fabian30 13.05.2020 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2020 (edytowane) Witam Chciałem zaciągnąć rady fachowców z forum czy na poniższych zdjęciach jest wszystko dobrze wykonane, jeśli chodzi o: - Ogrzewanie podłogowe - Kanalizacje - Elektrykę Dodam że ściany były z pustaka fachowcy jednak zamiast tynku, który chciałem zastosowali karton gips klejony na ciapki Styropian 3cm W tym stanie co na zdjęciach chcieli zalewać betonem rurki nie sprawdzając czy trzymają ciśnienie Rura odprowadzająca ścieki na zewnątrz budynku W miejscach gdzie nie ma ekranu były zatopione stare kable od elektryki zamiast skuć i wyrównać poziom wycieli dziury w ekranie Proszę o jakieś sugestie czy jest dobrze zrobione czy fuszerka. Za to co widać na zdjęciach zapłaciłem 10 tys za robote oraz 10 tys za materiał powieżchnia oko 90 m2 Edytowane 13 Maja 2020 przez fabian30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fabian30 13.05.2020 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fabian30 13.05.2020 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 13.05.2020 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2020 Projektu podłogówki nie było? Rozstawy rur i długości pętli pt. "będzie Pan zadowolony"? Zostawienie rury kanalizacyjnej do umywalki (jak się domyślam) na wierzchu to IMO fuszerka. Ale jak tak się umówiliście, to OK. Przy tej umywalce nie potrzebujesz gniazdka? Golarkę naładować czy suszarkę podłączyć... To obok to co ma być? Bez prądu to chyba kibelek tylko? Ale nie widzę grubszej rury do tego. Generalnie kabli jakoś mało i z tych fotek niewiele da się odczytać. Ten kominek na zewnątrz ma truć wyziewami z kanalizacji przez okno? Czemu ma służyć w takim miejscu (pod koniec odcinka ze sporym spadkiem)? Cały strop musi być oddzielony od wylewki styropianem (ewentualnie wełną) żeby nie przenosiły się dźwięki uderzeniowe. Więc nie może być dziur w styropianie ani możliwości dostania się wylewki pod styropian. Inaczej na dole będą irytowały odgłosy z góry. Na takie rzeczy to sobie już deweloperzy nie pozwalają nawet. Przed wylaniem musi też zostać zamontowana taśma piankowa przy ścianach - żeby wylewka mogła pracować i żeby nie przenosiła dźwięków na ściany. Minimalna odległość rurek od ścian to 15cm - chyba masz wiele miejsc, gdzie jest bliżej. Ile tej wylewki ma być? Przy betonowej minimum to 6cm na podłogówce. Drzwi balkonowe dadzą się otworzyć po zamontowaniu paneli czy desek? Piony, poziomy i kąty proste posprawdzałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fabian30 14.05.2020 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2020 Piszę właśnie dlatego, że panowie twierdzą, że wszystko jest dobrze zrobione i dzisiaj chcieli zalewać te rurki nie sprawdzili czy instalacja jest szczelna nie było założonego rozdzielacza ogólnie wygoniłem ich już z budowy. Nie było mnie tam przy wykonywaniu prac a mieli zrobić dobrze uważali się za fachowców więc im zaufałem ale po tym co zobaczyłem musiałem przerwać prace i teraz pytanie, co z tym można zrobić wszystko zrywać i robić od nowa czy wziąć jakiegoś rzeczoznawcę i ubiegać się o zwrot kosztów za zniszczony materiał i robociznę? Przecięż ta rura co jest wypuszczona na zwenątrz to przy pierwszych mrozach zamarznie i zaleje całą góre powinna być schowana w środku. Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawnook 14.05.2020 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2020 Mnie to bardziej martwilby uklad meandrowy i nierownomierny rozklad temperatury zamiast slimakowego. Dl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts