Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem popiołu.

avallach

Recommended Posts

Witam.

Zaczynam przygodę z przebudową 50 letniego domu. Nieruchomość nabyłem z imponującą pryzmą popiołu w rogu działki i muszę się tego pozbyć.Ilość przekreśla opcję wystawiania popiołu w workach, do odebrania przez firmę odbierającą śmieci. Staram się też ograniczać koszta (przebudowa i remont chcę zrobić bez kredytu), więc jeśli nie będzie to konieczne, to nie chcę zlecać odpłatnego odbioru. Zaznaczę, że nie chcę robić syfu, zanieczyszczać środowiska, ani łamać prawa, dlatego jeśli nie będzie innego wyjścia to zapłacę za odbiór odpowiednim służbom. Mam na działce pozostałości po stodole, a w miejscu w którym chcę postawić garaż jest obecnie zapole, dość głębokie, wybetonowane. Sąsiad podpowiada, że jeśli mam zamiar sypać tam gruz lub ziemię, a potem wylewać posadzkę, to żebym tam wsypał cały popiół. Czy jest to sensowne rozwiązanie, czy raczej może to być sposób na bezmyślne zanieczyszczenie, lub złamanie prawa? A może można tak zrobić, ale przy spełnieniu określonych warunków? Proszę o wyrozumiałość, naprawdę nie szukam złych rozwiązań.

Będziesz remontował to przygotuj się na to że przybędzie ci z 5 kubików gruzu węc wal to na tą kupę i zadzwoń do pierwszego lepszego koparkowego a on ci to sprzątnie za nie wielkie pieniądze , ja z takiego gruzu usypałem pryzmę-skalniak ale ogromny i prawie 5 lat żona się męczyła z roślinkami kupowała plewiła i jak uznałem że to za bardzo pracochłonne to zadzwoniłem przyjechał koparką i wywiózł 3 duże 10-cio tonowe ciężarówki i skasował tylko 700 zł ,nie rób sobie śmietnika z ziemi szkoda jej .