Koroshi 14.05.2020 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2020 Cześć Wszystkim! Przeglądając wiele wątków z przeróżnymi pomysłami podjęłam decyzję zapytania Was o jakieś dodatkowe pomysły na aranżację naszego mieszkania. Niby mamy już gdzieś obmyślony plan ale ciągle jest jakie ALE. Naszą bolączką jest dość długi salon z aneksem 3,56 x 6,30 x 2,75 m. Ciągle mamy wątpliwość co do półwyspy: - czy zasłonić ją mini półką od salonu czy nie? - czy wstawić stół czy jednak pogłębić wyspę i dwa krzesła? Zależy nam aby było dużo blatu roboczego ale też nie oszukujemy się, że jesteśmy trochę bałaganiarzami. Drugą sprawą jest łazienka. Przez małą głębokość wnęki wystaje pralka, suszarka i szafa. Chcieliśmy na początku we wnęce duży prysznic ale nie ma gdzie umiejscowić pralki i suszarki. Wpadłam na pomysł, żeby przenieść je do "składzika" przy wejściu ale wtedy nie wiem jak można by ustawić jakąś szafę (nie chcę tracić dodatkowego miejsca). Pomożecie? Pierwsze zdjęcie to plan dewelopera: To plan po naszych zmianach, na razie najbardziej nam dopasowany: Wrzucam też zdjęcia projektów, które wykonałam sama na stronie home.by.me Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.05.2020 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2020 Więcej szaf. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 16.05.2020 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2020 Zmniejszyłam łazienkę bo dla mnie jest trochę za duża ale układ można dostosować do oryginalnych wymiarów. Schowek i przedpokój poszerzone a ich ścianki może fajnie byłoby zrobić niepełnej wysokości, z przeszkleniem/ażurem pod sufitem - na wizualce w tej roli zmodyfikowane drzwi Jeśli zostajesz przy swojej wizji to sufit obniżony zrobiłabym na całą szerokość pomieszczenia, nie tylko nad aneksem. No i nie wiem czy nie za dużo "zwisów" w okolicy wyspy. Gdybym urządzała dla siebie prawdopodobnie zostawiłabym stół, ale układ kuchni w "U". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koroshi 16.05.2020 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2020 Więcej szaf. Elfir, dziękuję za propozycję, raczej nie chcemy wyburzać ścianki na wejściu. Ale myśleliśmy o takim układzie łazienki, jeszcze nie jesteśmy pewni.Trochę ciaśniej przez to wygląda łazienka, ale za to duży prysznic jest [ATTACH=CONFIG]444184[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]444185[/ATTACH] Zmniejszyłam łazienkę bo dla mnie jest trochę za duża ale układ można dostosować do oryginalnych wymiarów. Schowek i przedpokój poszerzone a ich ścianki może fajnie byłoby zrobić niepełnej wysokości, z przeszkleniem/ażurem pod sufitem - na wizualce w tej roli zmodyfikowane drzwi Jeśli zostajesz przy swojej wizji to sufit obniżony zrobiłabym na całą szerokość pomieszczenia, nie tylko nad aneksem. No i nie wiem czy nie za dużo "zwisów" w okolicy wyspy. Gdybym urządzała dla siebie prawdopodobnie zostawiłabym stół, ale układ kuchni w "U". alicyja, dziękujemy bardzo! Szczególnie za pomysł ze składzikiem i szafami w sypialni. Myślimy poważnie nad wprowadzeniem tego Co do przesuwania ścianek to jesteśmy niechętni jeśli nie jest to konieczność ostateczna. Sprawdziliśmy za to ustawienie łazienki i przy obecnej wielkości robi się ciasna a co mówiąc zmniejszając Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 02.06.2020 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2020 Aranżacja długich i wąskich pomieszczeń to zadanie niełatwe, ale sprytna aranżacja przestrzeni i kolor mogą pomóc uzyskać wrażenie wnętrza foremnego. Mocne plamy kolorystyczne na krótszych ścianach, w postaci kolorowej ściany mocno nasyconych kolorem zasłon lub zabudowy sprawią, że wnętrze wyda się bardziej proporcjonalne. Warto też poświęcić chwilę uwagi na dobre zaplanowanie oświetlenia. Wiele punktów i rozproszone światło sprawią wrażenie głębi i powiększą optycznie wnętrze. Pomysł „alicyja” z przesunięciem drzwi i zabudową w sypialni -świetny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts