rhein 09.05.2020 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2020 Witam Marzy mi się długi kominek (160 - 180 cm) w stylu kominków gazowych, bądź biokominków ale opalany w tradycyjny sposób. Czyli kominek tradycyjny, tyle, ze jak najdłuższy. Czy jest to w ogóle możliwe, czy ktoś widział takie cudo? Jaki najdłuższy tradycyjny wkład kominkowy jest możliwy w zakupie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
endrju6 09.05.2020 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2020 Nowość w Defro, Prima XLA G. Na ich FB chyba znajdziesz o nim info, w nowym cenniku już jest. Sam czekam na jedną sztukę dla klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 09.05.2020 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2020 Ten na fotce (otwarty), ma 2 m szerokości. Najszerszy wkład kominkowy produkowany seryjnie ma 166 cm szerokości (Brunner) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 09.05.2020 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2020 A nie lepiej rozpalić ognisko;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rhein 10.05.2020 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2020 Serdecznie dziękuję za wszelkie wypowiedzi. 166 cm szerokości (Brunner) wydaje się najtrafniejszy, ale cena zwala z nóg. W tym wypadku porada kolegi Remiks wydaje się rozsądna...będzie taniej paląc banknotami Jeszcze jest jedna kwestia związana z długością kominka...jego moc. Zapomniałem, że im większy wkład tym większa moc. A duża moc mi nie potrzebna Problem jest taki, że żona chce kominek, a ja już nie za bardzo. Palone byłoby sporadycznie i chodzi bardziej o efekt woow i wizualny. Wiem, że są biokominki i kominki elektryczne o długości jaka by mnie interesowała. Niestety do biokominków jestem zrażony. Mam jeden naścienny w mieszkaniu i po zawieszeniu było odpalone może 5 razy. Niestety, efektem palenia był niemiły zapach i odczuwalny wzrost wilgotności. No ale ten kominek to była jakaś najtańsza alternatywa Ostatnio jednak odkryłem, że są biokominki z zamkniętą komorą spalania, gdzie jest odprowadzenie spalin a także doprowadzenie powietrza z zewnątrz. Ale musiałbym takie cudo zobaczyć w realu, bo na stronach www wszystko ładnie wygląda a w realu może już nie być tak ciekawie. I są również kominki elektryczne z tzw efektem mgły wodnej. Im głębiej w las tym ciemniej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 10.05.2020 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2020 Ten Brunner jest do wzięcia za pół ceny jakby co. Mam ochotę na zmianę ekspozycji....No i zapomnij o jakiś tam mocach...Im większy wkład, tym bardziej nie nadaje się do palenia... W kwestii tych różnych bio i efektów wizualno zamglonych....Jasne można. Wszystko jest dla ludzi. Ale to tak trochę jak seks przez internet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rhein 10.05.2020 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2020 Piotr, nie możesz poczekać rok ze zmianą dekoracji? Zapytanie o kominek zadaję już teraz bo przestrzeń salonu musi by zaaranżowana już teraz. Ale twój Brunner dał mi do myślenia i nadzieję, że takie długości wkładów są możliwe Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 10.05.2020 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2020 Piotr, nie możesz poczekać rok ze zmianą dekoracji? Zapytanie o kominek zadaję już teraz bo przestrzeń salonu musi by zaaranżowana już teraz. Ale twój Brunner dał mi do myślenia i nadzieję, że takie długości wkładów są możliwe Pozdrawiam Ja jakoś szczególnie nie tęsknię do robienia wymiany tego wkładu (powstanie warszawskie w salonie!), Poza tym jakby co, jest to ikona ekspozycji. Więc może się okazać, że wkład będzie długo do dyspozycji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 10.05.2020 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2020 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rhein 11.05.2020 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2020 Piotr...dzięki za fotkę. Cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 11.05.2020 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2020 166 cm szerokości (brunner) wydaje się najtrafniejszy, ale cena zwala z nóg. W tym wypadku porada kolegi remiks wydaje się rozsądna...będzie taniej paląc banknotami :d:d:d:d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts