieni z firmy Oxyly. fajną maja oferte , poza tym po przejrzeniu wielu artykułow wyczytałem że to dość tanie rozwiazanie. Szczególnie że nie cały rok t trzeba grzac. Pytanie do Was - czy montować panel na ścianie czy na suficie? Przy ich panelach jest i jedna i druga możliwosć bo panele są lekie. Kusi mnie sufit bo nie zajmie miejsca na ścianie a córka nie zdecydowała jeszcze jak chce łazienke zabudować , to juz zostawiam jej. Pytanie czy taki panel tak samo ogrzeje szybko pomieszczenie jak wisi na ścianie i na suficie? I czy kts ma promienniki z tej firmy? Jak sie sprawdzają? Jeszcze nie kupiłem wiec chętie poczytam opinie. Pozdrawiam Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 30.04.2020 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 (edytowane) W zeszłym roku testowałem w swojej łaźience promiennik z wifi... skończyło sie tak, że zwróciłem do sklepu. Z opisu 450W promiennika wynikało, że da radę ogrzac 12m2, mam do ogrzania 8m2 i nie spełnił oczekiwań, zresztą dopiero po zakupie i przeczytaniu instrukcji okazało się, że nie może być stosowany w pomieszczeniach wilgotnych- do tego są inne.. oczywiście droższe i wieksze mocą oraz wymiarami.Zakup rok temu opiewał na 280zł za taki promiennik, w tym roku ten sam kosztuje 370zł, a ten droższy łaźienkowy rok temu kosztował 540zł, także go oddpuściłem. Prądu swoje zjadał, żadna osczędność. Edytowane 30 Kwietnia 2020 przez cuuube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 30.04.2020 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 I czy kts ma promienniki z tej firmy? Jak sie sprawdzają? Jeszcze nie kupiłem wiec chętie poczytam opinie. Pozdrawiam Z. 2,4kW za 3600PLN? To za to masz matę do podłogi i zostaje na prąd do niej na 10 lat. A ciepła podłoga przyjemniejsza i można trochę ciepła zakumulować w taniej strefie. Klima też wyjdzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooksana 01.09.2020 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Ja mam w pokojach dzieciaków promienniki z Oxyly dekoracyjne ze zdjęciami dzieciaków Spokojnie ogrzewają pokoje , czasem nawet za ciepło jest Więc działaja ok no i ładne zarazemAle wiem jedno, koleżanka kupiła jakieś chińskie jak sie okazało i nie grzal jej jak oczekiwałaDlatego jakosć promiennika chyba ma znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts