damiann93 07.05.2020 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2020 Witam chciałbym powiesić u siebie na ścianie TV 65 cali około 27 kg wraz z uchwytem wychodzi około 30 kg. Ściana wykonana z pustaka ceramicznego na nią nałożony tynk cienkowarstwowy a na tym zabudowa z płyty g-k. Pomiędzy ścianą a płytą jest około 5 cm pustej przestrzeni. Szczerze mówiąc nie wiem dlaczego tak właśnie to zostało zrobione robił to mój wykonawca a nie ja. Myślałem żeby telewizor zamontować na wkrętach rozporowych do pustaków 150 mm i zastosować ich 6 do montażu uchwytu. Proszę o poradę czy takie mocowanie jest wystarczające i bezpieczne dla takiej wagi czy zastosować jakieś inne wkręty w tym przypadku ? Poniżej zdjęcie miejsca gdzie chcę wieszać TV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 07.05.2020 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2020 No ale do czego dociśniesz blachę wieszaka, do kartonu nad pustką? Przecież to będzie pracowało... W miejscu mocowania wytnij płyte GK i zamontuj belkę drewnianą. Do tego Wieszak. Zawsze możesz zapytać wykonawce jak masz zamontować w ej ścianie TV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 07.05.2020 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2020 Z wykonawcą byłby łośtrożny. Powie, że wystarczą wkręty do regipsów L=55:lol2:mm, pandzik dobrze pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiann93 08.05.2020 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 (edytowane) No ale do czego dociśniesz blachę wieszaka, do kartonu nad pustką? Przecież to będzie pracowało... W miejscu mocowania wytnij płyte GK i zamontuj belkę drewnianą. Do tego Wieszak. Zawsze możesz zapytać wykonawce jak masz zamontować w ej ścianie TV. Pytałem wykonawce jak mam zamontować TV i powiedział właśnie żeby dłuższe śruby dać tak żeby weszły do ściany z pustaka i będzie git ale rozumiem twoim zdaniem to nie wystarczy. Jeżeli chodzi o tą belkę drewnianą to do czego miałbym ją przymocować do ściany z pustaka czy do karton gipsu ? Edytowane 8 Maja 2020 przez damiann93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts