Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Może te nowe wymagania spełni ten projekt bardziej w nowoczesnym stylu niż Plejada. No i są obok siebie łazienki i przejście z garażu. Wada to dużo mostków termicznych, przez niezwartą bryłę, mała kotłownia.

https://www.extradom.pl/projekt-domu-livo-termo-KRH1351

plejada ma przestarzałą i drogą elewację robisz modny kolor tynku bez tych pierdalasów i kolumienek i masz i taniej i ładniej. Czemu tak męczysz temat łazienki i wc w bliskim sąsiedztwie? Co to za problem potzrbujesz rurę do kibelka i tylko doprowadzenie wody do umywali i wc zimnej dajesz mały ogrzewacz przepływowy do mycia rąk do umywalki i problem załatwiony , rury z plastiku są tanie. Co ma celu w XXI wieku w dobie PV i rychłego zakazu palenia paliwami kopalnymi i gazem również duża (i jakakolwiek kotłownia)? Przecież to się stanie w ciągu kilku lat i pieniadze na kotłownię komin i wyposażenie to krew w piach zmarnowane pieiadze.

Plejada ma prosta zwarta bryle, natomiast nie podoba mi sie w niej :

maly wiatrolap

w drugiej lazience nie zmieszcze prysznica

duzo okien od strony polnocnej, ktore chcialabym ograniczyc:confused:.

Pomijajac fakt przeznaczenia tzw kotlowni na jakiekolwiek zrodlo ciepla

jestem w stanie przeznaczyc to pomieszczenie na pralnie, spizarnie i graciarnie wszelaka

a takie pomieszczenie sie przyda- nie wzniose wszystkiego na strych .

Natomiast garaz doklejony do domu tylko jedna krawedzia bardzo mi lezy:yes: