Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wyrównanie nierówności na posadzce

seba.kowal

Recommended Posts

Dzień dobry wszystkim.

Piszę tę wiadomość w dziale zrób to sam gdyż wydaje się, że w obecnej sytuacji najbardziej mi przypasowała. Otóż mam taki mały problem. Chciałbym położyć panele. Jednak w dwóch miejscach jest lekki dołek, który ma jakieś 30-40 cm wzdłuż i szerokości ze 20 cm. Spokojnie jest jakieś 8-9 mm. Przepraszam nie wiem jak to inaczej zobrazować. Jak uzupełnić taką nierówność a właściwie dwie. Będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi.

Pozdrawiam

Edytowane przez seba.kowal

Podepnę się.

A czym byście wyrównali strop po uszkodzeniu zimowym w niektórych miejscach. Jak widać zastosowanie folii na taki strop nie było dobre, gdyż woda i tak się wlewała pod folię, folia przyklejała się do stropu, itd.

Jak dawać folię, to tylko zapewniając pełną szczelność, żeby woda przez zimę nie dostawała się między folię a beton. Mnie się to nie udało.

IMG_20200404_151416a.jpg

usuń to co jest w sposób mało inwazyjny , może byc myjka z końcówką rotacyjną, może być szlifierka. Potem zagruntowanie, wylanie samopoziomu i ściągnięcie go na poziom istniejącej posadzki za pomocą blachy (jest nierówno i będzie skakać) lub ściągaczką gumowej . Drugi sposób to wyszpachlowanie to klejem do siatki - takiego z systemu dociepleń. Można go lepiej wygłaskać . Klej do glazury będzie gorzej pracował ale będzie mocniejszy.

• 2 weeks później...
usuń to co jest w sposób mało inwazyjny , może byc myjka z końcówką rotacyjną, może być szlifierka.

Masz na myśli szlifierkę kątową, np. z tarczą do cięcia betonu?

Potem zagruntowanie, wylanie samopoziomu i ściągnięcie go na poziom istniejącej posadzki za pomocą blachy (jest nierówno i będzie skakać) lub ściągaczką gumowej .

Możesz podać przykładowe nazwy produktów?

Czy inni też uważają podobnie, że taki samopoziom będzie się mocno trzymał oryginału?

A może jeszcze inne propozycje?