patrickptb 02.05.2020 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2020 Witam. Na obecną chwile jestem przed rozpoczęciem budowy, ogrodzenie od frontu mam prowizoryczne, ale już teraz musiałem pomyśleć o skosach przy zjezdzie do bramy wjazdowej z uwagi na to, że droga dojazdowa wewnętrzna jesy zbyt wąska aby ewentualne pojazdy ciężarowe mogły bezpiecznie wjechać na działkę. Pytanie 1Działka nie znajduje się na terenke objętym MPZP, ale zakładając, że w przyszłości gmina będzie chciała drogę wykupić, czy powinienem pomyśleć nad ogrodzeniem docelowym wybudowanym nieco wgłąb działki, aby uniknąć rozbiórek? Pytanie 2Zakładając, że będę chciał montować bramę przesuwną, z wjazdem umiejscowionym nieco wgłąb działki, wiąże się to z jakimiś formalnościami? Czy jednak frontowe ogrodzenie muszę budować w granicy dzielacej działkę z drogą wewnętrzną, do ktorej de facto mam pełne prawo użytkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 02.05.2020 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2020 Jeśli odsuniesz ogrodzenie, to dlaczego masz płacić za coś czego nie użytkujesz? Ktoś bezrozumnie zrobił podział pod dyktando skąpego sprzedawcy. Zdarzyło mi się odstąpic od podziału (zrezygnowałem z tego zlecenia), gdyż skąpiec nie chciał ustąpić z trójkątów widoczności na skrzyżowaniu. Powiedziałem że nie będę firmował takiego bajzlu i bye,bye. Jeśli jest tragicznie to ogródź się rozsadnie, wybuduj, oddaj budynek a potem zleć podział aby sprzedać (mało realne) lub przekazać gminie (bardziej realne za jakąś symboliczną ulge np. w daninach gminnych) grunt na poszerzenie dróg. Wiem że to mało opłącalne zadanie lecz czemu masz płacić za nie swoje? Umrze ktoś przy twoim płocie, lecz na 1 metrze który jest twój i masz kłopoty. Po co ci to?Zresztą masz 18 lat i wybór należy do ciebie.Nie wszystkie działania w życiu są opłacalne bezpośrednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrickptb 31.07.2020 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2020 (edytowane) Czy ktoś spotkał się z tego typu ogrodzeniem ? Jeśli tak to mógłbym prosić o jakieś zdjęcie lub link do map google? Mam na myśli szeroką wnękę przy bramie przesuwnej, której szerokość ma być ok. 5 m. Szukam najlepszego rozwiązania. Szerokość drogi przed posesją 4 metry. Potrzebuję, aby było miejsce przed posesją dla trzeciego pojazdu. Rysunek poglądowy. Edytowane 31 Lipca 2020 przez patrickptb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroles 31.07.2020 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2020 Jeśli wyjeżdżasz tylko w lewo, to dobre rozwiązanie. Jeśli również w prawo, to czerwony może trochę przeszkadzać, choć 5m brama to dość szeroko, nie powinno być większych kłopotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts