Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dodatkowy pokój na 54m2 [3pokoje na 4 pokoje]

lqsko

Recommended Posts

pokój można wydzielić tylko tam gdzie jest okno.

Możesz się bawić w zwężanie pokoju nr 3 o 40 cm (do 2 m szerokości) i uzyskać jeden pokój o szerokości 1,6 m w salonie ale to będą idiotyczne klitki, łącznie salonem, który będzie miał 2 m szerokości.

witajcie,

proszę o pomoc - pilnie potrzebuje stworzyć dodatkowy pokój z układem jak niżej - proszę o pomysły

Cześć,

Różni ludzie - różne potrzeby. Jak musisz mieć 3 oddzielne sypialnie, to może mój pomysł Cię zainspiruje, co prawda wyszły małe kiszki-klitki, ale jeśli koniecznie są potrzebne, to na pewno liczyliście się z tym

Sama obecnie posiadam mały pokoik gościnny o szerokości 1.8m i akurat na całej szerokości okna mam dopasowaną wersalkę o dł,1,8m (kilka lat temu po długich poszukiwaniach taką znalazłam - większość sklepowych ma 1,9-2m), więc niscy goście śpią w pokoiku a wysocy na kanapie w salonie. Zależy kto u Ciebie będzie korzystał z tych pokoi.

W pokoiku bliżej kuchni łóżko może stać również wzdłuż dłuższej ściany - wtedy szafa będzie mniejsza.

Warto zastanowić się tez nad łóżkiem piętrowym dla dziecka z opcją biurka pod łóżkiem:

https://marmex.pl/lozko-z-biurkiem-uno/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=PI-PLA-prod

lub o nowoczesnym półkotapczanie:

https://meblini.pl/pl/p/Polkotapczan-CP-05-120x200-poziomy-Dostawa-Gratis/778

azx.jpg