jkbsdr 14.05.2020 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2020 Dzień dobry, potrzebuję rady ekspertów: Chcę połączyć dwa pokoje, jeden był dobudowany (na obrazku po prawej), więc między nimi jest dawna ściana zewnętrzna grubości 38cm (gazobeton+biała cegła).Pokój dobudowany nie ma betonowego stropu (ma drewniany dach i podwieszony sufit gipsowy). Nad tym drugim (kuchnią) jest piętro.Otwór (zaznaczony przerywaną linią) ma mieć ok. 2,5 szerokości.Jak to zrobić? Czy da się to zrobić przy braku stropu w jednym pokoju? http://jkbsdr.byethost7.com/wp-content/uploads/2020/05/sciana.png Chętnie poznam Wasze opinie. Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.05.2020 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2020 można dac szerokie nadproże w ścianie zewnętrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jkbsdr 15.05.2020 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2020 Dziękuję za odpowiedź. Chciałem tylko upewnić się, że brak stropu w pokoju dobudowanym nie jest tu problemem - bo ktoś mi tak sugerował? Ale rozumiem, że wszystko odbywa się w tej ścianie zewnętrznej i nie przenosi jakichś konsekwencji w innych miejscach?Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.05.2020 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2020 tak. po prostu w pokoju może się okazać, że beda sufity na dwóch różnych wysokościach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jkbsdr 15.05.2020 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2020 ok, dziękuję bardzo za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts