blablab 10.05.2020 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2020 witam od lat mam uciazliwy problem moj pokoj usytuowany jest obok kuchni (za kuchnią jest łazienka) mimo uzywania zatyczek do uszu jestem regularnie budzony przez lokatorów (wiec halas jest spory) czy wymiana drzwi na dzwiekoszczelne rozwiąrze problem? takie mam drzwi dodam ze sciana miedzy moim pokojem a kuchnią jest cienka ma jakies 8cm to karton gips ale z drugiej strony miedzy innymi pokojami jest grubsza sciana i rowniez slychac dzwieki z sasiednich pokoi:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.05.2020 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2020 ile jeszcze tematów będziesz tworzył? Wszystkie i tak sprowadzają się do jednego. Wyprowadź się do mieszkania w cichej okolicy bez współlokatorów. https://www.porta.com.pl/otworzsiena/drzwi/drzwi-akustyczne-jak-wybrac-dzwiekoszczelne-drzwi-wewnetrzne nie wiem czy z powodu wentylacji drzwi i tak nie mogą być szczelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blablab 10.05.2020 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2020 ile jeszcze tematów będziesz tworzył? Wszystkie i tak sprowadzają się do jednego. Wyprowadź się do mieszkania w cichej okolicy bez współlokatorów. https://www.porta.com.pl/otworzsiena/drzwi/drzwi-akustyczne-jak-wybrac-dzwiekoszczelne-drzwi-wewnetrzne nie wiem czy z powodu wentylacji drzwi i tak nie mogą być szczelne. nie o taką odpowiedź mi chodziło przejdzmy do konkretow lub zakonczmy ten wątek z twojej wypowiedzi wnioskuje ze nie da sie zbytnio nic poradzic pytam sie- da rade cos zrobic zebym w moim pokoju nie slyszał tupania/odglosow z kuchni/ubikacji odglosow zamykania mebli itp czy da rade chociaz zminimalizowac hałas z kuchni/łazienki czy niezbyt? tak czy nie wszystko w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.05.2020 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2020 da się, ale nie za darmo. To nie jest tak, że kupisz jakąś piankę w sprayu, która rozwiąże ci cudownie problem.Tu trzeba kompleksowych rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.05.2020 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2020 Nie. Twojej sytuacji nie załatwi forum. Nie da się nic doradzić z tak szczątkowymi informacjami. Musisz działać w miejscu zamieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 10.05.2020 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2020 Nic sie nie da zrobić. Dom to żywy organizm. Zawsze coś będzie słychać. A to sąsiad przejedzie, a to bażant zaskrzeczy a w samym domu musisz włączyć zmywarkę, dzieci skaczą, ktoś spuści wodę czy pójdzie pod prysznic. itd. Nie da sie wyeliminować wszystkich dźwięków nawet projektując dom w tym kierunku. Jedyny sposób to wyprowadzka. Tak zmieniłem 3 mieszkania w 10 lat, wreszcie budując dom. Trochę to jest dziwne, bo odgłosy generowane przez domowników są łatwiejsze w akceptacji od natarczywych sąsiadów. Być może problemem są jakieś problemy natury psychicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blablab 10.05.2020 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2020 Nic sie nie da zrobić. Dom to żywy organizm. Zawsze coś będzie słychać. A to sąsiad przejedzie, a to bażant zaskrzeczy a w samym domu musisz włączyć zmywarkę, dzieci skaczą, ktoś spuści wodę czy pójdzie pod prysznic. itd. Nie da sie wyeliminować wszystkich dźwięków nawet projektując dom w tym kierunku. Jedyny sposób to wyprowadzka. Tak zmieniłem 3 mieszkania w 10 lat, wreszcie budując dom. Trochę to jest dziwne, bo odgłosy generowane przez domowników są łatwiejsze w akceptacji od natarczywych sąsiadów. Być może problemem są jakieś problemy natury psychicznej. Niestety ale na taką odpowiedź czekałem chcąc nie chcąc zgadzam się z tobą w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts